Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arwaera

Pytanie, nagrywarka dvd

Polecane posty

Gość arwaera

Witam. Może ktoś z Was mógłby mi doradzić. Planuję zakup nagrywarki dvd, nie jestem zorientowana, więc mam pytanie. Chodzi o taką bez stacji VHS. Mam magnetowid, jeśli włączę na nim kasetę, to będzie możliwość nagrania obrazu na DVD przez nagrywarkę? czy żeby tak zrobić muszę kupić taką ze stacją VHS? Pozdrawiam!

Gość Rum-cajs
spróbuję doradzić, rozumiem że chcesz zrobić archiwizację obrazów z lat dzieciństwa itd. , jeżeli tak to na Twoim miejscu szukałbym takiego urządzenia, które posiada odtwarzacz VHS w jednej obudowie z nagrywarką DVD i jest ważne aby nagrywarka DVD posiadała twardy dysk jak największej objętości , zapis obrazu jest przekazany na dysk twardy a potem można nagrać na nagrywarkę

Gość arwaera
Bardzo dziękuję za odpowiedź. :) Jeśli mogłabym zapytać, w czym tkwi różnica? Wiesz, te z VHS nie są już praktycznie produkowane, ciężko znaleźć coś z wyższej półki. A te lepsze już tej stacji nie mają.

Gość Rum-cajs
sprawa jest prosta, producenci takich urządzeń właśnie zrobili takie nagrywarki dla potrzeb archiwizacji danych i fabrycznie jest przygotowane do tego celu , nagrywając obrazy z magnetowidu VHS na oddzielną nagrywarkę DVD może się okazać, że nie ma synchronizacji obrazu z dźwiękiem albo zapis gubi klatki jeżeli zdecydujesz się na zakup takiego urządzenia w jednym pudełku to zapytaj sprzedawcę, czy można nagrywać programy z TV na przykład z sieci ASTER obraz cyfrowy

Gość arwaera
aha, rozumiem. Bardzo dziękuję :) pozdrawiam!