Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guga92

jestem szczupła, trenuję, a wszędzie mam cellulit ! HELP! ;(

Polecane posty

Gość guga92

;( zawsze byłam aktywna i raczej umięśniona.. niby prowadzę zdrowy tryb życia (prawda - mało jem warzyw :/ ale czy to mógłby być powód??) ; (trenuję od 11 roku życia) Mam 18lat. Od kiedy miałam 11 lat miałam już cellulit na udach, po minięciu kolejnych 3 lat zauważyłam go teżna pośladkach! 2 lata temu bawiłyśmy się z koleżanką i zauważyłyśmy, że jako jedyna z koleżanek mam go nawet na łydkach!!! :/? co to ma być.. jestem przecież zgrabna.. wstydzę się chodzić w "skąpej" ;p bieliźnie - wolę zakrywać jak najwięcej). Nie wspominam już o rozstęoach, które toważyszą mi od dziecka :( - na pośladkach i udach :((((

Gość malalaal12
mysle ze taka twoja uroda po prostu. i chyba wiele nie zdzaiałasz...pytanie, tylko jak czesto trenujesz? i co? i jak sie odzywiasz...jesli dobrze, to niestety, tak mozesz miec i tyle

Gość guga92
W zależności od tego czy jest sezon czy nie, trenuję od 4/5 razy w tygodniu do 10. do 13 roku życia trenowałam narciarstwo- to wtedy pojawiły mi się rozstępy na udach i pośladkach ;p (a byłam szczuplutka! - choć wyrzeźbiały mi się właśnie mięśnie trochę). Piąty rok trenuję biegi przez płotki (sprinty). (Nawet tego raczej nie widać, ale sprawą oczywistą- równocześnie powiększyły mi się mieśnie "typowo płotkarskie" czyli - przy połączeniu uda z biodrem. Wtedy też od razu pojawiły mi się tam rozstępy!! ;( a niżej na udach zaczęły powoli powoli zanikać.. Od czasu do czasu masuję sobie nogi, stosuję balsamy antycellulitowe, kąpiele w soli z minerałami jak i również antycellulitowe ;) oraz smaruję się co wieczór kolagenem naturalnym. A propos odżywiania się.. (kiedyś na pewno miałam dużo bardziej zróżnicowaną dietę)- ale wspomne, że te problemy miałam już od dana ;) PODSTAWĄ mojej codziennej diety jest MLEKO ;) POŁOWE moich dziennych posiłków stanowi mleko - łączę je ze wszystkim! hehe ;p Każdego ranka płatki z mlekiem/owsianka lub musli, na kolację to samo ;p Obiadów często nie ma ;p więc często (o tej porze- gdy jestem w szkole) kupuję sobie słodkie bułki, CHOĆ CZĘŚCIEJ JEM WTEDY OWOCE różnego rodzaju. Raz do 2 razy na tydzień jem kanapki- raczej są to 'białe' bułki z dużą ilością masła (najczęściej z sałatą i pomidorem, choć nie jest to regułą - i jest to moja jedyna porcja warzyw, którą w ogóle jem) ;p Raz na tydzień robię sobie jajecznicę. Zupę jem 3xw tyg. Na codzień jem też dużo mięsa. Rybę raz na kilka miesięcy. Ogólnie moja dieta jest bardzo mało zróżnicowana :( w domu podają to samo, a ja się nie sprzeciwiam" :/?? Dopiero gdy się załamię mam taki okres, że jem warzywa, ryby i zaopatruję się w sklepach ze zdrową żywnościa, ALE to rzadkość. Podsumowując: 1msc-mleko, 2msc-musli, pestki, płatki itd.(kupowane w dziale ze zdrową żywnością nie te co mają w sobie prawie sam cukier;p), 3msc-mięso i makarony/ryż i potem będą chyba owoce.. i raczej nic więcej xD

Gość guga92
przepraszam, że się tak rozpisałam :( zawsze miałam problemy ze "streszczaniem" się :/

Może to mięso? Ja od miesiąca nie jem mięsa i piję zieloną herbatkę i zdecydowanie lepiej się czuję. Cellulit miałam wcześniej, niewielki, ale powiększający się, a teraz jest coraz lepiej.

Napisałam trochę jak ułomna, ale wiecie o co chodzi :) Moja rezygnacja z mięsa zainspirowana jest właśnie terapią dr Gersona. Mleko też chcę ograniczyć, ale co mi wtedy pozostanie?

Gość guga92
hehe ;) spoko chcę zaznaczyć, że kiedyś przez rok nie jadłam mięsa - ale nie zróciłam uwagi na to czy była jakaś różnica! :/ a mleko dla mnie to jak powietrze :D hehe no może przesadzam- jak dla innnych woda ;) Mleko niezdrowe?? o kurcze..a ja do przyjaciół: przyjaciół mówię: "pij mleko będziesz wielki" :D ;p Dopiero od roku piję wodę w czystej postaci! ;p Więcej mięsa zaczęłam jeść półtotra roku temu ( bo wszyscy mówili, że sportowcy tego potrzebują) Od roku miewam bóle pleców ;p a z wraz z ostatnimi 'wydarzeniami' postanowiłam isć do lekarza i może potem na korekcyjne lub po prostu basen. Ale nie wiążę tego z doetą? No nie wiem.. Bywały okresy, że było lepiej lub gorzej u mnie z tym cellulitem ;) ale nigdy, nie zaobserwowałam w skutek czego następowały te zmiany. Ktoś powiedział, że moja dieta to przewaga białek.. ale w sensie, że źle? czy po prostu od tak ;) heh Może to być powód, że nigdy nie przepadałam za warzywami?? Nawet na obiad nie było surówek..- chyba, że sama sobie zrobiłam.

Gość guga92
za błędy w pisowni z góry przepraszam ;) Kiedyś podejrzewano, że mam dysortografie :) Wracając do temu.. Myślicie, że jak ograniczę trochę mleko :(, zacznę pić od czasu do czasu zieloną herbatę i zmuszę się do jedzenia warzyw może pzrynieść jakieś widoczne skutki?? :/ :)) Pozatym stosowałam balsamy antycellulitowe- Żaden mi nie pomógł! ;) oraz całą game kosmetyków z Lirene. Dziękuję, że odpisujecie :) miło mi

Gość anniamikas
Rozstępy mogą być w pewnym stopniu spowodowane złą dietą (niedobór krzemu, cynku): http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=26975&page=3 U mnie na cellulit (też sporo ćwiczę, i też mam to dziadostwo niezależnie od ruchu) pomogła znacznie dieta niskowęglowodanowa :) Wcześniej stosowałam tylko masaże bańką chińską i domowe mazidło z kofeiną -też trochę redukowało "skórkę", ale tylko do pewnego stopnia. Sklepowe żadne balsamy specjalnych efektów nie dawały...

Gość anniamikas
"kup od razu ze 100 kg każdego z warzyw marchewki,pasternaku,pietruszki itd." PADŁAM :D:D:D:DD:D:D:D:D Ty tak na serio, facet???? :D:D:D:D

Gość anniamikas
A możesz mi wyjaśnić, gdzie ja mam przechować 100 kilo marchewki, 100 kilo pasternaka, 100 kilo... Na balkonie 1,5 m x 2 m? czy w ogrzewanej piwnicy? :D

Gość guga92
haha też sobie zgniłam xD ale jak ktoś ma znajomego w masarni to nawet i 300kg Ci przechowa ;p haha żart ofc. Właśnie tak myślałam by zacząć kupować ze stoiskami/ sklepami ze zdrową żywnością.. za dużo się nasłuchałam o tych sklepowych.. brr nomć^^ przyrządy" do robienia soków już mam. Już czytam o dietach.. I zostaje tylko zakupić się w warzywka ;)

Gość guga92
odp dla anniamikas: Przeczytałam tamtą rozmowe o minerałach (cynku). Jeżeli chodzi o dietę to wynika, że moja powinna dostarczać mi dużo cynku ;) z tych wypisanych 'składników", które były wypisane nie jem tylko ostryg i raczej nie piję ziół ;)). Z pozostałych-połowę jem codziennie, a resztę rzadziej, ale też są jednymi z moich ulubionych. :)

Gość guga92
Z przyczyn powstawania cellulitu pasowały by chyba do mnie: stres, depresje, bezsenność, częste branie gorących kąpieli i może..noszenie obcisłych ubrań

A słyszałaś o programie stop-cellulit? Chodzi o to, żeby zaatakować cellulit ze wszystkich stron. Nie używać tylko kremów, ale również stosować odpowiednią dietę i terapię falą akustyczną. Przy takich działaniach nie ma szans, żeby skórka pomarańczowa nie zniknęła.

Gość guga92
o terapii akustycznej niee słyyszałam, zaraz poczytam. Dzx ;)

Słuchaj taka Twoja natura. Moja siostra jest szczupła, ma 19 lat a cellulit ma odkąd pamiętam, jak byłyśmy dziećmi to ona już go miała. Moje 2 przyjaciółki grają zawodowo w siatkówkę, są mega sprawne i szczupłe a mają okropny cellulit. Ja z nich jestem najgrubsza (co nie oznacza, że jestem gruba, jestem hm 'zwyczajna') a cellulitu nie mam w ogóle,nie używam żadnych kremów ani nic, więc to jest sprawa genów.

Gość Ania005
Może to i geny, ale cellulit da się zwalczyć. Pomimo ruchu musisz popełniać jakieś błędy skoro się on powiększa. Sprawdź dietę, poczytaj jak się odżywiać. Ja dodatkowo mogę polecić Ci moją metodę na cellulit, a mianowicie kąpiele kosmetyczne w soli termalnej 2-3 razy w tygodniu i masaże. http://cislog.istore.pl/pl/zablocka-sol-termalna-1-kg.html

Gość sssssas
ja mam rozstepy od 10roku zycia od kolan az po dupe.. :O

Gość głucho wszędzie
myślę, że powinnaś zastosować dietę odkwaszającą /

też tam mam, że jestem szczupła, uprawiam trochę sportów, ale mimo to pojawia się u mnie cellulit. Wiem, że może to być wynik złej diety, bo jak wyczytałam w broszurze informacyjnej kliniki Vimed, cellulit pojawia się z powodu odkładania się substancji toksycznych w organizmie, które pochodzą z pokarmów. Więc jeśli chcemy się pozbyć pomarańczowej skórki to oprócz ćwiczeń, masaży, czy kosmetyków trzeba pomyśleć o tym, żeby się dobrze odżywiać.

Gość kiedys nie bylo cellulitu
hej absolutnie nabial ograniczyc, wyrzucic cukier rafinowany, biala make, wszystkie sztucznosci i konserwanty, wszelkie wedliny wyrzucic, czytac etykiety dieta makrobiotyczna odtruc watrobe- dieta, ostropest plamisty ziola ruch kiedys nie bylo cellulitu, ani tych dziwnych oponek ktore teraz maja dziewczyny a nawet dzieci- nie bylo tyle sztucznosci i swinstw w pozywieniu ( kiedys czyli lata 70-80te ) nawet pulchne dziewczyny nie mialy takiego czegos, wszystkie dziewczyny mialy talie, a teraz maja nawet szczuple dziewczyny oponki

Gość buntara
ZAPRASZAM na zabiegi Falemi Radiowymi (RF) Redukujące tkankę tłuszczowa, cellulit, uelastyczniający skórę np: na brzuchu po ciązy. Gabinet Brzesko (małopolska) 50 km od Krakowa. Obecnie SUPER PROMOCYJNA Cena 300 zł za 4 zabiegi . (oszczędzasz 500 zł - normalny koszt jednego zabiegu to 200 zł a w salonach w duzych miastach jeszcze drożej .) Zabiegi mozna oczywiscie zamawiac pojedyńczo ale efekt jest najlepiej widoczny po 3 zabiegach. Zapraszam 788 905 224 Derwen7@wp.pl ODCHUDZANIE, CELLULIT, ZABIEG radio frequency, RF, Fale Radiowe Jak działa RF? Urządzenie emituje fale radiowe wytwarzane przez prąd wysokiej częstotliwości. Energia elektryczna zamieniana jest na elektromagnetyczną, która dociera do tkanek, gdzie następuje ich podgrzanie przez wzbudzanie jonów. Fale radiowe wpływają więc na wytwarzanie w tkankach ciepła. Zjawisko to nazywane jest diatermią. Diatermia, czyli głębokie ogrzewanie oznacza, że ciepło wytwarzane jest wewnątrz tkanek, a nie dostarczane z zewnątrz. Fale radiowe stymulują tkanki powierzchowne i głębiej położone, poprawiają ich dotlenienie, odżywienie oraz mikrocyrkulację. Zabiegi Na Twarz, Szyję, Dekolt, Dłonie Zabieg polega na podgrzewaniu włókien kolagenowych co wywołuje ich skurczenie i napinanie, dzięki czemu następuje proces regeneracji. Dochodzi do uporządkowania się ich struktur. Ponadto fale radiowe stymulują fibroblasty do odbudowy i wytwarzania kolagenu i elastyny dając efekt wypełnienia zmarszczek. Zwiększa się gęstość, elastczyność i napięcie skóry oraz poprawia owal twarzy i koloryt cery. W wielu przypadkach już po wykonaniu pierwszego zabiegu zauważalny jest efekt. Skóra w miejscu poddanym działaniu fal radiowych jest bardziej napięta. Efekt dogłębnej poprawy może pojawić po serii zabiegów. Działanie zabiegu : twarz - podsumowanie spłycanie zmarszczek, bruzd, kurzych łapek poprawa napięcia zwiotczałej skóry poprawa napięcia policzków poprawa owalu twarzy redukcja tzw. "chomików" złagodzenie fałdów nosowo-wargowych poprawa kolorytu cery lepsze odżywienie tkanek odprężenie mięśni twarzy łagodniejsze rysy twarzy Zabiegi Na Ciało: Wyszczuplanie, Redukcja Cellulitu, Poprawa Napięcia Skóry Fale radiowe to jedna z najskuteczniejszych energii stosowanych do redukcji cellulitu i tkanki tłuszczowej. Stymulują proces jej spalania prowadząc do zmniejszenia obwodów części ciała. RF oddziałuje zarówno na tkanki powierzchowne jak i dociera do głębokich warstw skóry i komórek tłuszczowych (adipocytów) w których zawarte są trójglicerydy. Pod wpływem temperatury dochodzi do ich rozpuszczenia i rozbicia czyli tzw. lipolizy. Podczas zabiegów pobudzany jest też układ limfatyczny i krwionośny. Zwiększa się metabolizm w tkankach. Ponadto fale radiowe działają odmładzająco, stymulują produkcję kolagenu, uelastyczniają i poprawiają napięcie skóry. Efekty: modelowanie sylwetki - podsumowanie wyszczuplenie i redukcja miejscowej tkanki tłuszczowej redukcja cellulitu redukcja zwiotczeń (brzuch, ramiona, uda, pośladki) polepszenie stanu skóry w miejscu występowania blizn i rozstępów poprawa napięcia skóry ciała

ja robie sobie masaz banka chinska, jest super efekkt, nauczyl mnie tego masazysta z novareh ktory przyjezdzal do mnie kiedys robic mi serie zabiegow wlasnie tymi bankami. teraz podtrzymuje efekt i ciesze sie ze pozbylam sie tego paskudzctwa.

Gość basialov
Cellulit to mój problem od wielu lat, do tego antykoncepcja i problem jest bardzo mocny. Z ciekawości zamówiłam http://tabletkinacellulit.pl Pierwsze efekty zauważyłam dość szybko, ogólnie jestem bardzo zadowolona. Zobaczymy co będzie dalej, na pewno nie omieszkam napisać.

Gość można zlikwidowac cellulit
Są proste i skuteczne sposoby. Jeden z nich jest opisany na tej stronie http://www.cellulitowo.pl/blog/darmowy-artykul.html W miesiąc będziesz miała po problemie o ile przetestujesz to w prakktyce

Gość guga92
Mowicie ograniczyc nabial? ;((( nie dam rady tego zrobic. Wszystko, ale mleka odstawic nie potrafie :( krzycza na mnie wszyscy, ze mam przestac bo to nie zdrowe. Wypijam codzinnie 1karton mleka 3,2 uht. Mowicie tez o diecie odkwaszajacej? Chętnie sprobuje, ale nie wiem czy to ma sens jesli wciaz bede pila mleko? Masaze, banki i jakies zabiegi (nie pamietam-jezdzila mi po udach i posladkach jakas galka ;) ) jak na poczatku tez mowilam stosowalam tez rozne kremy i uprawiam sport i nic. Szukam czegos innego. Dzieki za wszystkie odpowiedzi :))