Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no ?????????????

Czemu wszyscy do mnie mówią na '' pani'' ????? czuje sie staro

Polecane posty

Gość no ?????????????

Mam 20 lat , zawsze kazdy powtarzal ze wygladam na mniej.. jade taksowka : prosze pani w sklepie , aptece itp , kazdy mowi mi na pani :O czuje sie staro :(

Gość BezObaw
Alez Pani wcale nie musi się czuć staro...

Gość ejNoooo
Przesadza Pani :)

Gość DonVare
a co,mają mowić dziewczyno?Może lepiej dziewczynko? Skończylas 18 lat,jesteś dorosłą kobietą..czegoś tu nie rozumiem? Ja to mogłem czuć się dziwnie jak w wieku 15 lat mówili mi "pan".

Gość no ?????????????
wolałabym żeby mowili do mnie per ''Ty'' :)

Gość BezObaw
Ej Ty, czy Pani nie ma wiekszych problemów ?:)

Gość no ?????????????
nie mam :D

Gość Davvid
Jeśli jesteś w sklepie ,aptece to normalna rzeczą jest ,że ludzie mówią "Pani"" tylko znajomi mogą mówić inaczej . A taka to jest wyraz szacunku do osoby :)

Gość BezObaw
No własnie widze, że Pani nie ma :) A co do tematu, to ja mam 21 lat jestem facetem i też wygladam młodo (choc stary z racji wieku tez nie jestem heh) i tyak samo wiele osob zwraca sie do mnie na Pan. W instytucjach, sklepach, aptekach itp to jest normalne. To sie nazywa poszanowanie klienta :) a i male dzici coraz czesciej mowia mi "dzien dobry", a wtedy zwykle wpadam w zaklopotanie heh

w takich miejscach mówią na ''pan'' bo to wyraz kultury szanowna Pani autorko :D i czesto w duzych sklepach ,sieciowych aptekach itp - jest to ustalone odgórnie , jak sie mają zwracać do klienta. Gdyby do apteki przyszła 13 latka też by mówili do niej na pani a nie ''czego chcesz dziewczynko '' :D:D pozatym wielu ludzi nie życzy sobie ,aby mówic do nich na ''Ty'' , moj kolega pracuje w Empiku , zaczal tak mowic do klientow , i zaczęły sie skargi ;)

Gość anetah
a ty wszystkim mówisz: "ty"?

Gość Dziewczynka
Dnia 15.12.2010 o 13:08, Gość DonVare napisał:

a co,mają mowić dziewczyno?Może lepiej dziewczynko? Skończylas 18 lat,jesteś dorosłą kobietą..czegoś tu nie rozumiem? Ja to mogłem czuć się dziwnie jak w wieku 15 lat mówili mi "pan".

Dorosła kobieta to jest 30 latka, a 20 letnią osoba jest dziewczyna.Co za poważne traktowanie młodych osób 🤭🤭 Dorosła się odezwała. 

Gość Gość
Dnia 15.12.2010 o 13:08, Gość DonVare napisał:

Jezu jaki poważny troblodyta XD . A co jak sie ma 18 lat to sie nie jest dziewczyna?To ile dla was Polaków ma lat młoda dziewczyna?Góra 17?Zboki jedne.18 to młoda dziewczyna i do końca studiów nią jest, a Pani to zwrot grzecznościowy 🙂