Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wyrabaiam psychicznie po t

Osoba gorsza niż DOWN , psycholka w moim autobusie , co zrobić?

Polecane posty

Wolność człowieka kończy sie tam gdzie zaczyna sie wolność drugiego . ta osoba niestety odbiera mi tą wolnośc, więc jak mam reagować? jest mi strasznie źle że żyję w takim kraju gdzie sie rozgrzesza kobiety które zdradzają, facetów którzy biją gwałcą pedofili , zabójców zwierząt...tu zawsze niewinny jest winny i ze mnie robicie potwora . i tak sie ciesze że spedzam z niątuylko te pare chwil w busie, nie wiem co mająinni np. w szkole ? ciekawe czy chodzi do specjalnej

Gość piooipoi
Jesli autorka pisze ,ze ta osoba jest gorsza niz Down, to mowi samo za siebie o jej poziomie. Sa luudzie, ktorzy panicznie boja sie innosci. Bo tego nie rozumieja. Ja mam do czynienia z osobami niepelnosprawnymi, i na pewno nie wystraszylabym sie kogos takiego. Niektorzy ludzie, ci mniej inteligentni, czesto z rodzin patologicznych, maja w sobie sporo agresji i instynktow tzw. przetrwalych. Kiedys jak biegalismy jeszcze z maczugami, o naszym przetrwanbiu decyzdowaloa umiejetnosc dostrezenia wroga w grupie. A wrogiem mogla byc osoba wygladajaca inaczej. Dlatego tez np. psy szczekaja na wszystkich co dziwnie wygladaja, zachowuja sie, mundurowych, kuleejacych, na wozkach. U niektorych ludzi o niskim IQ te instynkty sa silniejsze.

innym jak widac nie przeszkadza ta osoba bo dawno by byla zamknieta. jezeli jest chora to jezdzi ta linia caly czas nie tylko czeka na ciebie egoistko jezeli ja pobijesz (co ograniczony tatus chyba nie wspomnial) to ty bedziesz oskarzona za napasc na chora. jezeli tak wyjatkowo zle znosisz jej obecnosc to jedz innym autobusem albo jedz pozniejszym, nikt cie do przebywania w tym autobusie nie zmusza achora osoba ma takie same prawa jak ty. jeszcze jakichs porad prawnych poczebujesz? bo jak widac jak narazie zyjesz w swoim swiecie w ktorym jestes tylko ty i ty jestes najwazniejsza, nie za bardzo pokrywa sie to z zyciem w swiecie rzeczywistym. -- zmusza mnie mróz to raz a dwa takie same prawa. inni się potrafią dostosować. nikt nikogo nie zaczepia tylko ona!!! nawet jak jadą agresywni faceci czasem, i klną to nigdy nie naruszają cudzej wolnosci osobistej!!!!

popipopi = swoje mądrości pisz w innym topiku tu nikogo to nie obchodzi. nie umiesz nawet czytac ze zrozumieniem więc nara. widzę, że jest osoba która być może zetknęła sięz moim problemem osobiscie więc warto było założyć ten topik . TA OSOBA JEST AGRESYWNA!! nie ja . więc nie pierdol poipoi ... bo to ta osoba wzbudza poczucie zagrożenia . ciekawe czy wolałabyśjechać w ciszy i w spokoju czy z duszana ramieniu

Gość czekaj nie uciekaj
popytam znajomego psychiatre.moze cos doradzi jak reagowac na jej zachowanie.Teraz musze uciekac,synek wstał.Dodam temat do ulubionych.Odezwe sie jak bede cos wiedziała

Gość facecikkk d
­­­­­­­­­­­ osoby niezainteresoane wypad. mówię to ja wasz modek

Gość zboczony Polaczek
Takiego małego gówna się boisz? One są może i wyrośnięte, ale jeszcze nie mają siły fizycznej i nawet psychicznej nie, tylko takie sprawiają wrażenie. Jak się im coś zrobi poważnego to się uspokoją, mogą potem tak jak mały piesek ujadać z daleka, ale już nie podejdą i nie będą walić cię po plerach. ten post że cię dotyka to ty pisałaś?? na serio takie zboczuchy robi?

dotyka ale po szaliku np po rękawiczkach chociaż dla mnie to poniżające!! jak można tak kogoś traktowąć? nie jestem jej znajomą tak ja pisałam. ojciec mi własnie powiedział , że ona jest głupia jak zwierze i nie rozumie , dopiero jak ją uderze to zrozumie na własnej skórze ŻE TAK SIE NIE ROBI skoro słowa do niej nie docierają? no to co zrobić? główny problem to to ,że nie jezdzi z opiekunem żadnym!!

Gość a moze tak
zamiast uderzać nie lepiej po prostu stanowczo zwrócić jej uwagę, albo się przesiąść? przecież nie będzie chodziła za tobą z miejsca na miejsce...

Gość ciułałaaaaaaa
autorko ja cie chyba rozumiem. czlowiek czlowiekiem,ale bez przesady. tez nie wiem ile bym zniosla. no ludzie, czlowiek chory, zaczepia,nie daje spokoju,uderza, no co wy!!!! autorka ma dosc i sie nie dziwie. problem jak to rozwiazac.

Gość 124easweq
dotyka ale po szaliku np po rękawiczkach chociaż dla mnie to poniżające!! jak można tak kogoś traktowąć? dotknela twojego szalika i uwazasz to za ponizajace? Jestem pewna ze nieraz male dziecko cie dotknelo i sie nie balas. Chyba masz strasznie niskie poczucie wlasnej wartossci. Zupelnie jak moja matka. Ona narzeka, ze jak postawie wozek na korytarzu to ja poniza to, bo musiala go omijac.

hmm no co innego małe słodkie dziecko , które się uśmiecha , łapie za szalik , ale ona ma z 9 lat conajmniej!!!!! nie jest mała , w dodatku ma ryj jak psychol jakiś nie znoszę jej. przesiadłam się dzisiaj na inną miejscówkę bo akurat dużo było miejsc w autobusie. tyle, że mam do niej pecha, zawsze muszę ją spotkać noż kurde :( najgorsze, że to ja muszę sie dostosować do niej!! chociaż ja nic złego nie robię, to jest patologia, ktoś jest ofiarą i się boi , a przestepcy chodzą po wolnosci zawsze. no moze mam niskie poczucie własnej wartosci, ale Ty jakbys sie czuła? jak ktos cie zacznie dotykąć jawnie przy wszystkich ? ktoś obcy ??? wiesz jakbyś się czula ? jak PORĘCZ autobusowa którą każdy może dotknąc , a ja nie jestem byle kim i nie życzę sobie przypadkowego dotyku. Co innego znajomi , albo normalni ludzie np., jakas staruszka, nawet jak ktoś na mnie sie by przewrócił w autobusie to nie było by tak poniżające a ta suka to robi i pokazuje wszystkim "patrzcie mogę ją sobie dotknąć i mi nic nie zrobi" a ja oczywiście nic nie zrobię bo zaraz by się polaczkowe żydostwo zebrało i powiedziało że ja jestem zła... albo też zacznę ją macać! ot co.

Gość arkuszyńska smierdzi
do góry

Gość nic a nic nie rozumiem
Założycielko tematu Czytając to co piszesz,zaczynam zastanawiać się czy z tobą wszystko w porządku,zupełnie nie wiadomo o co ci chodzi.