Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciężarna21

Jestem w ciąży.. a on..

Polecane posty

Gość Ciężarna21

Mam 21 lat, właśnie wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Powiedziałam o tym swojemu facetowi, a on na to, że mam te dziecko usunąć :( że chce ze mną być, ale nie jest gotowy na dziecko... Jak go przekonać do tego dzidziusia, żeby zmienił zdanie.. Ja nie usunę ciąży..

Gość Co za czlowiek??MOrderca
Skoro nie jest gotowy na dziecko,to tak bylo ciezko mu zalozyc prezerwatwe???? Lepiej zabic wlasnie dziecko niz zalozyc kondoma?????????

Gość Zinnka
Czy miec dzieci czy nie, to o takich rzeczach rozmawia sie "przed", a nie "po". Jak mozna w dzisiejszych czsach, kiedy jest tyle srodkow antykoncepcyjnych, zajsc w nieplanowana ciaze??? Wyglada na to, ze sama bedziesz chowac tego dzidziusia...

Gość Ciężarna21
To samo mu mówiłam.

Gość Ciężarna21
Rozmawialiśmy o tym wiele razy, nigdy nie mówił mi konkretnie czego chce, mówil, że nie chce dziecka na razie, ale nie wspominał nic o antykoncepcji wiele razy chciałam iść po tabletki mówił że nie potrzebnie będę się chemią faszerować, więc uznałam, że jeśli wpadniemy to będzie miał inne podejście.

Gość Zinnka
Nooo skoro nie uzywalisci zadnych zabezpieczen, to ciaza nie powinna byc dla was zaskoczeniem... A swoja droga trzeba miec swoj rozum i kierowac sie zdrowym rozsadkiem, a nie slepo sluchac faceta.

Gość 11111111
TRZA ZASTANOWIC PRZED KIM SIE NOGI ROZKŁADA ILICZYC Z KONSEKWENCJAMI TEGO, TERAZ TO DRAN, BO NIE CHCE DZIECKA, A W CZESNIEJ BYŁ CACY? LUDZIE JESLI MIAŁA ROZUM TO POWINNA Z NIEGO KORZYSTAC CZYZ NIE?

"mówil, że nie chce dziecka na razie, ale nie wspominał nic o antykoncepcji wiele razy chciałam iść po tabletki mówił że nie potrzebnie będę się chemią faszerować, więc uznałam, że jeśli wpadniemy to będzie miał inne podejście." No brawo, jakbyś nie napisała ile masz lat to uznałabym, że około 13 :D Może on myśli, że do zapłodnienia dochodzi przez kichnięcie ? :D

Normalna dojrzała kobieta sama poszłaby po tabletki, nawet jeżeli partner byłby innego zdania

Gość yuiyiyi
raczej to ona myśli że przez kichnięcie. pozwoliła bzykać się bez zabezpieczenia to teraz ma. oboje to gówniarze innymi słowy.

Gość yuiyiyi
dokładnie. jakby miała olej w głowie, to brała by pigułki i nie słuchała co on mówi.

Gość gnuuuu
wspólczuje temu jescze nie narodzonemu dziecku takiej tepej i pustej matki. Lepiej oddaj je do adopcji, zrobisz przysluge temu malenstwu i calemu swiatu i przy okazji przetnij sobie jajowody

Gość iiiooooo
dla mnie to jest w ogole jakies chore, ze ludzie decyduja sie nna wspolzycie a nie rozmawiaja wczesniej , co ewentualnie zrobia jak na samym seksie sie nie skonczy, tylko cos sie "wykluje"

Gość Ciężarna21
Ale ja nie miałam nic przeciwko ciąży, nawet chciałam tego dziecko dla tego nie biegłam po tabletki, napisałam w ten sposób, bo chodziło mi o zachowanie faceta, w ten sposób dał mi do zrozumienia, że i on zaakceptuje ewentualną ciążę,,.. tak bardzo się myliłam.

Gość 11111111
JAKBY MIALA OLEJ WGŁOWIE , TO UDUPIŁA BY GO TAK JAK ON JA, DMUCHAL BEZ ZABEZPIECZENIA, BO TAK BYLO WYGODNIE MU, WIELKIE SŁOWA WIELKA MIŁOSC, A TERAZ CO, BEZBRONNA ISTOTA ZA TO ZE TAMTEN FACET KRETYNEM JEST MA ZYCIA POZBAWIAONA BYC? JAK WŁAŁ TO NIECH TERAZ ODPOWIADA ZA TO CO WYJDZIE NA SWIAT TA SAMA DROGA W KTOEJ TAK DOBRZE KONCZYC BYŁO MU. NADAWAL SIE DO BZYKANIA, BO NAUCZYL SIE TO NIECH NAUCZY SIE BYC TEZ ODPOWIEDZIALNYM TATUSIEM, ZA SWE CZYNY ODPOWIADA SIE. A ONA NIECH ZASTANAWIA SIE NA DRUGI RAZ Z KIM , DLACZEGO PO CO I W JAKIM CELU DO ŁOZKA WŁAZI, EWENTUALNIE NIECH TYLKO DO BUZI BIERZE, I NIECH TAM KONCZYC KARZE, NIE SŁYSZAŁEM ABY PRZEZ POŁYK ZACHODZIŁO W CIAZE SIE. A SWA DROGA NAUKA KOSZTUJE, SZKODA ZE TYLKO TAK WCZESNIE ZA TO PRZYJDZIE PŁACIC I WYCHOWYWAC DZIECKO JEJ, MOGŁA JESZCZE WIELE RZECZY OSIAGNAC , I SWIAT ZAWOJOWAC , ALE CO TAM JAK SEX TAKI FAJNY JEST. TYLE ZE ZA NIEGO POWINNI SIE BRAC LUDZIE WPEŁNI ODPOWIEDIALNI A NIE, DOKONCZCIE SAMI

Bardzo mi Ciebie żal i współczuje, bo na pewno Ci przykro i nie takiej odpowiedzi sie spodziewałaś. Przykro mi to mówić, ale on Cię chyba nie kocha. Jeśli sie kogos kocha to nie każe mu się usuwać ciąży. Wiem, że to łatwo tak doradzać, ale nie usuwaj a z nim sie rozstań. Może jak dziecko sie urodzi to zmieni zdanie, na razie nie nadaje sie na towarzysza życia niestety :(

Acha a faceta oczywiscie pozwij o alimenty po urodzeniu dziecka oraz poniesienie części kosztów związanych z ciążą. Zachowaj rachunki od lekarza, z apteki itp. Badź dzielna, może jeszcze wszystko sie ułozy, może sie tylko przestraszył. A jesli nie to i tam bedzie wam lepiej bez niego.

Jeżeli Ty chcesz dziecko to on nie ma nic do gadania. Aczkolwiek trochę nieodpowiedzialne postąpiłaś nie wyjaśniając z nim tych kwestii wcześniej.

Gość Ciężarna21
Nie wiem czy mnie nie kocha, chyba nie mogę tego powiedzieć. Ale okropny ból zadał mi swoim stwierdzeniem.. Miałam wrażenie jakby był przerażony, póki co jak powiedział mi co miał powiedzieć, odpowiedziałam mu, że nigdy nie usunę dziecka, nie mam do tego żadnego prawa, a po za tym chcę je urodzić i że nie jest wart ani mnie ani jego. Wyszłam od niego wczoraj po południu. Na razie się nie odzywa.

Gość Ciężarna21
Fawila- tak masz rację, wiem, że to moja wina.

Nie można tu mówić o winie, a na pewno nie o jednostronnej. tak już niestety jest, ze będąc z kimś wydaje nam się, że dobrze znamy tą osobę i wiemy co myśli. Nie napisałaś jak długo jesteście razem i jak ogolnie wygląda sytuacja chociażby finansowa. Tak czy inaczej musisz przygotować się na bycie samotną matką, w gruncie rzeczy szkoda Was obojga, bo znaleźliście się w ciężkiej sytuacji.

Gość 11111111
ILE ON MA LAT, POZWOL IZ SPYTAM SIE?

Bardzo dobrze, że postawiłaś sprawę jasno. Swoja drogą ciekawe co mysli taki facet mówiąc kobiecie, żeby usunela. Chyba bez serca jest. Był jakis czas temu taki temat, że facet powiedział, że dziecka nie chce a dziewczyna z tego powodu sie strasznie zdenerwowała i poroniła :( Straszne... Ja Ci kochana życzę odwagi :)

Prawda jest taka, że to zależy od osoby i jakie się ma podejście do aborcji. Możliwe, że facet po prostu nie uważa aborcji za morderstwo. Jednak sytuacja kiedy dziewczyna CHCE mieć dziecko i jest już w ciąży, do tego facet był świadom takiej możliwości jest delikatnie mówiąc bulwersująca.

Gość 11111111
SORRY OKULAROW NIE MAM, MUSZE TAK :(

Gość Ciężarna21
Jesteśmy razem dwa lata(może powinnam powiedzieć byliśmy) i sytuację finansową mam w porządku, od 2 lat pracuję i zbieram pieniądze więc mam odłożone fundusze myślę że wystarczająco by dać dziecku najpotrzebniejsze

Jeżeli myślisz, ze ignorując temat tabletek facet dał ci do zrozumienia, że akceptuje ewentualną ciążę, to gratuluję toku myślenia

Pozostaje tylko liczyć, że mimo swojego szokującego niedoinformowania facet stanie na wysokości zadania i będzie płacił alimenty. Chociaż jakoś nie wydaje mi się, żeby na prawdę miał zamiar dbać o swoje dziecko, skoro go nie chce.

Gość Ciężarna21
czas pokaże