Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sylwia7741

Wada wzroku.

Polecane posty

Gość Sylwia7741

Mam wade wzrok. -3,75 i -3,25 czy to jest powazna wada wzroku.

Gość Sylwia7741
To na jedno oko masz wieksza wade o demnie. Ja bylam prywatnie o okulisty.wzrok mi sie pogorszyl w okularach zle widzialam np z daleka twarzy nie widzialam wyraznie.

mnie tez sie ostatnio pogorszyl, o 0.25 dioptrii a tak w ogole to mi juz nie pogarsza sie az tak, kiedys przez 7 lat pogorszylo mi sie o 1 dioptrie na oba, wiec nie jest zle :) ale moja siostra ma -7 i -8...

Gość vfvdfv
-5.5 i jakos zyje.

Gość Sylwia7741
To widze ze nie mam az takiej powaznej wady. A od okularów moze polepszyc sie wzrok?

moja kuzynka miała operacje tzn zabieg :) Zadowolona.. Ja jeszcze musze troche poczekać na odpowiedni wiek.. ale NA PEWNO ZROBIE. bo juz kolejny rok na soczewkach i nie daje rady :o

Dzień dobry, Chciałam prosić o radę. Ostatnio miałam badanie wzroku. Do okulisty zgłosiłam się sama ponieważ zauważyłam, że ostatnio gorzej widzę, np. mam problemy przeczytania czegoś z dalszych odległości (wykład, numer autobusu itp) Okulistka po przeprowadzonym badaniu powiedziała, że jeśli chcę dobrze widzieć to mam nosić okulary na wykłady, do jazdy samochodem, oglądania tv itp. Zapisała mi okulary jednorodne -0,75 dioptrii! Oczywiście jestem skłonna kupić okulary i nosić je do wyżej wyznaczonych celów. Aczkolwiek poczytałam troche wypowiedzi z forum na temat wady wzroku i obawiam się czy tym dorywczym noszeniem okularów nie rozleniwie wzroku a w konsekwencji że wada zacznie się pogłębiać. Czy w przypadku tak nieznacznej wady jak moja lepiej używać okularów bardzo żadko, wcale a może z kolei jak najczęściej kiedy jest taka potrzeba? Jak sądzicie. Pytam ponieważ teraz zaczynam mnieć wątpliwośći ze okulistka zapisała mi okulary tylko ze względu na to że narzekałam na jakość widzenia, nie biorąc pod uwagę możlwiośći rozwoju wady wzroku. Bardzo proszę o pomoc osoby które mają doświadczenie na tym polu!