Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Manuhao

Kiedy skończy sie obywatelska cierpliwość??,

Polecane posty

Gość Manuhao

Polacy, naród uciskany ale i głupi, gdzie polityk, urzednik i klerykał rządzą wespół, przez spory i kłutnie wewnętrzne jest i zawsze był łatwym celem dla wrogów... Dzisiejsze partie polityczne nie potrafią sie porozumieć i działać na rzecz zwykłego Kowalskiego, a wiekszość ustaw pisanych jest z myślą o wpływowych kapitalistach, nikt nie walczy z korupcją na szczeblach władzy tak miejskiej jak i państwowej,nie sposób ukryć faktu ze większość przetargów jest ustawiana, że kolesiostwo i manipulanctwo stało sie czymś powszechnym. Sporo mozna było zarzucić rządom PiSu ale też sporo można zarzucić włądzy PO, jeden i drugi wybór był i jest zgubny dla polaków. Jakie wiec polak ma wyjście?? By godnie żyć w wolnym gospodarczo kraju polak ma wyjście na ulice,koktajle mołotowa, kamienie, wieszanie polityków na latarniach i słupach, może nawet zamachy bombowe... Czy powtórzy sie w polsce sytuacja z grecji?? czy Polacy wujdą ramie w ramie na ulice aby pozbyć sie ciemiężycieli?? Kto postawi tamę kapitalistom, instytucjom finansowym, kto jeśli nie sami obywatele?? Co musi sie wydażyć aby władza zrozumiała że istnieje z woli obywateli i im ma służyć a nie własnym ciemnym antyspołecznym interesom??!!

Gość nie czuję się ciemiężona
i zimno jak cholera, więc na ulicę nie wyjdę

Gość reinrag@@@
moja juz dawno się skończyła i co z tego z władza nie wygrasz jestesmy dla nich gównem i tyle

Gość zwykły Polak
Źle w Polsce jest już od bardzo dawna, ale nie tylko przez PiS i PO, przez wszystkich polityków po zmianie ustroju w '89, zniszczyli nam gospodarkę i zadłużyli u banksterów.

Gość aha, widzę że zwykły Polak
z komunistycznym rodowodem :):):)

Gość Manuhao
polski rząd od zawsze był i nadal jest popychadłem dla innych, ani banki ani korporacje nie maja na uwadze dobra ogólnie społecznego a jedynie własne zyski i to nie bacząc na poszanowanie dla ludzkiej godności a polski rząd przyklaskuje merdając smiesznym kundelskim ogonkiem!! w takiej sytuacji ostatecznym rozwiązaniem wydaje sie ogolnonarodowy protest połaczony z wielkim puczem na władzy, klecz polacy są za cieńcy by obudzić w sobie ducha walki o własną godność

Gość zwykły Polak
A czy ja coś piszę, że za komuny było dobrze?? Ogarnij się. Tak naprawdę Polska jest niszczona bezustannie od czasów II wś.

Gość Manuhao
aha, widzę że zwykły Polak z komunistycznym rodowodem imbecylu spójrz na siebie posrańcu!! zwróc uwage na cała historie polski nim zajmiesz stanowisko i odważysz sie odezwac

No faktycznie, jeśli ludzie twojego pokroju wyjdą na ulicę, to na pewno od razu będzie lepiej :) Zastanów się człowieku, zanim zaczniesz kogoś obrzucać inwektywami. Domyslam się, że wykształcenie zerowe a potrzeby duże... Nie denerwuj się tak, bo żyłka pęknie i nie będzie miał kto walczyc z ciemiężycielem :)

Gość reinrag@@@
słuchaj młotku - ja jestem technikiem ekonomistą- nie poszłam na studia bo od razu po szkole musiałam na siebie zarabiać- a prace mam taka,że nie ma szans na naukę więc nie obrazaj tych którzy studiów nie mają

Gość Manuhao
aha, widzę że zwykły Polak Ty osiołku pijany napewno nie wyjdziesz na ulice bo srasz ze strachu na samą myśl!!

Gość Manuhao
aha, widzę że zwykły Polak zamierzasz pieprzyc bez sensu?? czy masz do powiedzenia coś co przedstawia jakąś wartość....? niezwykły polaku

rozumiem, że wszyscy, którzy mają inne zdanie od twojego są osłami, srają ze strachu, są imbecylami i tak dalej. Gratuluje podejścia do życia. I żegnam. Z ignorantami nie zamierzam dyskutować. Tym bardziej z tymi, którzy posługują się takim słownictwem. Może i dobrze, że nie zamierzam wychodzić na ulicę bo chociaż mam pewność, że cię nie spotkam

Gość Manuhao
nie wiem czy jesteś kobietą czy gejem, ale gejom także mówimy stanowcze NIE!!

Gość obywateska cierpliwość
skończy się, kiedy bedziemy społeczeństwem obywatelskim, a nie stadem baranów.

Gość Manuhao
w polsce nie ma panów, są tylko bogate i biedne barany a i tak wszystkie przeznaczone na rzeż

Gość społeczeństwo obywatelskie
to takie, które może oddziaływać na politykę państwa. To tak w największym z możliwych skrócie. Na tym opiera się NORMALNOŚĆ państwa

Gość Manuhao
idac tą drogą: Polska jest nie normalnym państwem

A kiedy była? Za Chrobrego? Za Kazimierza Wielkiego? Potem już na pewno nie - choć miała szansę. Jeszcze jakiś czas temu - gdyby mięso czy chleb podrożał - ludzie wyszliby na ulicę. A teraz?Jeszcze w dupę pocałują p.rezydenta :-D

Nie zgodzę się - ale mniejsza z tym. Bo nie o nazewnictwo tu chodzi, tylko o działanie i o możliwości. O to, żeby w końcu ludzie zaczęli myśleć. Bo to od "dołu" zaczynają się zmiany.

Gość Manuhao
drzewo psuje sie od korzenia!! tylko wtedy kiedy władza bedzie czuła respekt prze obywatelami bedzie w polsce lepiej!! tylko wtedy bedzie czuła respekt kiedy ich trupy bedą wisiały na drzewach i latarniach wielkich miast!! czy taki scenariusz jest możliwy??

Jeszcze nie teraz.

Gość Manuhao
więc kiedy?? gdy polska zniknie z gospodarczej mapy europy?

Gość Manuhao
jestem debilem? czy tylko smieciem?

Gość Manuhao
wPISdowskie podszywy:P

Możliwe. Na tej gospodarczej mapie jeszcze w ogóle jesteśmy? Chyba tylko jako "temat zastępczy" dla okupacji unijnej. A w czym jesteśmy dobrzy? szabelki w dłoń i na koń (rym niezamierzony :-) ). I być może za 150 lat znów odzyskamy niepodległość (bo nie wolność!) żeby mieć co wspominać i czym żyć przez następne 100 lat.

Gość Manuhao
w Polsce egzystują 2 rodzaje władzy: Kapitał i rząd. 1 rodzaj władzy jest bezwzględny i podporządkowuję sobie władzę państwową. Parlament unijny też podlega kapitałowi... pamietacie bajke o złotej kaczce? nikt nie zachowa bogactwa kto chce służyć innym, cały system nastawiony jest w ten sposób by służyc tylko wąskim elitom a one za pomacą kapitału moga wywierac naciski na władze by poszerzać swoje wpływy... i co panie Tusku, komorosiu, kaczynku... co mozecie zrobić skoro słuzycie mamonie??!!