Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dededegfttgt

egzamin na prawo jazdy...

Polecane posty

Gość dededegfttgt

za tydzień 23 grudnia przed wigilą mam egzamin na prawo jazdy... to moje drugie podejście...czekałam cały miesiąc... w dodatku oblał mnie za pierwszym razem za to źle przekręciłam sobie światła i wyjechałam na postojowych.... to dopiero za tydzien a mnie już paralizuje strach między innymi dlatego że nie jezdzila w warunkach zimowych kurs zdawalam jak jeszcze było ładnie.. macie moze jakies porady jak sobie poradzic

Ja mam porady, które mogą Ci się przydać ;) Miszkałam w Lublinie... u nas średnia zdawalność to za 8 razem ^^ ja Bogu dzięki zdałam za 6 :D Znam masę osób, które i po 10 razy zdawały :/ u nas to norma, bo egzaminatorzy Cię potrafią oblać za to, że masz gumkę do włosów z cekinami i stwarza ona zagrożenie (realny przypadek :/) Ogólnie to przed egzaminem skupiaj się na siłę na czymś innym. Do poczekalni weź sobie ciekawą gazetę ale o lekkiej treści ( plotki najlepiej). W czasie egzaminu w każdej sekundzie skupiaj się na czynności, którą aktualnie wykonujesz a nie na tym co masz zrobić za chwilę... Dodatkowo Cię pocieszę, że wg mnie w takich warunkach pogodowych łatwiej jest zdać :) Nie zagonią Cię w najmniejsze dziuru, bo tam będzie masa śniegu nie do przebicia ;) Ponad to jak na ssamym początku pokażesz, że idzie Ci nieźle w takich warunkach to o ile nie mieszkasz w Lublinie to egzaminator weźmie to na plus ;)

tak Regres :D wbrew pozorom latwiej zdac w zimie po mozesz liczyc na poblazliwosc egzaminatora, jak bedzie slisko to hamuj pulsacyjnie tylko na tyle delikatnie zeby gosc nie zwrocil sniadania

Oczywiscie ze w zime jest lepiej zdawac , a tym bardziej teraz jak pełno sniegu ... odpada przejechanie lini ciągłej i złe zaparkowanie na ulicy :P

no dokladnie, jest jedna dluga biala ciagla :) poza tym koperte mozesz zrobic na recznym :D

jak bedzie slisko to hamuj pulsacyjnie Czizas, to nieprawda. Wciskasz i trzymasz do końca. ABS dzisiaj to standard.

No chyba ze w Parzęczewie zdają jeszcze na UNO ;) Ale tak cichobab :p ma rację .... ABS to standard

ja nie wiem czym oni tam dysponuja na egzaminie. jest ABS? no to bajka :)

jest ABS? Pewnie że jest. U nas to jest bajka. W Szwecji, mają przewalone. Tam się zdaje na lodowisku.

wiesz Cichy mysle ze u nas troche jazdy po lodowisku by nie zaszkodzilo :) przynajmniej dla poszerzenia wyobrazni