Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość była i chyba przyszła studentk

postanowiłam iść na studia

Polecane posty

na filozofię. czy to dobry wybór według was? oczywiście niestety zaocznie, bo sama się utrzymuję i nie stać mnie by nie pracować i studiować dziennie

no hej :)

w sumie dla pasji idę, bo nic mnie nie zmusza :) boję się tylko, że przez nerwicę zawalę :(

Gość spragniona jola
i co potem, po filozofii? jak masz pracę, to oko, może być i filozofia, skoro to lubisz; moja ścieżka edukacyjna wygląda tak-jak szlam na studia , przyjęto mnie w rodzinnym mieście na farmację, a w odległym na psychologię, bo w rodzinnym mieście psychologii wówczas nie było; wybrałam farmację, i zaczęłam intensywnie oszczędzać na psychologię, aby studiować ją jako drugi kierunek zaocznie, gdy już zostanę panią magister farmacji; jestem teraz na 4 roku farmacji, mam 12tys. pln oszczędnosci; a psychologię otworzono od tego roku akademickiego w moim rodzinnym mieście, i nie trzeba będzie jeździć do Warszawy; za 1,5 roku rekrutuję się na psychologię zaoczną

pracuję, funduszy mi starczy, o to się nie boję :) tylko boję się, że znowu mnie nerwica pożre i nie będę w stanie :(

Gość spragniona jola
ja się leczę na nerwicę depresyjno-lękową od roku, bo mnie stres związany ze studiowaniem farmacji zjadł; w październiku wróciłam z urlopu dziekańskiego, na który poszłam w trakcie roku akademickiego po tym, jak na własną prośbę dostałam skierowanie do psychiatryka...ze szpitala nie skorzystałam, za to co dziennie przyjmuję seroxat-1 tabletkę po śniadaniu, dobrze sie po niej czuję, nie odbija mi już, po nerwicach i lękach ślad zaginął; studiuje sie ciężko, ale wytrzymuję, i nawet na 5 jadę, bo walczę, odnalazłam na to siły

Gość spragniona jola
ale jak ją interesuje filozofia, to niech idzie śmiało; ja w sumie też lubię filozofię, nawet kupiłam sobie kiedyś 3 tomy Tatarkiewicza "Historia filozofii", i na maturze ustnej miałam temat ściśle związany z filozofią; niekoniecznie chciałabym akurat to studiować, bo jak pisałam wyżej, mam inne plany

hehe ja bym z chęcią zaczęła brać coś na nerwicę, ale mam lęk przed braniem leków :D :O bo okropnie boję się skutków ubocznych 😭

Gość spragniona jola
ja nie odbijam chłopaków, nie każda farmaceutka jest wredna

Gość spragniona jola
nie, niestety:) chcę mieć dla siebie

Gość spragniona jola
mój nick? bo mój wujek kiedyś na jakimś czacie podrywał na zarty facetów jako "ciepła jola", a ja skopiowałam od niego i trochę zmodyfikowałam, bo mnie to śmieszy, ale nie nazwałam sie "ciepła jola", bo to wydawało mi się zbyt perwersyjne:)

Gość co do studiow z filozofii
To świetne studia, bardzo rozwijają elokwencję ale chleba z tego nie będzie. Ja z chęcią chciałabym studiować filozofię, ale to kierunek dla bogatych, którzy nie muszą mieć popłatnego zawodu. Studiowałam już kierunki które nie dały mi pracy. Pbecnie od tego roku zaczęłam studia ze świetnym zawodem, będę mieć pracę i o to chodzi. Nawet te trudne przedmioty przyjemniej mi się ich uczyć bo wiem, że za kilka lat będę miała pracę. Teraz radzę wszystkim, najpierw studiujcie kierunki z dobrym zawodem, a potem te dla przyjemności.