Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama_agatki

ważne pytanie o pampersy!

Polecane posty

Dziewczyny wreszcie w 7 miesiącu córcia "dorosła" do 3 pampersów. I niestety dziś po całym dniu stosowania ma czerwone paski na tyłku. Co jej się zresztą nigdy jeszcze nie zdarzyło. Czy miałyście przypadek, żeby ten aloes uczulił Wasze dzieciątko?

Gość pampersy w ogole lubia
uczulac :O Mojego synka nie uczulily tylko new born. Potem to juz tylko huggiesy, ewentualnie belli.

a dla mojej 1 i 2 były ok, huggiesy jak była noworodkiem obtarły jej udka okropnie, a po belli dostała krostek:/ posmarowałam ją grubo bepanthenem zobacze jutro, tylko nie wiem jakie teraz kupić:/

moja uczulily pampers sleep play :( i za chiny od kilku dni nie chce zejsc :( odparzenie,cala cipunie ma czerwona

Gość Macabra92
mam do sprzedania happy po 35 zl op. sa dobre nie uczulaja

chodzi Ci o rozmiar 3? mój ma 2 miesiące i dzisiaj mu kupiłam już trójki bo 2 powoli są maławe, waży 6kg...a Ty po 7miesiącach? hm....

moja ma 8 miesiecy i uzywam 4:D wydaje mi sie ze pampers sa najlepsza firma.mi sie nie zdarzylo zeby miala mocno odpazone.miala troszke ale to poprostu od kupy albo od rozwolnienia jak miala.a moze zbyt zadko zmieniasz jej pampersa i dlatego ma odpazenia?

Dziewczyny dzieci są różne... mojej przyjaciółki syn od 4 miesięcy nosił 3 potem 4 a jest tydzień młodszy. Moja ma baaardzo cienkie udka w porównaniu z większością dzieci i jest długa i chuda, ale nie ma anemii taka jej uroda. Nawet 3 miesięczne dzieci są grubsze to po 1. Nie ma ani rozwolnienia, a zmieniam jej tak jak zawsze co 3 godziny, a po kupce od razu

moja niedługo skończy osiem ,ale jest pulchniutka i właśnie przreszlismy na 4+,nie sa specjalnie większe.Nigdy nie bylo problemów z uczuleniem.Problem jest wtym ,że w polsce dzieci kapie się zyt często tzn.codziennie i skóra dziecka traci warstwę ochronna,stąd pózniej różne problemy skórne.

ja tam moją myję codziennie, ale pod prysznicem, bo płacze w wanience i ta chwila polewania wodą nie może szkodzić:/

masz jeszcze kilka firm do spróbowania: DADA z biedronki, Toujurs z Lidla, Baby dream z Rossmanna, pieluszki z Tesco.... my próbowaliśmy wszystkich i wszystkie uczulały, mocniej lub słabiej (najbardziej Pampers 3) i przeszliśmy na wielorazowe.

no serio:) je deser, obiadek kaszke i mleko ale tak już ma rusza wszystkim i bryka o wiele więcej niż dzieci znajomych więc może coś w tym jest:) nosi za to rozmiar 74 a niektóre 80 bo jest długa:)

Gość malgosia www
kontrolujesz jej wage u pediatry???

Gość zyxell
no sluchaj mój 7io miesięczniak wazy 9 kg i ma 80cm, i wcale nie je dużo, wręcz przeciwnie, uważam ze bardzo malo. straszna kruszynka ta twoja córa;)

Ja moja kapie 2 razy w tygodniu,to raczej normalne w reszcie europy.Tylko w polsce są jeszce takie przestarzałe zwyczaje ,jak 20-30 lat temu.Po porodzie pierwszakąpiel miala po 3-4 tyg,trzeba było czekać ,az pepek się zagoi.Z tego co wiem,to w usa tez tak jest.Polska pod względem opieki noworodka jest 100 lat za murzynami.

jak był noworodkiem to używaliśmy pieluszek Moltex (niechlorowanych, szarych, sprowadzanych z zagranicy), potem niestety nie mogliśmy sprowadzać dalej, więc przeszliśmy na zwykłe pieluszki. najpierw były haggisy - krostki, potem pampers - krostki, sączące się rany wokół odbytu i w pachwinach, koszmar! pieluszki zmieniałam co 20-30 minut i nic to nie dawało! 1 dzień pampersowy leczyłam 4 dni na tetrze i tzw fiolecie (pioktamina wodna) bryyy potem dada - dobre tylko przy nóżkach obcierały potem bella happy - przeciekały i krostki potem Lidlowe - czerwone plamy potem już sama nie wiem jakie. i w końcu wielorazowe :)

Gość zyxell
aaa no i jest na 4 już od 2 miesięcy

mała_agatko a te babydream? Naprawdę przeszłaś z tymi pieluchami, nie zazdroszczę:/ a koleżanka od kąpieli noworodka po miesiącu to chyba żartuje, wyobrażacie to sobie szczególnie latem? Nie wiem kto jest sto lat za murzynami. U nas pępek odpadł po niecałych dwóch tygodniach bez spirytusu, to sie nazywało pielęgnacja mokra, takie zalecenie ze szpitala...

Gość a to źle ze 7 kg w 7 mies?
Moje dzieci ważyły w 8 7,5 na 2 lata 12 a na 4 16. To przecież bardzo dobra waga jest.

Gość ghrtjybmhjm
gdybym latem kąpala dziecko raz na tydzien chyba by mi sie zakrzyczalo przez potówki:o sama jestes 100lat za murzynami:o kto teraz daje dziecku na imie natalka??:o kojarzy mi ise ono z patologia i dziwkami:D:D:D

Gość no nie moge juz
bardzo dobra waga??? ocipiałas?? to ponizej 3 centyla:O