Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość effwe

jak wyglądanie OCZYSZCZANIE TWARZY u kosmetyczki ????

Polecane posty

Gość zdesperowana bez pracy
jak ty kulturka no????? no nie wiesz?? o matko w21 wieku ona nie wie

Gość EksKrysia
Też się chętnie dowiem, myślałam nad tym, ale boję się, że będę mieć podrażnioną twarz czy coś...

Gość ;ppp
Dziś miałem. :) To mogę coś powiedzieć. Na początku na twarz jest oczysczna jakimś mleczkiem , potem jest nakładane na nią jakaś masaczka i tak przez 10min na naszą twarz z tą maseczką leci gorąca para. Potem kosmetyczka oczyscza twarz i bierze się za "wycisaknie" zaskornikow. Nie jest to normalnie wycisaknie , bo te wszystkie syfki i zaskórniki po prostu same wychodzą z pod skóry. Kosmetyczka w rękawiczakch i z chusteczką lekko naciskuje skórę a z pod niej leci pełno "syfu". Po tym oczysczeniu. Kosmetyczka strzela nas z prąde z takiego śmiesznego urządzenia , ma to za zadanie zabić bakterie i przyspieszyć gojenie , nie mam pojęcia co to było. Na koniec idzie maseczka , a po maseczce jakiś bardzo dobrze wchlanialny krem , ktory nawilza i zmniejsza zaczerwienienie. UWAGA po wyjściu z zakładu wygląda się 5 x gorzej jak przed wejściem. Ale myśle , że warto bo nie sądziłem , że tyle syfu siedzi w środku. :)

Gość effwe
najbardziej boje sie tego ze bede wygladała strasznie po zabiegu... na codzien mam gładka buzie ale mam wągry na nosie i troszke w okolicach całej strefy T. wiem ze musze iść na oczyszczanie bo moja kosmetyczka przy mikrodermabrazji mi to ciagle radzi 9sama mikro nic nie da) ehhhh a jak porobia mi sie strupy i bede je zdzierac ?? mam taki paskudny nawyk...

Gość hgnghesiynev
NIe, strupy to nie. Ja po zabiegu oczyszczania mam tylko lekkie zaczerwienienie, na drugi dzień nie ma po nim śladu. Jak chodzisz do dobrej kosmetyczki to wszystko powinno być ok.

Gość oczyszczanie jest
niezdrowe dla skóry, ale kazda daremna kosmetyczka powie Wam inaczej. co z tego, że wycisnie syfki, nalozy maseczke zwezającą pory, jak one i tak znów sie zapchają a co za tym idzie bedą szersze, poza tym skóra sie przyzwyczaja. oczyszczaniu twarzy przez pseudokosmetyczki mowie stanowcze nie!

Gość mrowa 09435
Kochana, nie daj się na to nabrać!! Oczyszczanie manualne to jest rozwiązanie na bardzo krótką metę, po nim problemy powracają bardzo szybko i nieraz ze zdwojoną siłą. Zadbaj o odpowiednią pielęgnację (kwasy, odpowiednie oleje, odstawienie wysuszających żeli do mycia czy "matujących" kremów), to zaskórniki się zmniejszą same: http://mazidla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=279&Itemid=73 http://www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html