Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

always000

kiedy odstawilyscie wasze dzieci od piersi?

Polecane posty

drogie mamusie mam 8 miesieczna coreczke ktora karmie mlekiem modyfikowanym w dziec natomiast jest ona bardzo przywiazana do piersi i potrzebuje ja miec do usypiania.dodam ze w nocy sie budzi.ostatnio bardzo czesto i nie wiem jaka jest przyczyna bo wczesniej przesypiala mi cale noce.powiedzcie mi jak jest z waszymi dziecmi?czy przesypiaja cale noce?ile razy sie budza i jesli sie budza to czy dajecie im w nocy jesc czy herbatke czy poprostu lulacie do snu?i jak najlatwiej jest odstawic dziecko od piersi?w nocy kiedy sie budzi biore ja z lozeczka klade do mojego lozka i daje jej piers.i za kazdym razem kiedy sie budzi to ja chce;/poradzcie!

Ona jest jeszcze mała. Ma prawo się budzic, może zęby jej idą, może jakiś skok rozwojowy ( w tym wieku przecież zaczyna się lęk separacyjny). Na pewno, jesli teraz zaczęła się z jakiegos powodu budzić, będzie Ci ją trudno odstawić. Przeszkadza Ci karmienie w nocy, czy dajesz radę się jakoś wysypiać? Mnie męczyły nocne pobudki, ale zawsze myslałam sobie, jak to dobrze, że mam pierś, inaczej musiałabym stawać na głowie, zeby ukoić moje dziecko. Podobno ok. 18 miesięczne dziecko może byc już gotowe do odstawienia od piersi w nocy. Oczywiście, może to być wcześniej, ale jeśli się nie daje, to nie ma w tym nic dziwnego - młodsze dziecko jest po prostu niegotowe.

mój sam sie odstawił jak miał 11 miesięcy. wcześniej też budził sie w nocy co godzinę na pierś. na miesiąc przed odstawieniem budził się od 23 do 6 rano co ok 20-30 minut! chodziłam na rzęsach dosłownie z niewyspania! za każdym razem chciał pierś! co do odstawiłam i położyłam się do łózka to on znów płakał. przeszło nagle! nagle w nocy ja go przystawiam a on nie chce, więc dałam wodę. i tak pił ta wodę w nocy jakieś 2 miesiące, kiedy to w końcu zaczął przesypiać noce :)

ona wczesniej gdy byla mniejsza to przesypiala mi cale noce.czasami probuje ja usypiac na noc lulajac i nie dawajac piers lecz dajac herbatke do picia.i udaje mi sie.lecz jednak gdy sie budzi w nocy to jest mi ciezko wstac i siedziec na lozku i lulac ja az do uspania dlatego ja biore do lozka i daje jej piers.ona poprosu potrzebuje chyba cos ssac a smoczka nie chce.moze w nocy gdy sie obudzi to dac jej herbetke do picia?bo mleka chyba juz nie mozna bo slyszalam ze od jakiegos czasu nie powinno sie dawac jesc dziecku w nocy.

Piersią mozesz karmić w nocy, to nie szkodzi tak jak butelka. A to, że dziecko kiedyś Ci się nie budziło, a teraz zaczęło, to norma. Wszystko się zmienia. I jeśli wygodniej jest Ci ją przystawić do piersi, i to ją uspokaja, nie rezygnuj z tego! Najwazniejsze, żebyście się wysypiały.

wlasnie niezbyt sie wysypiam bo kiedy biore ja do lozka i daje piers to zasypiam i ona tez a gdy sie obudzi to mam wrazenie ze wcale nie zasnelam i ciagle spalam w jednej pozycji i teraz znowu musze w tej samej bo znowu sie obudzila.i to troche meczace jest.wody mi nie chce wcale pic ale lubi herbatki.wiec moze bym jej dawala jak sie obudzi herbatke to moze by usnela.chociaz watpie.sprobuje dzis.a wy jakie macie metody na usypianie maluszka w nocy?

Moja corka tez sama sie odstawila w wieku 11 miesiecy. Polegalo to na tym, ze najpierw nie chciala ssac w dzien, potem przestala potrzebowac ssac w nocy. Dodam, ze wczesniej potrafila spac przytulona do mnie, zasypiac z piersia w buzi, miala taka faze, trwala ona jakos okolo miesiaca, wyprzytulala sie i potem samo jej przeszlo ;-)

Spróbuj więc z wodą/herbatką, ale moze być naprawdę tak, z eona się własnie na pierś budzi i to jej pomaga zasnąć. Jesteś pewna, że to nie zeby? Wierze, że komfort spania jest mizerny, ale to naprawde lepiej, niz walczyć z dzieckiem.

Gość kochana, a czy ty
wiesz, co to przecinki? interpunkcja w szkole byla? czy dzieci najpierw, a wiedza sama jakoś do głowy się wtoczy co?

Gość kochana, a czy ty
nie używasz przecinków, to zaburza czytelność posta :( częsci zdania powinny być jakoś podzielone

sa podzielone kropka.jesli ma pani cos do powiedzenia na temat mojego posta to bardzo prosze o pomoc.a jesli chce pani drazyc temat przecinkow to dziekuje.

Moje dziecko ma 13 miesięcy i nadal budzi się w nocy na pierś:/ Co prawda czasem przesypia całe noce ale z reguły wstaje... I też przez 9 miesięcy przesypiała calutkie noce a skończyło się dobre jak zaczęły jej wychodzić zęby:( Czasem wystarczy że włożę jej smoczka do buzi a czasem wisi na cycku przez 40 minut zanim zaśnie i mogę ją odłożyć do łóżeczka;) Liczę na to, że sama się odstawi prędzej czy później:D A póki co nauczyłam się przysypiać na siedząco w fotelu podczas karmienia;)

no ja przysypiam tez gdy ja karmie w lozku.u mnie nie wchodzi w gre smoczek bo poprostu chowa sie bez niego:)

Ja dwa tygodnie temu odstawiłam niunie odpiersi. Myślałam że będzie trudno, bo była strasznie przywiązana do piersi. Do pól roku budziła się tylko raz na jedzenie, od 6 miesiąca po kilkanaście, więc spała z nami i po prostu jak się budziła to wtykałam jej pierś i spałyśmy dalej. Ale nie był to zbyt komfortowy sen, więc nastawiłam się bojowo na odstawienie od piersi i konsekwentne dawanie w nocy herbaty. Ale na szczęście walczyć nie musiałam, dałam butlę, wypiła ją bez problemu i jakież było moje zdziwienie - przespała całą noc. Śpi już dwa tygodnie bardzo ładnie, bez pobudek. Moja chyba się po prostu nie najadała, dlatego się tak budziła.

Gość Jumpol89
Mój synek ma 17 miesięcy i nadal budzi się w nocy, żeby zjeść. W zasadzie od początku przespał może 5 całych nocy. Od 6 m. życia przeszłam na butle. U mnie jest tak, że on jest po prostu głodny i jak nie dostanie jeść nie pójdzie spać, czasem budzi się też kilka razy, wtedy przychodzi do nas i potrzebuje się przytulić, żeby zasnąć. Myślę, że Twoja córcia potrzebuje Twojej bliskości. A może po części jest też głodna więc sobie tak po trochę dojada całą noc:) Może daj jej butle. Jak się porządnie naje to pójdzie spać. Dzieci czasem ciężko zrozumieć, musisz to przetrwać.