WhitePower 0 Napisano Grudzień 15, 2010 Witam, od 2 lat używam farby ziołowej Venita. (jasny brąz lub orzech) Farba ta dosc szybko sie spłukuje i pozostawia na włosach rożnego koloru refleksy (rudawy lub fioletowy w zależnosci od koloru farby). Moj naturalny kolor włosow to sredni/ciemny blond, taki troszke mysi, z przodu miałam zawsze jasniejsze pasma (wypłowiałe od słonca). Planuje w okolicach maja powrócic na naturalnego koloru. Na świeta po raz ostatni uzyje farby jasny brąz Venity. Czy do maja spłucze mi sie ten kolor zupełnie i nie bedzie żadnych refleksów? Prosze o rade jesli tez uzywałyscie tej farby i z niej zrezygnowałyscie. Wiem, ze trzeba odczekac miesiac od farbowania Venita, aby uzyc zwyklej farby. Powiem szczerze, ze nie chciałabym uzywac farby z amoniakiem który niszczy włosy. Czy o ile do maja spłucza mi sie refleksy po Venicie, wystarczy sam krem koloryzujacy, zeby pokryc całe włosy w tym samym kolorze? Czy bede musiała użyc srodków utleniajacych aby byl to ciemny blond ? (Obecnie mam wlosy do pasa i bede je troszkę podcinać aby jak najmniejsza długosc włosa byla "po Venicie", planuje je skrócic do połowy pleców). Proszę o porady. Serdecznie pozdrawiam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach