Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaps tak czy nie

Dajcie czasami klapas swoim dzieciom 16-20 miesiecznym

Polecane posty

Gość mój 2,5 latek dziś dostał
A ja właśnie uważam ze nie odzywanie się przez tydzień do 3 latka to jest chore znęcanie się nad dzieckiem. Znęcanie psychiczne które bardziej wpływa na psychikę malucha niż klaps. Mamusia mnie nie kocha, chcę ją przeprosić, chcę wszystko naprawić a ona mnie nie widzi, nie chce się przytulić, odpycha mnie. To powinno być zabronione bo wyrządza szkody w psychice.

Gość niektorym mamuskom
no nad toba to sie matka psychicznie znecala. bol fizyczny na pewno zniosla bys dzielniej. bol, upokorzzenie to takie samo uczucie, niezaleznie czy dostalo sie pasem, kablem, czy "po lapach".

Gość nio nio
a róbcie jak uwazacie! to wasze dzieci w końcu, ja też uwazam że klaps to jest gest wychowawczy a nie w celu upokorzenia lub zadania bólu dziecku, poza tym jak taki maluch dostanie w pupę w pieluche to i tak słabo czuje....mojej wystarczy teraz powiedzieć że bedzie bach w pupę jak się nie uspokoi i od razu pokazuje na pupę i mówi bach bach i zaczyna się dobrze zachowywać

Gość niektorym mamuskom
oh oh, znecanie psychiczne powinno byc zabronione! a bicie dzieci juz dozwolone! eh, przepraszam, "klapsy" powinny byc dozwolone.

Gość a no właśnie tak mi się przypo
Taaaa... Wyrządza szkody, ogromne. Nauczyłam się omijać piec z daleka, nie wyskakiwać z okna, nie brać tego co nie moje, nie dewastować cudzych rzeczy i jeszcze kilka innych. Same negatywne skutki ;)

Gość niektorym mamuskom
tak tak, znecanie psychiczne powinno byc zapronione! bicie i klaspy natomoast powinny byc dozwolone!

Gość niektorym mamuskom
tak tak, znecanie psychiczne powinno byc zapronione! bicie i klaspy natomoast powinny byc dozwolone!

.

No bo klaps i po nim wyjaśnienie za co dziecko dostało to komunikat "zostałeś ukarany za przewinienie" A nie odzywanie się przez tydzień do 3 letniego dziecka to komunikat że się je odtrąca, nie kocha i nawet nie wiadomo kiedy i czy w ogóle będzie jeszcze kiedyś pokochane. Ja widzę różnicę.

Gość haheihahehiho
Nie dawałam i nie daję,porażka,dla mnie niedpuszczalne.