Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama_agatki

ważne pytanie o pampersy!

Polecane posty

Gość a to źle ze 7 kg w 7 mies?
a kto nie daje? W przedszkolu w grupie u mojej córki są 4 Natalki. Mam wrażenie, ze to imię jest na równi popularne z Mają, Julią, Zuzią i Oliwią.

Gość zyxell
ja wcale nie mówie ze zla waga;) po rostu wydawalo mi sie do tej pory ze moj kurdupelek jest drobny;) jednak się mylę;)

Gość no nie moge juz
zyxell to nie do ciebie:O

Gość no nie moge juz
21:50 [zgłoś do usunięcia] a to źle ze 7 kg w 7 mies? Moje dzieci ważyły w 8 7,5 na 2 lata 12 a na 4 16. To przecież bardzo dobra waga jest. do tej :O

kochana centyle to sobie mozesz wiesz gdzie wsadzić? Liczy sie waga wyjściowa tj najniższa waga po urodzeniu. Jeśli dziecko najniższą mialo 2,6 kg to wiadomo ze nie wyrośnie z niego nagle 10 kg kloc tylko bedzie przybierać w swoim tempie. Na roczek dziecko ma potroić wagę urodzeniową, na pól roku podwoić. Jak moja mała sie urodziła niespelna 3 kg to w 8 miesiacu ważąc 7,5 kg wazyla idealnie tak jak trzeba :P A siatki centylowe to wiesz co- idąc z psem na spacer statystycznie macie po trzy kończyny.

Gość zyxell
no wiem wiem;)

Gość no nie moge juz
a praktycznie jestes tępa jak but:D

wzajemnie :P

Gość zyxell
nie ma to jak miłe zakończenie dnia:D dziewuchy dac wam noze??:D

robi się nie konstruktywna dyskusja:) moja na początku jak karmiłam tylko piersią przybierała bardzo mało i musiałam dokarmiać mlekiem od tego czasu przyrost wagi mieści się w jednym centylu więc nie ma problemu, pediatra mówi, że dobrze że nie spasiona:) ale co ma powiedzieć, pozdrawiam mała_agatko- a Twój mały ma azs czy taką wrażliwą skórę?

Mamo agatki ,ja uwazam,że mam racje!Pytam sie dlaczego dzieci w polsce mają wieczne problemy skórne,ja mieszkam w niemczech,wiele moich kolerzanek ma dzieci i każdej lekarz zalecał to samo.Co do kapieli po porodzie ,to przemywałam małą mokra pieluszką i odparzeń nie miała,a urodzila się w maju.do tej pory nie wiem co to problemy skórne.A polska jest zacofana,sadząc po opowieściach moich kolezanek,które rodzily wpolsce.

a ja uważam że nie masz racji i jaka różnica przemywać wodą i polać wodą? bo nie widzę... cudze chwalicie a swego nie znacie, co z tego że Ty nie wiesz co to wysypka? Moje koleżanki z Polski też nie wiedzą, a myją w johnsonie i nivei i czego to dowodzi?

tym przybieraniem to nieprawda.Przewaznie te dzieci ,które mają maą wage urodzeniowa przybieraja szybciej,niz te cięższe.Duzo zalezy tez czy karmione piersia ,czy mlekiem modyfikowanym.

Tacy sa własnie tepi ludzie w polsce,zacofani i nie sa otawrci na nowości ze swiata.a na starośc wyrastaja na mocherowe berety!

Gość Mampytanie11
mamanatalki...rozumiem, że masz w zwyczaju wypowiadać prawdy ogólne i na wszelki wypadek obrażać wszystkich Polaków?

Nie mam ni cdo polaków ,niektóre osoby na tym foru sa upierdliwe.P.s przecież sama jestem polką.Bez obrazy.i kto tu jest zapatrzony wsiebie.

zapytam sie jeszce,dlaczego jezdzi sie leczyc dzieci na zachód czy do usa,dla szpanu,czy dlatego,że tam wyższa technika?Lepsza opieka medyczna,o polskiej nie mozna tego powiedzieć.Jak ktos stanie w obronie to chyba padnę!!

nie mały nie ma azs. miał alergie - skaza białkowa, alergia na soję, ryby, ogórki, mąkę żytnią, pomidory itp itd.....ale ze wszystkiego wyrósł do roczku, także teraz już jest ok. a skórę ma bardzo wrażliwą. do tej pory reaguje alergicznie na proszek do prania, pierzemy w płynie Bialy Jeleń i jest dobrze :)

Gość bandadebili
mamanatalki...z byka spadłaś czy co??? Kto jeździ leczyć dzieci do USA? Chyba Carringtonowie!!! Na Zachodzie masz kasę, masz opiekę lekarską, nie masz zdychasz! I w tym przypadku niczym się od zachodu nie różnimy, tu jest do dupy, to fakt, ale siej bajek, że za granicą jest jak w bajce!! Niby dlaczego banda Niemców przyjeżdża do Polski się leczyć? Poczytaj najpierw trochę, dopiero potem wypisuj te swoje zaściankowe dyrdymały! Masz jakieś kompleksy jako Polka czy jak?

Gość przyznam racje mamie
natalki - z tym ze mieszkam w UK. Pierwsza kapiel noworodka w szpitalu w 4 dobie zycia. Pozniej 2 razy w tygodniu, ale codzienne podmywanie i przemywanie twarzy. Jak podrosl przeszlismy na codzienne kapiele. Teraz mamy prawie 2 latka a ja nie wiem co to odparzenia

My mamy 8.5 mies i juz na 6 przeszlismy:-) 80cm i 12kg:-)po tatusiu wysoka;-)

Gość xxxxxxyyy
OMG - co ma waga i wzrost niemowlakow do jakosci pieluch? Jesli chodzi o Pampersy 3 to ja uzywalam i nie bylo problemow. Czasem uzywamy innych pieluch, ale pampersy sprawdzaja sie najlepiej. W zwiazku z dyskusja o pielegnacji niemowakow - kazdy myje/kapie swoje dziecko tak czesto jak uwaza - mam 3 w roznym wieku i jak dotad jak zyje zaden pediatra ani pielegniarka, ktorych widywalismy zarowno w Polsce jak i UK nie dawal szczegolowych instruckji jak czesto kapac dziecko - nasze sa i byly kapane codziennie bo lubia, latem nawet -2-3 razy i do glowy mi nie przyszlo konsultowac to z kims i trzymac sie wytycznych typu 2x w tygodniu. Co sie zas tyczy Niemcow to w tym kraju tez mieszkalam przez dluzszy czas i jesli chodzi o ich zwyczaje higieniczne to moze nie stawialbym ich tak bardzo za wzor - wsrod znajomych niemieckich rodzin powszechny byl zwyczaj mycia sie calej rodziny w jednej wodzie po koleji (oszczednosc) i mowiac rodzina dotyczy to rowniez ojczymow i pasierbow czyli de facto kolezanka myla sie w wodzie po obcym mezczyznie , potem przyrodni braciszek a na dobre zakonczenie mamusia - no i fakty nie myli sie codziennie - doslownie postep postepu:). W Uk natomiast spotkalam sie z postepowcami , ktorzy w celu zachowania zdrowia skory myja sie raz na tydzien i to bez mydla, dezodoranty tez oczywiscie bee, a wlosy jedynie splukiwane sporadycznie woda z cytryna - zgodnie z teoria ich samoczyszczenia - po jakims czasie tak sa brudne i prztluszczone, ze nabieraja ponoc magicznych mocy i czyszcza sie same - tego nie wiem, wiem za to ze w takim przypadku najlepiej stac po zawietrznej od delikwenta. A Polska jak zwykle zacofana , jeszcze do niedawna mogla byc w awangardzie a tu sie nam zachcialo zeli pod prysznic, szamponow i dezodorantow i mycia dzieci - no co tu duzo mowic sto lat za murzynami li i jednie:(

Gość ho ho ho ho
mama natalki no to good luck. Sama tez się kąpiesz 2 razy w tygodniu,czym różni się dziecko od dorosłego - może sie nie poci?Jak słysze takie pieprzenie to mnie krew zalewa,że kąpanie dziecka codziennie to średniowiecze.I nie mów,że Twoj bobas pięknie pachnie bo nie uwierzę.

Gość idź na ostry dyż laryngologicz
no szczerze mówiac nie chciałabym stać obok mamynatalki:D jestem wrażliwa na intensywne zapachy, a takowym się prawdopodobnie ona cechuje:D

Gość dfgdvgfd
moja urodzila sie 2,9 jest karmiona tylko piersia, ma 3 mies i juz 6 kg.. strasznie przybiera ale przeciez nie moge jej nie dac piersi jak jest glodna...;/ a co do problemow skornych- moja uczulaly pampersy a happy strasznie przeciekaly i teraz uzywamy daada z biedronki i sa super;p moja nie ma zadnych probkeow skornych, czasem jak ma problemy z kupka to ja leciutko odparzy ale posmaruje i zaraz schodzi ;p jezu jak mozna tak rzadko kapac niemowle, przeciez to czlowiek jest... moja uwielbia byc kapana moglaby z wanienki nie wychodzic;p

ho ho ho idz na oddzial a macie dzieci,że sie wypowiadacie?gupie pindy!!Moje dziecki pachnie zapachem dziecka,nie smierdzi.nie czuć od nie zapachu chemii typu oliwka czy szampon,bo w polsce im więcej zapachów tym lepiej.wylejcie sobie na głowe flakon perfum to sie lepiej poczujecie.Dziecko róż ni sie tym od dorosłego wy nieuki,że ma 10 razy wrazliwsza skóre,która szczególnie w zimie narażona jest na zmian temperatur.No chyba ,że ktos lubi sie kisic całą zime w domu.dla dziecka tak jest po prostu zdrowiej.Dzieki za poparcie koleżanki,bo jusz myslałam,że tu same dziwolągi zaglądają.Myjąc dziecko codziennie zmywa sie ze skóry warstwe ochroona,co robi sie w polsce? smaruje sie je tonami oliwki,która zapycha skóre.

a co do higieny niemców to uutorko,ty chyba w jakiejśc zabitej dziurze byłas i gratuluje rodziny.ciekawe,czy w polsce na wsi ludzie tez kąpia sie ,uzywaja dezodorantóetc.?ja mieszkam w duzym mieście i tutaj smierdzi naród kolorowy,ale oni nie musza sie myć ,bo na nich nie widać ha.ha.