Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grerreerter

od stycznia chcialam sie zwolnic a pracodawca

Polecane posty

Gość grerreerter

powiedzial, ze jak chcę, to może on mi dać wypwiedzenie, żebym dostała kurniówke od razu. ta propozycja jest ok, bo inaczej kuroniowka by mi przyslugiwala po 3 mies (przy rozwiazaniu na mocy porozumienia stron), ale w swadectwie pracy bede miala, ze to pracodawca wypwiedzial... jak myslicie?

Gość grerreerter
nie, poniewaz napisze mi dobra opinie i zawsze moge powiedziec, ze poszedl mi w tej kwestii na reke:)

wybieraj albo zasiłek albo lepsze swiadectwo pracy ... porozumienie stron zawsze mozesz lepiej wyjasnic niż wypowiedzenie , ale 3 miechy bie bedziesz miała kasy

dobra opinia ? no to troszke zmienia postac rzeczy ... ale oby ja napisał jak najszybciej przyszły potencjalny pracodawca i tak sie bedzie pytał czemu chciałaś odejsc

Gość skoro ty jako najbardziej
z tego co wiem, to jeśli zwolni cię od razu bez wypowiedzenia, to żaden zasiłek nie będzie ci się należał. Bo to tak, jakbyś sama się zwolniła na własne życzenie

Gość grerreerter
wez, najpierw naucz sie czytac. da mi wypowiedzenie. i napisze dobra opinie. pracodawcy z roznych wzgledow daja wypwiedzenie, np. redukuja etaty, zmieniaja umwy na zlecenia. nie jest t zwolnienie dyscyplinarne. poza tym pracowalam w kadrach i jak ktos dostal prace i potem przynosil swiadectwo pracy do akt, to nikt mu sie nie doszukiwal szczegolow

Gość no to skoro jest oh i ah
to czego piszczysz na forum? :O

Gość Boże widzisz to
ales głupia! on ci wypowie i co z tego, że napisze dobra opinie? Nikogo nie oszukasz, nowy bedzie myslał, że poszedł ci na reke

Gość Boże widzisz to
zreszta sama tak mówisz, że na reke. Robisz źle

Gość grerreerter
skoro nwy bedzie wiedzial, ze poszedl mi na reke, t chyba dbrze akurat mnie swiadczy

Gość Boże widzisz to
rewg i co ztego? zawsze powie, ze praca ja za malo rozwijala, a to inaczej wyglada jak sama da wypowiedzenie i już

Gość Boże widzisz to
niekonieczne.Bedzie myslal, ze cie nie chcial, ale ci nie chcial szkodzić! Na100.

Gość skoro ty jako najbardziej
jesli dostał pracę... czyli nie szedł na zasiłek tylko odchodził na "zasadzie porozumienia stron". A to chyba jednak coś innego niż zwolnienie przez pracodawcę bez okresu wypowiedzenia. Ale rób jak chcesz, to ty zasiłku nie dostaniesz. Mnie tam wszystko jedno

myśle że najlepiej robic zeby dla Ciebie było lepiej a takie rzeczyw swiadectwie dzis na to sie nie pattrzy jak bedziesz miec znajomosci i tak dostaniesz pracesam pracowałas w kadrach to wiesz jak sie odbywa rekrutacja i wogóle pozdrawiam i zycze tylko trafnych decyzji w Nowym Roku;-)

i jak najbardziej patrzy się w jakiej formie odbyło się odejs cie z pracy, pytaja o to na rozmowach kwalif.

Gość grerreerter
dalby mi wypowiedzenie z zachowaniem okresu wypowiedzenia. dalby pismo z wczesniejsza data :) porzeczko, dziekuje, chociaz Ty normalnei sie potrafisz wypowiedziec :)

Gość w zyciu bym sie na takie
cos nie zgodzila :O Ja tez rekrutuje osoby i uznalabym, ze koles po prostu chcial sie ciebie pozbyc bez klopotow :D

Gość grerreerter
hehe no ja tez wygaduje glupoty, po co jak sie pytam Was, skoro sama wiem najlepiej jak wyglada rekrutacja :)

na rozmowie posziesz że Cię zwolnił ale dasz dobrą opinie padnie pytanie: skoro miała Pani dobrą opinie to dlaczego zwolnił? proponuje nagadać coś o kryzysie i redukcji etatów bo inaczej zaczną się dziwić ... niestety na rozmowach szukają dziury w całym

Gość Boże widzisz to
widze ze najbardzie ci odpowiadaja opinie, które potwierdzaja twoją! a ja ci mówie, ze to wazne. I żadna dobra opinia nic nie da. Musialby uzasadnic czemu cie zwolnil, czyli jakie grupowe czy coś, zla kondycja firmy. Tylko zawsze jest pytanie, czemu akurat ciebie??

lepsze moim zdaniem porozumienie stron ... tylko ta kuroniówka za 3 miechy , za to w papierach masz "czysto" na całe lata

Pytanie jakiej pracy bedziesz szukac... druga kwestia czy naprawde bedziesz brałą udział w rozmowach kwalifikacyjnych na wysokim szczeblu....dzis liczy sie zeby przetrwac czas poszukiwania niowej pracy nie mysl ze 3 miesiace bez kasy bedzie cie optymistycznie nastawiac na szukanie pracy i nie gadam głupot

Gość grerreerter
gdyby ktos chcial sie mnei pozbyc bez klopotow, nie napisalby tak dobrej opinii o mnie jako pracowniku. podczas mojej pracy rekrutowanych bylo sporo osob. po dobrej prezentacji nikt im w swiadectw anie zagladal.. szczegolnie,ze kolejna prace bede szukala w zuuupelnie innej specyfice zawodu, wiec nawet nie beda brali pd uwage mojego poprzedniego zatrudnienia. i gdybym byla zlym pracownikiem, to bym nie byla zatrudniona kilka lat

gadasz głupoty 1. że nieistotne jest swiadectwo pracy i powód zwolnienia 2. że ona dostanie prace po znajomosci - skad to wiesz

o matko :-O nie zagląda ale bedzie się pytał w jakich okolicznościach odeszłaś z poprzedniej pracy dobra widze że sie nie dogadamy

Gość grerreerter
a jak ktos sie mnie zapyta - dlaczego ma Pani taka dobra opinie, a na swiadectwie jest wypowiedzenie ze strony pracodawcy - to powiem, ze mialam bardzo dobre relacje z nim i poszedl mi na reke, wlasnie w kwestii kuroniowki. poza tym zawsze moze sobie zadzwonic i to sprawdzic. no ale jakl wspomnialam wczesniej, nie wiem czy w ogole takie pytania padna, bo bede wykonywala calkien inny zawod.

Gość Boże widzisz to
dobra opinia nic nie da. U mojej mamy w pracy jak sie cha kogos pozbyc bez klopotów też na prosbe wydaja dobra opinie, zeby nie utrudniać