Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiewiooreczka79

czy warto otwierać mały pub

Polecane posty

Gość wiewiooreczka79

Chcę otworzyć mały klimatyczny pub. Mam do przejęcia lokal w którym już wcześniej była prowadzona taka działalność. Oczywiście muszę tam zmienić wystrój bo jak na razie klimatycznie to tam nie jest. Lokal jest wolnostojący,parterowy z ogródkiem,w środku ma ok 30 miejsc siedzących. W pobliżu znajdują się dwie szkoły wyższe,spore osiedle i domki jednorodzinne. Niedaleko buduje się też prywatny szpital. I teraz pytanie. Czy warto? Bo tak naprawdę to nie mam pojęcia jaki dochód jest w stanie generować takie miejsce.Czy można na tym zarobić spłacając jednocześnie kredyt który muszę zaciągnąć na przysposobienie tego lokalu? Może ktoś coś podobnego prowadzi i może mnie wesprzeć jakąś radą? Proszę o opinie.

Gość Wacław IV Waza
Dla samego zysku? Nikt się na tym nie dorobił. Dla pasji - tak.

Gość
wiewioreczka idz grać w tibie .

Gość czy na kredyt warto?
moze sie nie splacic. Takie maly pubu czesto upadaja... Pub zaklada sie, kiedy ma sie zaoszczedzone pieniadze, ktorych nie szkoda wydac na pub - jak ktos napisal, trzeba miec pasje ;)

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiia
to trudno powiedzieć,u nas np. (duże miasto)otworzono knajpę,ze dwa lata świeciła pustkami, teraz tam pełno ludzi,a chyba nic się w niej nie zmieniło (znaczy po kolejnych paru latach się nieco zmieniło,chodziło mi o ten czas między pustką a popularnością)