Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Assiaa

Czy jestem w ciąży ?

Polecane posty

Gość Assiaa

więc tak zaczne od tego , że dzień po tym jak okres mi się skończył uprawiałam sex bez zabezpieczenia ! teraz okres spóźnia mi się dokładnie 16 dni .. robilam testy ciazowe (2) ale wykazaly mi nie nie jestem . Strasznie sie boje! zaczelam na poczatku troche wiecej jesc , teraz nie mam w ogole apetytu , w dolnej czesci plecow mam niekiedy pole , mam wieksze oplawy . Piszcie co na ten temat sadzicie !

Gość oiii
tak, gratulację.

Gość nie sluchaj bazienki
cionrza blisniacza serio terz tak mnialam :O

a co plecy maja z "cionrza " wspolnego ? :O i w plecach pole ? a co to ozn dziecinko :O idz odrob lekcje a nie za seks sie chytasz :O

:D w dolnej czesci plecow mam niekiedy pole---------- to to najwieksza kafe tajemnica co to oznacza :D:D:D

Gość Assiaa
więc jestem ?

Gość kingusia0000
Assiaa, ja miałam podobne objawy i to była ciąża.W Twoim przypadku spóźniający się okres może być wynikiem stresu, chociaż 16 dni to dosyć długo..Najlepiej zrób betę, bo z tymi testami ciążowymi bywa różnie. A cykle miałaś regularne czy nie?

Gość Assiaa
miałam nie regularny , spoznial mi sie 4 ,5 dni ale nie 16 ;/

Gość Belena
Ja w pierwsza ciążę zaszłam dzien po okresie. Więc mozliwe że jesteś w ciąży.

Gość Assiaa
za badanie krwi cos sie placi ?

kurcze nie pamiętam ile ale chyba nie więcej jak 15 zł..... , żeby nie skłamać , mi na teście nie wyszło a na następny dziec poleciałam do labolatorium i popołudniu miałam wynik +

Gość Belena
Tak płaci ale nie pamietam ile

Gość kingusia0000
Cena zrobienia takiego testu zależy od laboratorium, u mnie to było 30 zł. Myślę, że drożej niż 50 nie będzie.

Gość Assiaa
a jakie są obiawy ?

Gość kingusia0000
Ale objawy czego? Ciąży? Bo nie za bardzo rozumiem pytanie..Jeśli tak, to ile kobiet, tyle objawów. To, że dziewczyny piszą, że zmienne nastroje czy mdłości należą do tych typowych nie zawsze się sprawdza. Chociaż często występują.

Gość kingusia0000
Do tego powiększone i bolące piersi, skurcze (jak na miesiączkę), większe upławy, podwyższona temperatura...

Gość dobry tytuł dałaś
dziewczę pisz na temat.... kiedy robiłaś test, bo to jest istotne jeśli robiłaś test po spodziewanym terminei miesiączki to znak że w ciąży nie jesteś jeśłi zrobiłaś test za wcześnie to jego wynik nie jest miarodajny jesli nei jesteś w ciąży a okres nadal się nie pojawia to pora wybrać się do gina bo masz zaburzenia hormonalne a to się leczy do laików: rzekome "pole" w plecach to zapewne "bóle"

Gość Assiaa
obiawy w czasie ciazy . najczęstsze :)

Gość Assiaa
co to są zaburzenia hormonalne? test robiłam 10 dni po stosunku , a potem jak spoznial mi sie tydzień

Gość dobry tytuł dałaś
gówno a nie objawy zrozum dziewczyno, objawy ciąży są subiektywne, czyli każdy je może odczuwać lub nie, albo sobie wmawiać to co ktoś bierze za objaw ciaży może być przemęczeniem, zatruciem pokarmowym czy zbliżającą się miesiaczką (wzdęcia, bóle w piersiach, upławy itp) od diagnozowania ciąży nie jest analizowanie wzdęć, gazów, częstości wypróżnieć ani wielkość miseczki stanika ale TEST, test płytkowy albo test krwi....

nie nie jestes w ciazy idz do lekarza bo to moga byc zaburzenia hormonalne badz torbiel itp w ciazy nie jestes :O na przyszlosc radze zajrzec do ksiazek i slownika a pozniej uprawiac seks :O 🖐️

Gość Belena
10 dni po stosunku to za wczesnie aby test wykrył ciążę, ale juz po terminie spodziewanej miesiaczki powienien wykazac. Nic nie stoi na przeszkodzie abys zrobiła jeszcze jeden test a wtedy sie przekonasz.

Gość Assiaa
dzięki! ;)

Gość dobry tytuł dałaś
skoro dwa testy wyszły negatywne (zakładam że wykonałaś je prawidłowo wg instrukcji, i tak je odczytałaś) to masz zaburzenia hormonalne, czyli np nie doszło do owulacji albo któraś faza cyklu jest przedłużona i dlatego odczuwasz obrzmienie piersi i nadal nie ma okresu... tak jak napisałam idz do gina bo może masz zapalenie jajników albo jakąś infekcję która powoduje te zaburzenia cyklu nie odchudzałaś sie ostatnio ? nie miałaś grypy ? to też mogło spowodować opóźnienie miesiączki

Gość Assiaa
tak mialam grypę i odchudzalam sie 3 miesiace temu