Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sanetta

Wkurzają mnie te stereotypy o studentach

Polecane posty

Gość Sanetta

Według powszechnej opinii, student to taka osoba, która: - bansuje i chleje non stop -nigdy nie zalicza egzaminów za pierwszym podejściem -co roku ma września -jest wiecznie głodna -nigdy nie ma kasy -stołuje się tylko w barach mlecznych -przez trzy dni leczy kaca po imprezce i ma w głowie wszystko tylko nie naukę. Wnerwiają mnie strasznie takie mity o studentach, bo choć leserów faktycznie mamy całkiem sporo na naszych uczelniach, to są jednak i tacy, którzy powaznie podchodzą do spraw uniwersyteckich, którzy oddają się studiom i nauce, i nie żyją samymi imprezami. I niekoniecznie muszą wlewać w siebie litry alkoholu, zeby się dobrze bawić. Ale Polacy zawsze mieli skłonność do uogólniania i generalizowania >.

Gość Sanetta
no właśnie, nawet dowcipy na ten temat powstają. Równie dobrze można by powiedzieć, że WSZYSCY lekarze to konowały i WSZYSCY prawnicy to sprzedawczyki

Gość izia87
sami sobie taki stereotyp wybrali pracuje w sklepie i często chcą sie targować bo np.mówia ze kasy nie mają byłam na agh to każda grupa przynosiła do pokoju alkochol.Wiadome ze nie kazdy student jest taki ale wiekszośc tak.

a ja lubię te stereotypy, chociaż takich "prawdziwych" studentów znam naprawdę niewiele, nie wiem, jak coś takiego może irytować ;)

Zaradny student da sobie radę w życiu ;) Nie ma sensu umieszczać wszystkim w jednym worze ;)

Gość bo czasy się zmieniły
dawniej może to i było zgodne z prawdą, ale dziś: 1. mało który student dzienny nie pracuje i zajmuje się wyłącznie studiowaniem 2. każdy wie, że o robotę niełatwo, więc tylko jednostki tracą pięć lat na zabawę, raczej każdy stara się jakieś tam punkty do cv nałapać 3. ci, którzy nie pracują na ogół mają bogatych i wspierajacych rodziców - tak czy inaczej głodem nie przymierają (bo i w ogóle w Polsce mało kto przymiera głodem) 4. przejdźcie się po akademikach: każdy ma swojego kompa za którym siedzi, imprezy są raczej od święta, a codzienne życie studenckie nie istnieje.

wszytskie dowcipy i stereotypy na temat studentnów i ich EPICKICH MELANŻY wymyślają te niedowartościowane chłopaczki którzy od zawsze chcieli duzo ruchac, imprezować i ogolnie być cool, jak slucham tych niewiarygodnych opowiesci które są zawsze tak przeciętne, mdłe i nudne nie moge wyjsc ze zdumienia ze oni naprawde wierza ze imponują ludziom...

widzę, że chyba nikt z was nie bywał w akademikach na dłużej, tam nadal jest komuna, żyje się od stypendium do stypendium i alkoholu jest dużo o innych rzeczach nie wspomnę...

Gość bo czasy się zmieniły
Mieszkam w akademiku już czwarty rok. 1. Mało kto decyduje się na pokój trzyosobowy. Kto tylko może wybiera najspokojniejsze miejsce do mieszkania. 2. Popatrzcie tu na topiki o współlokatorach: mało kto żali się, że ma nudną, nieimprezową współlokatorkę czy współlokatora, za to wiele było tematów o treści: moja współlokatorka słucha głośno muzyki, sprowadza chłopaka, A JA MUSZĘ SIĘ UCZYĆ. 3. Student po powrocie do akademika wejdzie prędzej na kafe niż pójdzie do sąsiadów. Właściwie tylko palacze znają sąsiadów z innych pokojów.