Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dom opieki-dobre rozwiązanie!

Chciałabym oddać tego człowieka do domu opieki ale mój mąż ma opory!

Polecane posty

To jest najgorsze. Ja już tego nie wytrzymam, mieszkamy razem z dziadkiem męża i co z tego mamy? Starszy pan chodzi, narzeka, czasami się wydrze a my musimy to znosić. Ten dziadek to człowiek arogancki, złośliwy i chamski. Rozmawiałam z mężem by odesłał dziadka do córki(mojej teściowej) ale mój mąż nie żyje w dobrych relacjach ze swoją matką, podobnie jak jego dziadek. Kobieta osiedliła się na stałe w hiszpani i tam założyła rodzinę a swoje dziecko zostawiła w Polsce. Czy wiecie jak ten "staruszek" manipuluje moim mężem, mój mąż nawet nie może nawiązac kontaktu ze swoim ojcem bo tamten jest temu przeciwny.

Gość kaaaaaaaaaa--
czyli jak? matka zostawiła go na wychowanie komu? dziadkowi czy ojcu? a pozatym co to znaczy że nie może nawiązać kontaktu z ojcem,przecież nie musi tłumaczyć się dziadkowi z wszystkiego, to że tobie jest łatwiej pomysleć o oddaniu dziadka to normalne bo nie jestes z nim związana emocjonalnie ale dla twojego męża to dziadek więc....rozumiesz że nie da się ot tak oddać dziadka jak niepotrzebne nikomu stare pudełko, nie chcę cię oceniać bo cię nie znam ale nie swiadczy to dobrze o tobie, natomiast o twoim męzu mozna powiedzieć że to człowiek ze złotym sercem

Ojciec mojego męża odezwał się do niego póltora roku temu, mąż nie chce kontaktów z tym człowiekiem ale ja staram się go przekonac by dał jednak szanse człowiekowi który zostawił go za nim się urodził. Mój mąż był wychowywany przez dziadka, jego dziadek ma naprawdę ciężki charakter i trudno z nim wytrzymac pod jednym dachem.

Gość Eleeene
napisz nam , czy to dom twoj, czy dom rodzinny dziadka.Ty doszlas do tej rodziny czy maz wzial ze soba dziadka do waszego nowego domu. To jest bardzo wazna kwestia jak dla mnie .

Gość no i mamy odpowiedź
no i mamy odpowiedź, ojciec go olał a teraz na starość chce naprawić szkody, NIECH SPIER...twój dziadek ma racje-to po pierwsze a po drugie,skoro dziadek go wychował to jest to dla niego osoba najbliższa sercu (tak jak dla ciebie ojciec ale prawdopodobnie nie masz serca) głupia,pusta,wredna,wygodna baba! szkoda że tacy fajni faceci trafiaja na takie wyrafinowane wredne baby :(

To jest dom jego dziadek, po ślubie chcieliśmy kupic mieszkanie ale jego dziadek powiedział że dom u niego jest dośc duży i możemy tutaj zamieszkac. No i zgodziłam się, teraz będziemy kończyli w tym domu strych. Czyli staruszek będzie piętro niżej pod nami.

Gość zaraz się poskarżysz
panienka zaraz nam napisze że musi opiekowac się dziadkiem bo mąz tego nie robi, nie uwierzę! chce sie go pozbyć i tyle aż dziw że twój mąż jeszcze ciebie się nie pozbył bo tak bym zrobiła

no tak, ma dom to po co jej dziedek męża

Gość terefre
nie można kogoś po prostu 'oddać'...chyba że dziadek jest ubezwłasnowolniony. Jesli nie to sam musi wyrazić zgode. to tak jakby Ciebie ktoś oddał do domu pomocy...jeśli nie bedziesz sie zgadzac to sila Cie tam nie zatrzymają :] Masz oczywiście na mysli prywatny dom pomocy? Bo na państwowy nie macie szans skoro dziadek ma gdzie mieszkać i jest samodzialny. Jeśli dziadek sie zgadza to tez myśle ze to dobre rozwiązanie.... ale podejrzewam ze nie bedzie zachwycony tym pomysłem.

Ten dziadek nie wymaga opieki! ale są domy spokojnej starości, stwierdziłam że to by było dla wszystkich najlepsze rozwiązanie. Starszy pan miałby swoje towarzystwo, rówieśników w swoim wieku, do niczego by się nie wtrącał. On nic nie wiem na temat mojego pomysłu, a mój mąż nic mu nie powie bo nie chcę mu robic przykrości, narazie ja tylko staram się przekonac męża.

Gość Eleeene
w takim razie nie widze innego rozwiazania jak zcisnac zeby. Barbarzynstwem jest pomysl oddania dziadka, ktory uzyczyl swojego domu i wyrzucenie go teraz jako zbedny balst do domu opieki. Jesli ,tak bardzo Ci przeszkadza zrzedliwy staruszek , pozostaje wyprowadzka- ale Tobie. Przykro mi , ale nie masz najmniejszego prawa do takich zadan. Mozna porozmawiac z dziadkiem , badz sprobowac sie po prostu zaprzyjaznic ze "swoim wrogiem". Twoj maz musi miec dobre serce i sadze, ze nabylas skarb, nawet gdy bedziesz Ty zrzeda , nie wymieni Cie na inna , o bardziej ludzkiej twarzy :-P Proponuje zaprzyjaznic sie z dziadkiem, nikt nie jest zly od srodka. Dyplomacja jest sztuka i mozna sie jej nauczyc :-D

zgadzam się z Eleene w 100%

Tylko jak zaprzyjaźnic jak to jest człowiek który chciałby rządzic, wszystko kontrolowac a na mojego męża wywiera niesamowity wpływ. Ja starałam się przekonac męża by jeszcze porozmawiał ze swoim ojcem to dziadek mu powiedział żeby od tamtego człowieka trzymał się jak najdalej.

Gość nieszczesliwykrasnoludek
nie narzekaj - dziadek mieszka piętro pod wami więc w sumie macie z nim spokój. jest samodzielny więc nie musisz się nim specjalnie zajmować. ja mieszkam z dziadkiem w mieszkaniu 2 pokojowym! jeden pokój ja z mężem, drugi on. trzeba mu gotować, prać, sprzątać po nim bo syfi nieziemsko. też chętnie bym się go pozbyła, ale on nie ma gdzie iść :/

Gość Fanka Rysia z Klanu
A może przestaniesz traktować swojego męża jak dziecko a zaczniesz jak kogoś kto ma prawo do własnego zdania i decydowania o swoim życiu? To samo z dziadkiem: to jest człowiek, on też ma takie same uczucia jak Ty, w dodatku sam o sobie może decydować. Mieszka w swoim domu ze swoim wnukiem i jego żoną. Może to on chce się ciebie pozbyć? Ty masz kobieto jakiekolwiek uczucia? Wiesz jak traktowani są ludzie w takich domach opieki? W najlepszym wypadku jak dzieci. Módl się o to żeby kiedys twoje dziecko nie wpadło na genialny pomysł oddania cię do domu starców kiedy ty będziesz miała swoje poukładane zycie, swoje plany na przyszłość, swój dom w którym będziesz czuła się bezpiecznie i swoich znajomych z którymi przez lata 'sąsiadowania' zdążyłaś się zżyć. MYŚL KOBIETO! To nie boli:O

Gość niema czegoś takiego
ale bym cie jebla w leb!

Gość wpuść żmiję
wpuść żmiję do domu to cię wygryzie No proszę, wpuścił dziadek żmiję do swojego domu, do swojej prywatności....jak się zorientuje to żmiję wykopie za drzwi ...i słusznie Babo....nie twój dom , nie twój majątek, jesteś na łasce jak żebraczka .....i nie podskakuj. Nic ci do tego jak właściciel sobie żyje Nie pasuje to się wyprowadź. Aha, nie masz prawnej mocy aby wyrzucić właściciela lub dobroczyńcę z jego domu , i żaden dom starców czy opieki jemu się nie należy, a poza tym taki dom opieki dużo kosztuje, emerytury nie starcza i rodzina musi dopłacać. Niech no tylko matka chłopaka się zorientuje co knujesz...a będziesz leciała i leciała za drzwi...i słusznie. I nie wiadomo czy ten chłopak poleci za tobą , jak się zorientuje żeś wredna żmija.

Gość ja się tak zastanawiam
Piękny tok rozumowania. Przekonujesz męża żeby dal szansę człowiekowi, który go odrzucił zanim on się urodził i przez wiele lat się twoim mężem nie interesował A jednocześnie namawiasz go, żeby się pozbył człowieka, który go wychował, na dodatek chcesz dziadka wyrzucić z jego własnego domu. Ma się dziadek wynieść bo jaśnie panienka by tak chciała. Zwykła głupota czy już podłość? Jeśli mąż ma w sobie choć odrobinę człowieczeństwa to prędzej się ciebie pozbędzie, niż dziadka. W końcu dziadek też mógł kiedyś dawniej "pozbyć się problemu" i oddać go do domu dziecka, ale tego nie zrobił.

Gość alaolaelaula
co za wredne suczysko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! on zatroszczył sie o twojego meża, powinnas go po rekach całować, a nie knuć jak go z JEGO WŁASNEGO DOMU wyrzucić!!!!!!!!!!! co za debilka, wybaczcie słownictwo ale brakuje mi słów....

Gość zachowanie typowej kobiety
niestety:(

Gość jesteś suka bez serca
:( :( :(

Gość prowo na bank
Kobita pisze, jak gówniara z gimnazjum :o Dziecko, powtórz sobie polski, angielski, matmę i idź spać, bo jutro do szkoły !!

Gość skazana.27
nie no ja mam nadzieje ze to prowokacja... nie ma az tak zimnych suk na tym swiecie... ale w razie tego 1% ze ten temat jest prawdziwy: jestes zwyklym zerem, ostatnia szmata!!!! nie masz serca !!!! zeby ciebie twoje dziecko kiedys chcialo oddac na starosc !!!!!!!!!!! co za pinda !!!!!! noz kurwa !!!!!!! a twoj maz jak ma jaja to za taki pomysl powinien sie tak zjebac, zebys przez 3 dni nie wiedziala jak sie nazywasz !!!!! noz kurwa co za suka !!!!!!

Gość starszego człowieka tak na
śmietnik:( głupia szmata jesteś.

Gość jknjkvkhjujj
ta sucz juz tu kiedys pisala z ta sama kwestia!!!! szkoda, ze nie mozna cie namierzyc, podla suko za to, ze chcesz starego czlowieka wypedzic z jego wlasnego domu!!!!! ze tez taki syf jak ty chodzi normalnie po swiecie. takich od razu trzeba eliminowac!!!! jestes patologia, dnem spoleczenstwa, oby ci sie przytrafil wielki bol!!!!!!