Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaps tak czy nie

Dajcie czasami klapas swoim dzieciom 16-20 miesiecznym

Polecane posty

Gość klaps tak czy nie

Jak np po raz 10000 mowicie ze nie wolno a dziecko swoje? dajecie klapsa czy nie>?

Gość mowie 10001 raz
a nie daję

Gość pestka89-890
a Ty dajesz ?

Gość ale wiocha normalnie shock!
ja nie daję bo nie mam serca go uderzyć, odsyłam gnoja do ojca - on się z gówniarzem nie cacka i mały chodzi jak w zegarku.

Gość a mozesz dac przyklad tego
o czym mowisz 100000 razy ,ze nie wolno? Chyba zle tłumaczysz

Gość klaps tak czy nie
pytam się bo byłam świadkiem sytuacji Dziecko 15/16 mc cały czas wchodziło na stolik, mama tłumaczyła, raz, drugi, trzeci itop, podchodziła , zdejmowała i tak w kółku, w końcu weszło i spadło, na dupę, ale jednak. Nic się nie stało, ale przeciez mogło. I tu wkracz siostra matki, dałabyś klapsa to by nie wszedł i by nie spadł, proste. I kto ma rację??

Gość klaps tak czy nie
Acha , zeby nie było niedomówien w pokoju były 3 dorosłe osoby wiec dziecko było pilnowane.

moj ma 16 mies, jeszcze nie dostał ale pewnie nie długo dostanie bo już mi sie cierpliwosc konczy...

16-20 m-cy szok! a ty bijesz swoje dziecko ? przecież taki maluch 16 miesięczny nie wie o co chodzi,dostał od mamy i tyle wie,ja mojemu nawet jak 100razy mowie nie to i tak nie slucha -wiec BICIE NIE MA SENSU,BO CZY SIE UDERZY CZY POWIE NIE NIE ZAWSZE DZIECKO POSLUCHA. BOŻE co za rodzice...którzy bija i to takie maluchy

klaps tak czy nie WIESZ COS O WYCHOWANIU-BO TWIERDZISZ W OSTATNICH WERSACH ZE NALEZY DAC KLAPSA -JAKBY TO MIALO COS ZMIENIC! MASAKRA ! Po co komu dziecko jak nie wie jak przemówic do dziecka by posłuchało! najlepiej bić-o tak,najłatwiej,a potem dziecko swoje dzieci bedzie tak wychowywac

Gość nio nio
a ja mojej 2 razy dałam bo specjalnie na złość chciała zrobić, dobrze wiedział że nie wolno bo 10 razy mówiłam, ona pokazywał że nu nu....a i tak swoje zrobiła...

moja ma 3 lata klapsa nie dostała ale jak sobie czasem krzywde zrobi bo mnie nie słucha to tylko raz bo drugi raz juz wie że to na dobre jej nie wyszło

Gość klaps tak czy nie
czy Wy czytacie ze zrozumieniem? Opisałam sytuacje, matka dziecka i siostra matki, dwie osoby i dwa podejścia i pytanie która ma rację!!!!! Czy ja pisze ze bije dziecko??

Gość kijevna
czy po tym upadku ze stolika dalej tam wchodził?

saleminka >> jeśli oburza cię ta dyskusja tutaj, to zajrzyj na wątek 'jak byście postąpili na moim miejscu'. dowiesz się, że bicie dziecka to świetna metoda na zwrócenie jego uwagi. ja się już na temat bicia nie wypowiadam, bo ręce mi opadają.

Gość 15 miesieczne dziecko
malo co rozumie, natomiast chce rozmaitych doswiadczen, to normalne i nienaganne. Odwróciłabym uwage, zajela zabawką, wierszykiem , wyszla z dzeckiem poiojnie z pokoju ( popatrzymy np co tam w kuchni- itd) Albo te 3 osoby gadaly nie zajmujac sie dzeckiem, albo przeciewnie, dziecko sie popisywało. Niestety trzeba wysilic intelekt i pomyslec, co mozna zrobic. Klaps jest czyms najlatwiejszym i nieskutecnym. Bo co daje klaps? Nie przykazdym stoliku ( i innej przeszkodzie) w zyciu bedzie mama i jej klapsy, wiec przed niczym nie uchroni.

Gość klaps tak czy nie
Nie, te 3 osoby były w pokoju , rozmawiały, mama odciągała dziecko od stolika itp, ale nie zdążyła podiec i mały spadł. Stolik niziutki bo pod telewizor i spadl na dywan, nawet nie zapłakał, ale nie w tym rzecz, tylko w tym ze mógł spaść i sobie coś zrobić. Siostra matki stwierdziła ze gdyby dała mu klapsa to by wiecej nie wszedł a tak bedzie robił swoje. Ot , cały problem w sytuacji. Dziecko nie dostało!!!!! Wiec nie wiem czemu Wy piszecie o biciu??? Czytajcie prosze ze zrozumieniem.

tak, dostala dwa razy, nie bede opisywac w jakiej sytuacji bo zaraz bedziecie mi udowadniac ze nie mialam racji. Wiec zajmijcie sie lepiej wlasnym dziecmi zamiast analizowac moj metody wychowawcze. Malo tego ostatnio bylam na wykladzie pastora i psychologa w jednym , mowil o tym jak zapoznawac dzieci z Bogiem, jak je karac itd No i on ma sam 3 dzieci i mowi otwarcie ze od okolo 9 miesiaca jego dzieci go testowaly, najpierw klaps w raczke ale z czasem i to nie skutkuje. Dostalismy 10 mnutowe streszczenie jak dawac klapsa dzieciom:-)

Gość ja dostawalam klapsy
Ja dostawalam klapsy i czulam sie ponizona. Swojej 16miesiecznej corki nie uderzylam. Mimo, ze czesto wprawia mnie w gniew ale pamietam siebie jako male dziecko, ktore czulo strach, zagubienie i ponizenie. Przewaga fizycznej sily doroslego jest czyms straszniejszym niz dzieciecy upor i nieposluszenstwo.

Gość moj 2,5 latek dziś dostał
zrobiłam mu kanapkę i poszłam do łazienki. Wracam a mały upaćkał pól kuchni bułką z serkiem i z niej lepi jak z plasteliny. Gdyby nie to ze podobnie się zachował podczas obiadu i wtedy upomniałam, ze tak nie wolno, ze jedzeniem się nie bawimy, ze jak sie nie chce jeść to trzeba zostawić ale nie bawić się itd. Nic to nie poskutkowało wiec miarka się przebrała. Jakby mial 16 miesięcy to by za to na pewno nie dostał, ale on potrafi jeść i wie doskonale, ze jedzenie nie służy do zabawy i ze ja muszę po takich wybrykach sprzątać i nie wiem co to jego dzisiejsze zachowanie znaczyło. Dostal w dupsko, umyłam go i poszedł spać. Zobaczymy jutro na śniadaniu czy przyniosło efekty.

Gość mama 16 miesiecznego synka
Jeszcze mi sie nie zdarzylo, ale przyznam, ze czasem na niego wrzasne...Dzis krzyknelam na niego 3 razy i to tak pozadnie i kurde siedze z wyrzutami sumienia...A najgorsze w tym wszystkim to, ze na niego krzyk dziala i zaraz chodzi jak w zegarku, ale przeciez nie moge wiecznie drzec japy na takie male dziecko... Strasznie mi dzis zle i ciezko, ale nikt nie mowil, ze bedzie latwo i zawsze rozowo...

Gość hipokryzja jak sie patrzy
same swiętoszki na forume...

Wiesz, moj tez wchodzi na stoly, krzesla, meble, schody...no wszedzie sie wspina gdzie sie da, taki juz wiek i trzeba dziecka pilsnowac. Czasem slucha jak zwroce mu uwage raz, a czasem ma w nosie jak zwroce mu uwage 20 razy. Zazwyczaj jak krzykne albo podniose glos to slucha, ale tez nie zawsze, wiec to nie jest takie proste i trzeba po prostu dziecka pilnowac. Ja uwazam, ze klaps w tej sytuacji nic nie da.

Gość niektorym mamuskom
to by sie tez czasem dalo w dupsko albo po twarzy czask-plask! za to, ze nie pozmywane, za to ze wygladaja jak fleje, za to ze bija swoje dzieci! niech dostana w dupsko gleboko!

Hipokryzjo - dlaczego tak uwazasz? Wedlug ciebie klapsy dla 16 miesieczniaka to normalka i wszystkie matki daja klaspy? Ja uwazam, ze klaps takiego malucha jak moj kompletnie niczego nie nauczy! Na niego bardziej dziala ostry ton glos i mina, czy moja czy meza, bo wie, ze inaczej z nim rozmawiamy, innym tonem itd. jak sie z nim baiwmy, jak ladnie cos tam robi, a inaczej jak lobuzuje jak dzisiaj. Ja, jak napisalam wczesniej krzycze na mojego syna i wcale nie jestem z tego dumna, ale na niego to dziala. Staram sie byc cierpliwa i tak dalej, ale same wiecie jakie potrafia byc 16 miesieczniaki...wiec i ja wrzasne czasem i dzis to az tak raz sie wydarlam, ze chyba mnie sasiad uslyszal :o A teraz mam moralniaka :o

Klaps działa tylko na chwilę, nie jest wyjaśnieniem dlaczego nie wolno włazić na ten stół. Tak na dobrą sprawę, wyobraź sobie, że coś robisz, a ktoś Ci mówi, że nie wolno. Dziecko nie rozumienie takiej mowy, bo nic złego się nie dzieje i czemu niewchodzenie na stół ma być dla dziecka zabawniejsze od wchodzenia na stół? I o co właściwie ten klaps, skoro nie zrobiło nic złego?

Gość chcę siły ognia!
a dałybyście klapsa gdybyście np stały i rozmawiały z sąsiadką i dzieciak by wam się wyrwał z ręki i wybiegł na ulicę? ja tak dałam siostrzeńcowi klapsy dwa, od tamtej pory wie że jak idzie z ciocią na spacerek i ciocia trzyma za rączkę, to ma jej trzymać.

Gość niektorym mamuskom
dajecie klapsy bo jestescie slabe i znajdujecie przyjemnosc w karaniu innych. czujecie przyjemnosc w tym, ze macie wiecej sily fizycznej. nie macie wladzy nad swoim zycie bo przekelo je dziecko i tej flustracji dajecie wyraz bijac swoje dzieci.