Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość feliksa dumna jak ptaszyna

Starszy o 21 lat. Co robić?

Polecane posty

ON jest starszy ode mnie o 21 lat. Problem wielki w tym że jego córka jest młodsza ode mnie zaledwie o 4 lata :O On ma obecnie 42 lata a ja 21. Jakby go opisać hmm...jest niesamowicie pociągający i przystojny, wygląda baaardzo młodo, styl trochę a'la Kuba Wojewódzki. Z resztą inteligencją myślę, że też dorównuje. Chodzi luźno ubrany. Po domu czasem nawet w bluzie. Nie chodzi tu o pieniądze. Bo on nie jest specjalnie zamożny. Córka nie mieszka z nim, tylko z matką. Jest 4 lata po rozwodzie, w tym czasie nikogo nie miał. Poznaliśmy się nie zgadniecie gdzie...znajomy zabrał mnie do krytego skate parku (zadaszonego), bo mój kumpel jeździ na desce i poszłam z nim z ciekawości. Był tam też ON, ze swoimi znajomymi. Dość odważne zainteresowania jak na ten wiek, prawda? Ale ucieszyło mnie to. On raczej nie jeździł, był również towarzyszem tak jak ja. Ja byłam ubrana totalnie zwyczajnie (a że poznaliśmy się zimą rok temu) miałam gruby czarny golf na sobie i dżinsy. On na sportowo, lubi też nosić trampki. Wygląda jakby miał maks 32 lata, poważnie. Widziałam się z jego córką, ona wie kim dla niego jestem, jest zdystansowana, ale raczej ciepło mnie przyjęła. I tak mieszka z matką. Czy to kontynuować? Seks z nim jest nieziemski, na co dzień też jest czuły. Jest niesamowity, a ja nim totalnie oczarowana. Niestety moja rodzina nic o nim nie wie :O Boję się trochę tego związku. W końcu 21 lat. Jak ja będę w jego wieku on już będzie dziadkiem. Co o tym sądzicie? Opłaca się w to pakować? Kocham go.

Gość sdgsgsdgdsfg
MASAKRA!!!!! Ale jak lubisz to już twoja sprawa :P Ale dala mnie to chore :P

Gość maturks4
Kochasz? Ty w ogóle nie wiesz, co znaczy to słowo! Nie pchaj się w ten związek: nie dorosłaś! Gdyby to była miłość nie byłoby pisaniny o ubieraniu, tylko o tym co każde z was ma w głowie. A u ciebie wiatr hula, więc nie unieszczęśliwiaj człowieka

Gość hmmm,..g
Piszesz o wyglądzie, ubraniach, trampkach, seksie... a gdzie miłość?

opisałam jak wygląda, bo większość z was zadaje pytanie co w nim takiego jest, że niby stary dziad a ja wam tylko napisałam że jest młody duchem ale także i ciałem. on kocha mnie a ja jego. na początku sam mi mówił żebym odeszła, wręcz mnie odpychał od siebie. ja też miałam wątpliwości ale pewnego dnia oboje wpadliśmy w wir uczuć i namiętności i nie było rasy. razem wyglądamy jak rówieśnicy. to 21 lat różnicy nie czyni go od razu starym czy gorszym. czy żadna z was nie jest lub nie była w takim związku?

rady*

jeśli chcesz z nim byc i czujesz sie szczesliwa po co szukasz wymowek? wiek to tylko cyferki, byłoby głupotą zmarnować coś fajnego tylko ze względu na to, jie mysl o przyszłości ale o tym jak teraz sie z nim czujesz

Gość :)))
Ale wygląd nie ma znaczenia.

Gość njknkj
facet, kyory idzie do lozka z dziewczyna prawie w wieku jego corki jest dla mnie zerem🖐️

Gość e tam!
za 15 lat ty bedziesz potrzebować dobrego rżnięcia a on być moze zmiany pampersa

Gość nie ma znaczenia jak teraz
wyglada, za jakis czas bedzie widac róznice wieku a co gorsza jak opadnie pierwsza ekscytacja zaczną sie tez pojawiac róznice w podejsciu do pewnych spraw, dojrzałosci , doświadczen.. jestescie na zupełnie innych etapach zycia, on pewne kwestie ma juz za sobą , Ty jeszcze nie ( np. posiadanie dziecka, związek małzenski itd) no i za kilkanscie lat , Ty wciąz bedziesz młoda i atrakcyjna, on bedzie dziadkiem, któremu bedziesz zmienac pampersa ... pomysl o tym:P

wiedziałam że ktoś napisze o tych pampersach :O to żałosne. pytam tylko, czy znacie takie związki albo same jesteście w takowych? on wygląda strasznie młodo, nikt mu tyle nie daje, każdy je w szoku, moi bliscy znajomi jak go zobaczyli to pomyśleli że jest starczy ode mnie o jakieś 5-7 lat a nie ponad 20! To chyba o czymś świadczy prawda? Jest sprawny fizycznie jeśli chodzi o łóżko ale czy to takie ważne? Dla mnie seks nie gra zbyt wysokiej roli. Nie szukam wymówek, ale jak każda młoda dziewczyna obawiam się przyszłości.

ma bardzo nowoczesne podejście do świata, w wielu rzeczach się zgadzamy o części dyskutujemy,zawsze znajdujemy kompromisy, on idzie z duchem czasu, nie ma staroświeckich poglądów. Jestem o wiele dojrzalsza psychicznie od jego córki.

Gość mikionu
"styl trochę a'la Kuba Wojewódzki" - Kuba W. ma styl "jestem pajacem, rucham mlode cipki" - to masz na mysli?

o panie! :D widze ze cała kafeteria juz teraz wie jak twoje zycie bedzie wygladalo za 15 lat :D autorko musisz sie pogodzic ze w polsce takie zwiazki nie sa czesto akceptowane i bedziesz caly czas narazona na krytyke i oczywiscie jasnowidztwo naszych rodaków zyjcie chwila to ze jest szczesliwa teraz i jest z ni nie znaczy ze musi byc z nim cale zycie, jesli dojda do takiego omentu ze stwierdza ze wiek im przeszkadza to sie rozstana proste...

Gość osz osz kosz
a jakie ma za przeproszeniem znaczenie to na ile lat wygląda? :o wiesz ty sie zastanawiasz co dalej, a on byc moze ma wplanach cie wylacznie ostro ruchac i potem zostawic. .. moze zacznij od rozmowy z nim.. jakie ma wobec ciebie plany? jestescie ze soba rok czasu i kto o was wie? jak sie wykreca i nie chce cie poznac ani z rodzicami czy znajomymi, a nawet im powiedziec z kim sie spotyka to raczej nie traktuje cie powaznie. a jesli tak to taki zwiazek jest b. trudny ci powiem z doswiadczenia. chociaz u mnie jest jedynie 15 lat różnicy i moj facet nie mial nigdy dzieci. a ten twoj ma corke prawie w twoim wieku. to chore.. zapytaj sie go czy sobie wyobraza jak jego corke rucha 38 latek... moj ojciec ma nieco wiecej lat. tez jest po rozwodzie, ale jako swoja nastepna kobiete wziął sobie 35 latke.

Gość malolaci sie wzburzyli
facet, kyory idzie do lozka z dziewczyna prawie w wieku jego corki jest dla mnie zerem " taaaaak,ale jak jest odwrotnie to wszystko jest cacy,nie? hipokryci! do autorki nie przejmuj sie,za 20 lat on bedzie mial 60 a ty 40,super wygladaja tacy ludzie! o ile wytrwacie tak dlugo w zwiazku:D co wy ludzie z tymi pampersami? macie moze ojca pijaka ktory sie moczy?

Czy ja wam muszę wszystko pisać? :O Jego rodzice wiedzą o nas, nie zakładajcie po swojemu stanu rzeczy tylko dlatego że o tym nie wspomniałam ;/ Na początku byli sceptyczni, ale to sympatyczni ludzie i wychodzą z założenia że to życie ich syna i nie będą się wtrącać. Chcą jego szczęścia. Między Douglasem a Zeta-Jones jest 25 lat różnicy i uważam że gdyby biedak nie miał raka to wyglądałby fantastycznie i nadal by tworzyli piękną parę.

Rób to co czujesz, że powinnaś. I tak to zrobisz więc po co się przejmować opinią innych? "Co ludzie powiedzą" jest głupotą, bo to o Twoje szczęście chodzi i Ty wiesz lepiej od innych co czyni Cię szczęśliwą Tak, są ludzie którym to będzie bardzo przeszkadzać, ale to oni maja problem nie Ty Takie jest moje zdanie I faktycznie co wszyscy z tymi pieluchami?

Dla mnie liczy się przede wszystkim ciepło rodzinne, czułość...Uważam że to może dostarczyć drugiej osobie człowiek w każdym wieku. Znamy się krótko bo dopiero rok. Sami nie wiem co będzie dalej, jakie będą plany. To wesoły a czasem nawet szalony człowiek. Czasami zachowuje się jak nastolatek i to go wyróżnia. I nikt nie powie że to mu nie wypada, bo znowu to podkreślę na prawdę NIE WIDAĆ po nim wieku. Jego sposób ubierania, ładne białe zęby, praktycznie zero zmarszczek i zainteresowania. Ma też dość dobrą pracę. Zajmuje się marketingiem dużego centrum handlowego.

Aha i on traktuje mnie poważnie. Samo to że po rozwodzie nie miał żadnej kobiety o czymś świadczy. Powiedział że gdyby nie ja, to mógłby zostać sam do końca życia, bo nie planował kolejnego związku po żonie. A to znaczy, że jest stały w uczuciach. Jego żona ma innego, z którym podobno kiedyś zaczęła się spotykać jak byli jeszcze małżeństwem. To bardzo poważna kobieta, widziałam ją kiedyś, Wygląda jak jego matka :O Nie zgrali się charakterami najwyraźniej.

widzę że nie umiesz czytać, albo nie chcesz więc jak nie masz pojęcia o temacie to nie pisz nic.

Gość fgasfasdfasf
"Wygląda jak jego matka" Hehe za to Ty wyglądasz jak jego Córka :P i to jest chore. A jakoś mi się wierzyć nie chce w to co ty piszesz(że on taki atrakcyjny itd) bo twój opis jest nieobiektywny i pewnie z boku to tak fajnie nie wygląda jak Ci się wydaje.A to że nie miał nikogo przed tobą(zapewne on Ci tak powiedział) w cale nie musi świadczyć że tak było-może kłamał(chodziarz może i mówił prawdę :P ). To twoje życie więc rób tak jak uważasz za stosowne,ale dla mnie to chore i jak bym się dowiedział że moja dziewczyna była z facetem który był od niej o 21 lat starszy to bym się bardzo skrzywił-tym bardziej że masz dopiero 21 lat-jeszcze mógłbym zrozumieć jak byś miała 40 a on 60,ale tak to nie.

Gość sdfghjk,
'zresztą' piszemy ŁĄCZNIE!

Gość ja byłam ze starszym o 18 lat
To było nieporozumienie, fakt pierwsze wspólne miesiące,nawet lata były super,czułam się taka ważna bo dojrzały facet zwrócił na mnie uwagę.wspólne mieszkanie,wspólne sprawy,niestety po czasie wyszło to że straszliwie się różnimy,ktoś już wyżej napisał - on jest z innego pokolenia i chociaz na razie wydaje ci się że myslicie podobnie, to na bank zaczną pojawiać sie zgrzyty.nie chcę t przytaczać konkretnych sytuacji bo u was może to być co innego.Sposób w jaki go opisujesz wcale nie świadczy o twojej wielkiej dojrzałości emocjonalnej jak to napisałaś.Pomyśl jeszcze o jego córce.To że z nim nie mieszka nie oznacza że on jej nie kocha i że nie będzie jej poświęcał czasu.zdziwisz się któregoś dnia jak ukochany cię oleje żeby iść z córką i byłą żoną na przykład poznac przyszłego zięcia.przykro jest gdy się nie ma nic do powiedzenia w ważnych dla partnera sprawach,a z pewnością ty nie będziesz miała nic do powiedzenia,bo przecież nie będzie się radził dziewczynki w wieku 20 lat :) zastanów się dwa razy zanim tak jak ja zmarnujesz kilka lat a potem na przykład okaże się że on już nie chce mieć dzieci albo coś w ten deseń.

Gość onamająca 44 lata
feliksa dumna jak ptaszyna--Romans czy nawet związek na jakiś czas OK.ale chyba nie myślisz z nim spedzic całego życia,bo przeciez On jest starszy od Ciebie 21 lat,więc jak Ty miałabyś 40 lat,to On 61:-)

Gość onamająca 44 lata
feliksa dumna jak ptaszyna--Ale Ty głupia gąska :-) Wg,Ciebie facet ktory 4 lata po rozowdzie nie miał kobiety jest w porzadku :-) Dla mnie z takim facetem jest cośnie tak . No chyba,ze nie mowił Ci parwdy i jednak maił kobietę lub kobiety,bo jakos naparwdę nie moge sobie wyobrazic zdrwoego,jurnego faceta który bez seksu wytrzymuje.Ja bym takiego nie chciała :-)

Gość a ja Ci powiem co z tymi
pampersami ...skoro nie rozumiesz:O chodzi o to ,ze dzieli was 21 lat róznicy, kiedy Ty prawdopodobnie bedziesz wciaz wzglednie młoda i atrakcyjna on juz nie ( np. Ty Majac lat 50 , on -71 ) chcesz powiedziec ze na starosc moze Cie nie spotkac taki los ? hahaha, byc moze nie , ale te pampersy znacza jedno- bedziesz musiała sie opiekowac starym DZIADKIEM , który z racji wieku bedzie cierpiał na rozmaite dolegliowsci , których Ty niekoniecznie bedziesz musiała doświadczac a co wiecej bedą one rzutaowac na wasz zwiazek..