Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kot_lili

do osób które maja koty

Polecane posty

Gość kot_lili

W domu mam 6 miesięczną kotkę i aby nie było jej smutno i postanowiłam wziąść jej przyjaciółkę - 3 miesięczną kotkę. Jest u nas od niedzieli. Wiem że proces adaptacji może trochę potrwać bo na razie kotki na siebie syczą , starsza próbuje młodszą łapą atakować , ogólnie nie są do siebie pozytywnie nastawione. Jestem cierpliwa - poczekam na rozwój sytułacji. Sęk w tym że starsza z mojego pieszczocha zrobiła się antyspołeczna. Nie chce by ją brać na ręce , unika mnie, podsykuje, czasami próbuje atakować. Wygląda na to że się śmiertelnie obraziła. Czemu? staram się okazywać jej zainteresowanie nawet większe niż przed nowym kotem aby nie czuła się zagrożona ale ona mi to uniemożliwia. Przestała do mnie przychodzić już nie śpi w nóżkach :( Jak ją udobruchać? i sprawić by przestała się fochać

Gość jezeli bys pomyslała
przejdzie jej,mialam to samo a teraz spia 2 razem ze mna

Gość nic kochana moja
przejdzie jej, przyzwyczai sie, dopiero potem doceni towarzystwo, mojemu kotu tez sie nudzi,lepej sie czuje majac np swoje dzieci:) w ich towarzystwie

Gość Sylwia7741
To jest zazrosc o drugiego kota .moj kot to nawet o sasiada psa jest zazdrosny ze go glaszcze itd az do tego stopnia jest ta zazdrosc ze moj kot rzoca sie na psa (pies jest maly)