Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość udręczona mamuśka

Teściowa suszy mi głowę o głupoty

Polecane posty

Gość udręczona mamuśka

KArmię butelką. Problem w tym, że teściowej nie podoba się, że daję mleko z plastikowej butelki. Mówi, że mam zmienić na szklaną, bo zdrowsza i bardziej higieniczna. Cały czas słyszę, że plastik szkodzi dziecku, truje je. Czy naprawdę te szklane są lepsze?

ja miałam najpierw szklane ale gdy potłukłam 2 sztuki to się zdenerwowałam i kupiłam zwykła plastikową. Tylko taka by nie zawierała BPA

Gość udręczona mamuśka
Myślę nad zmianą butelki dla świętego spokoju, ale już sama nie wiem, które są wygodniejsze:o Ta głupia baba za każdym razem wyjeżdża z textem: To ty jeszcze nie zmieniłaś na szklane? Ileż to dziecko będziesz truła? Krew mnie zalewa.

Gość butelki sprzed kilku lat
butelki plastykowe sprzed kilku lat byly jeszcze produkowane z bisfenolem A, ktory ostatnio orzekli toksycznym, ostatniej generacji butelki sa juz bez tego skladnika. Moze tesciowa sie naczytala o tym bisfenolu. To zapewnij ja, ze butelki masz najnowsze. A jak nie masz, to zaproponuj jej by ci kupila, jak sie tak troszczy o zdrowie wnuka.

Gość po co Ci to
zacznie się or butelki a potem będzie Ci się we wszystko wpieprzać powiedz jej że to twoje dziecko i że ty będziesz decydować co i jak i z czego. Powiem szczerze jak ulegniesz teraz to zawsze znajdie cośco każe ci zmienić

Gość nie złość się na teściową
za jej czasów uzywało się szklanych butelek i po każdym karmieniu gotowało je, aby odkazić. I pewnie zakonotowała sobie w mysli, że tak trzeba. Bo tych plastikowych pewnie nie gotujesz... Spytaj swoją mamę jak to było :)

Powiedź teściowej że to WASZE dziecko i WASZE decyzje! Dodaj również że jak będzie potrzebowała rady to się do niej zgłosisz :P Największy błąd zrobisz jak ulegniesz jej gadaninie i zmienisz butleki!Potem przywali isę edo innej rzeczy i co też będzie zmiana????