Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KasiaKattarzyna

WYKORZYSTANIE PRACOWNIKA W PRACY PRAWO PRACOWNIKA POMOCY!!!

Polecane posty

Gość KasiaKattarzyna

Pracowałam w sklepie spozywczo przemysłowym na umowę zlecenie. Zaszłam w ciążę. Szefowa, czyli moja pracodawczyni powiedziała, że na takiej umowie nie należy mi się urlop macierzyński i żadne pieniądze. ALE... zrobi dla mnie wyjątek bo mnie lubi. Warunkiem było, żebym dopracowała do trzeciego miesiąca, bo jeszcze tylu nie miałam przepracowanych. PRACOWAŁAM PRZEZ 9 DNI PO 12 GODZIN DZIENNIE. Nie muszę mówić, jak mój organizm na to zareagował- poroniłam. A szefowa powiedziała, że ona niczemu nie jest winna, i że mnie zwalnia. :( Powiedzcie mi, czy ma takie prawo? Czy nie poniesie żadnej odpowiedzialności? To był wyzysk? POMOCY ;(((

Gość hjdhdbsaka
w sklepie zaszłaś w ciążę ? na zapleczu się ruchałaś ?

Gość kukukukuku
po co się godziłaś! możesz jej naskoczyć, nic jej nie zrobisz.

Gość KasiaKattarzyna
nie w sklepie. A godziłam się, bo zależało mi i na pracy, i na pieniądzach, co chyba normalne. Teraz żałuję, ale nic nie mogę zrobić ;(

Gość kukukukuku
zapamiętaj-ciąża czyli twoje dziecko jest NAJWAŻNIESZE!!!! :( no cóż dostałaś bardzo przykrą nauczkę. co do szefowej , masz świadków ???

Gość gliwka7
Tak to właśnie jest jak się nie zna swoich praw. Trzeba znać chociaż podstawy. Tutaj http://poradnikpracownika.pl jest świetny serwis Poradnik Pracownika. Znajdują się tam ciekawe artykuły z poradami dla pracowników

Gość gość
A po jaka cholere mowilas jej o ciazy?! Trzeba bylo najpierw pojsc po PIP popytac.

Gość gość
jeżeli to nie prowo to dziwne ciężarna nie moze pracować ponad 8 godzin dziennie a jak jednego dnia byłas 12h to następnego wolne albo tylko część z 8 godzin twoja szefowa to wie a to jest prowo