Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fiolcia84

dzieci z bullerbyn, Jungowska

Polecane posty

Mam pomysł żeby kupić audiobooka Jungowskiej, Dzieci z Bullerbyn dla chłopczyka, lat 7. Czy ktoś tego słuchał? Myślicie ze się spodoba?

Gość a nie mozesz mu kupic ksiazki
zeby czytal? w koncu ma juz 7 lat, wiec wypadaloby mu zaczac... moja cora w jego wieku czytala juz basnie andersena. nie miala z nimi klopotu. sprobuj. od dzieci trzeba troche wymagac.

ja miałam okazję posłuchać fragmentów - bardzo dobre nagranie, głos jungowskiej jest rewelacyjny. a przecież dziecko może sobie słuchać i śledzić tekst jednocześnie :)

Gość ja również nie popieram
audiobooków Książka to książka, ma mieć obrazki, literki, ma się ją trzymać w ręce, przewracać szeleszczące, pachnące strony i czytać i sobie wyobrażać. Ja mam młodsze dzieci. Dostały jedną płytkę z bajkami czytanymi i do tej płytki była książka. Ile razy im proponuje ze włączę im tą bajkę z płytki to słyszę, ze nie i ze mam im poczytać. Nic nie zastąpi czytania bo to są emocje w danej chwili, a nie nudne odsłuchiwanie nagrania.

Pytalam czy dziecku sie spodoba a nie czy ktos to popiera czy nie. Ja tez nie uwazam zeby audiobook mogl zastapic czytanie dziecku, alle to fajna sprawa np w podrozy. A 7-letnie dziecko jeszcze nie czyta, dopiero sie uczy literek... Jesli jeszcze ktos by sie wypowiedzial czy dziecko w tym wieku bedzie mialo z takiej plyty radosc to bede wdzieczna :) to nie dla mojego dziecka, sama mam niemowlaczka jeszcze wiec ciezko mi wyczuc co takiemu wiekszemu sie spodoba.

Gość matka nie z bullerbyn
Ja kupiłam swojemu 9-letniemu dziecku i podobało mu się. Na pewno mu się przyda bo to jest lektura w III klasie podstawówki.

Gość beeee
polecam kupilam dla corki lat 5 i jej 8 letni brat wciaz przychodzi to niej pozyczyc plytke :) bajki czytane przez Jungowska są świetne ,polecam cala serie !