Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przy kości czy GRUBA??

Powiedzcie mi proszę czy przy wzroście 165 cm 85 kg to juz nadwaga spora??????

Polecane posty

Bo moi rodzice twierdzą że tak:(. Że jestem gruba i powinnam się Wziąć za siebie. Patrzę w lustro i nie widzę abym była aż tak bardzo gruba:o. Ale powodzenia u chłopaków nie mam niestety:(...

Gość Zaraz przyjdzie Regres
i Ci wszystko wyjaśni 🖐️

Gość CIEKAWSKA?
Oj, wazysz spooooro za duzo...czas sie wziac za siebie.

Gość Tak ale nie dużo
tylko jakieś 20 kg :P

Gość ja przy takim wzroście
waże 50kg!

Gość to masz niedowagę
:)

wiem:(

Gość kaaaah
ja przy takim wzroscie i w 9 miesiacu ciazy wazylam 73kg wiec jestes slon i pasztet wieloryb!!!

Gość AgusiaS
GRUBA!!!!!!!!!! ja przy tym samym wzroscie mam 54 kg i myslałam ze moze za duzo waze, matko a jeszcze 30 kg wiecej????????????????? Mam 30 lat juz, a ty ile?Ale jestes otyła sporrroooooooo

Gość naatalkaa
20 kg to bardzo dużo nadwaga. Powinnaś się skonsultować z dietetykiem.

Gość Agnieszka___25
Wizualnie to jest dla mnie "przy kości". Pewnie nosisz rozmiar ok. 44/46 ? Dla mnie otyła, gruba, to taka powyżej 100 kg, która nosi rozmiar powyżej 50.

Gość to masz niedowagę
54 to też za mało jak na taki wzrost. :)

Gość AgusiaS
Co? , wpisz sobie BMI do goola i oblicz a zobaczysz ze to jest juz chorobliwa otyłośc

Gość cbvbcvb
54 może nie, ale laska wyżej któa ma 50 kg przy tym wzroście to wizualnie jest już za chuda

Gość AgusiaS
nie cos ty, uwazam ze te 54 kg to ciut za duzo, ale pracuje prawie z samymi facetami i ciagle mnie komplementuja i mowiaz ze to w sam raz.Według mnie do tego wzrostu dobra waga to tak 50-52kg

no ok, ale jeżeli nie mogę jeść pewnych rzeczy?.....:( życie....

Mam 21 lat Kurcze to co mam zrobić aby zrzucic tyle zbędnych kg? Ja tak bardzo lubię jeść, nie poradzę sobie:(. A tu aż 20 kg trzeba schudąć:o. Jak mogłam się doprowadzić do takiego stanu:(. Teraz mi uświadomiłyście że jestem jednak bardzo gruba, a nie tylko gruba:(.

wazę 56 i te 6 muszę zrzucić

Gość jesssso
ja przy wzroście 160cm ważę 72 kg i twierdzę że jestem gruba .a lat mam jeszcze raz tyle co Ty ...!!!

Gość AgusiaS
kalkulator BMi i wszystko jasne ja z waga przy moim 54 waga w normie przy 50kg tez w normie , ale przy twojej to nie nadwaga tylko otyłośc

Gość moj w ciagu pierwszego miesiac
jak bedziesz wazyc przynajmniej 60-65 to juz bedzie w miare ok. Mam kolezanke o takiej wlasnie wadze i wygladsa naprawde super. No wiec powolutku te 20 kg przez 5-6 miesiecy mozesz zrzucic i na lato bedziesz jak nowa. Srednio ok. 4 kg na miesiac, dasz rade.

Gość A ja mam wzrostu 172
A waże 51 kg:o Jestem zbyt chuda:(. A przytyć nie moge, choc jem wszystko na co mam ochotę. I jestem zdrowa:). Niektórzy mówią że jestem za chuda, inni że w sam raz. Dużo spotykam osób które pytają co robię że mam taką super figurę;). Więc to różnie jest, jednym się podoba innym nie. Ale osobiście Chcialabym miec te 10 kg wiecej, albo chociaz 6:)

Gość PRka
jeśli o BMI to to jest już otyłość, nie nadwaga, także powinnaś zrzucić przynajmniej 10kg ze względu na zdrowie. Ale powolutku, bezstresowo, bo będzie jojo i wtedy to do 100 dobijesz i niewiele na to poradzisz. Także chudnij poprzez normalną zbilansowaną dietę 5 małych posiłków dziennie (przy czym 2 śniadanie i podwieczorek to np. jabłko, pozostałe 3 posiłki raczej niewielkie porcje, no i kolacja najpóźniej 3h przed snem a śniadanie nie później niż godzinę po wstaniu. I regularne pory jedzenia), wywal fastfoody, białą mąkę, makarony itd, chyba że pełnoziarniste, jedz dużo warzyw (owoców mniej bo mają cukier ale też trochę), unikaj słodyczy ale nie panikuj jak Ci się zdarzy, bo wtedy się zestresujesz i zaczniesz objadać. Nie pozwalaj sobie, ale jak na imprezie zjesz ciastko czy kilka chipsów to po prostu następnego dnia zmniejsz jeden posiłek o połowę albo coś i dalej jedziesz z dietą. Ale dieta tu jest mało ważna, najważniejszy jest ruch, i to nie bieganie bo obciążysz stawy, płuca i serce przy takiej wadze, tylko fitness, cross trainer, marsze, brzuszki, skręty, najlepiej się gdzieś zapisz albo jak nie masz możliwości to poszukaj ćwiczeń w internecie. I pływanie to będzie dla Ciebie rewelacja. Przynajmniej 3-4x w tygodniu po godzinie ćwicz, stopniowo zwiększaj jeśli masz czas. Ćwiczeniami sobie wyrzeźbisz ciało i spalisz tłuszcz. Także nie panikuj jak z wagi będzie mało lecieć - tłuszcz jest kilkakrotnie lżejszy niż mięśnie, a przy ćwiczeniach tłuszcz spalasz a mięśnie się powoli budują więc waga może lecieć nawet pół kilo na tydzień ale jak będziesz ćwiczyć to będzie dobrze. I bardzo ważne pij przynajmniej półtora litra wody dziennie (albo herbaty jak nie lubisz, wiem po sobie że ciężko tyle wody codziennie) a odstaw słodkie napoje, jak już musisz coś prócz wody i herbaty BEZ CUKRU to soki naturalne niesłodzone albo herbata miodem słodzona ale lekko. Kawa przyspiesza metabolizm więc możesz pić :D czemu tyle wody? bo jak nie pijesz wody to organizm robi zapasy i puchnie, a jak będziesz piła 1.5-2l wody dziennie to schudniesz z wody, plus dodawaj np. do jogurtu na drugie śniadanie błonnik, to przyspieszy metabolizm. To są takie ogólne rady które dostałam od dietetyka i pomogło ;)) Jak bezstresowo schudniesz 10 kg to wydaje mi się że już będziesz w normie BMI, policz najlepiej ale 10 powinno wystarczyć jeśli nie o wygląd Ci chodzi :)) Powodzenia!!!

Gość AgusiaS
moim zdaniem powinnas schudnąc z 33kg, 20kg to za mało.I w takim wieku dziewczyno ile bedziesz wazyc w omim wieku aprzypomne ze mam 30 lat

Gość PRka
hej hej bez przesady nie wszyscy muszą wyglądać jak patyki albo nosić rozmiar z trójką z przodu. Byle była zdrowa i w normie BMI, 10-15 wystarczy chyba to raz. Dwa, trzeba sobie stawiać realne cele. Jak jej powiesz że od razu 33 to nigdy nie schudnie. Niech schudnie najpierw 5, potem 10, tyle żeby się w normie mieściła i była zdrowa. Jak będzie chciała więcej to dalej się będzie odchudzać, jak się będzie dobrze czuła to po co? żeby się podobać wieszakolubom? Wieszaków na tym świecie na pęczki.

Gość do AgusiaS
W Twoim wieku powinnas juz wiedziec ze waga nie zawsze wspolmierna jest do sylwetki. Radzisz lasce, zeby schudla 33 kg, wiec do 52. Przy 65 moze wygladac zajebiscie. No chyba, ze bedzie tylko ograniczac jedzenie i bedzie sflaczalym worem bez miesni. Jesli ty dobrze wygladasz dopiero przy tak niskiej wadze, pewnie jestes galaretowatym flakiem obwisem z placuszkami zamiast cyckow, bo spore cycki tez swoje waza

To żadna prowokacja!!! Dziś Weszlam na to forum i zobaczyłam tematy o nadwadze, pisały dziewczny które mają nadwagę bo ważą parę kg wiecej niż wskazuje im wskaźnik BMI, jak to przeczytałam to się załamałam, bo myślałam że to ja mam nadwagę, a tu się okazuję że to już poważna otyłość:(. Do tego moi rodzice, mam dosyć gadki typu ZRÓB COŚ ZE SOBĄ, SCHUDNIJ, WEZ SIE ZA SIEBIE, JESTES STRASZNIE GRUBA! Itp:o

Gość AgusiaS
10? chyba zartujesz to dalej bedzie strasznie gruiba , to to minimum 25kg zeby wygladac jak ludzie

Gość AgusiaS
akurat mam bardzo jedrne ciało o ktpore dbam i rozmiar biustu 70C i wygladam chociaz normalnie a nie jak wieloryb