Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lara92

Podejrzane zmiany w piersi

Polecane posty

Witam! Być może jestem za młoda na tego typu problemy, ponieważ mam 18 lat , ale zauważyłam dość niepokojące zmiany w lewej piersi. Przyznam, że od dość długiego czasu, ta pierś była bardzo "wrażliwa", odczuwałam ból przy zwykłym dotknięciu. Jakiś miesiąc temu zaczęłam odczuwać ciągły ból... takie skurcze, które nasilają się podczas leżenia. Poza tym w porównaniu do piersi prawej jest znacznie większa i nie jest to naturalna asymetria... mam wrażenie, jakby była po prostu napuchnięta. Znalazłam również dwa niewielkie guzki, ale ich przyczyn jest wiele, dlatego postanowiłam zbadać się ponownie po miesiączce, ale pojawił się kolejny problem - miesiączka, zawsze regularna, spóźniła się o 12 dni [uprzedzam pytanie - nie jestem w ciąży]. Poważnie zastanawiam się nad wizytą u lekarza, ale wcześniej chciałabym wiedzieć, czy może miałyście podobny problem, który był tylko przejściowy - może to jakieś zapalenie , sama nie wiem. Pomóżcie dziewczyny!

Gość croissant
idź do ginekologa! diagnozy na forum nikt Ci nie wystawi, recepty też nie wypisze!

Gość przecież to oczywiste
nie ma na co czekać do lekarza i niech cię zbada da skierowanie na usg lub mamografię ważne żebyś była w pierwszych dnaich cyklu, bodajże do 10 dnia bo wtedy najłatwiej się bada piersi, nie są obrzęknięte itp być może masz zaburzenia hormonalne i stąd opóźniająca sie miesiączka i ból w piersi zawsze miałaś asymeryczne piersi czy dopiero teraz jedna wydaje się większa ?

Zawsze asymetria była... ale wiecie, taka naturalna, nie wszyscy jesteśmy idealnie proporcjonalni. Jednak teraz zmienił się też kształt lewej piersi i w porównaniu do prawej jest naprawdę powiększona.