Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie smacznieeeee

jak myslicie? chłopak czy dziewczyna

Polecane posty

Gość nie smacznieeeee

w 19tyg lekarz prawie zapewniał że będzie chłopak na usg 2d w 22tyg inny lekarz na 100procent potwierdził dziewczynke na usg 4d, bardzo wyraźne wargi stromowe. Właściwie to nie wiem co mam myśleć, jak myślicie jakie prawdopodobieństwo że będzie chłopak?

Gość u nas było podobnie
i wyszedł syn, ciekawa jestem czy zdarzają sie pomyłki w4d czy tylko u nas....

Gość izia87
mi cały czas wychodzi ze synek ale nie dawno urodziła moja koleżanka przez całą ciąze miała byc dziewczynka cała wyprawka rózowa a co sie okazało przy porodzie wyszedł chłopiec:)

Gość No to moja droga
No właśnie. jak to jest z tym 4d, czy zdarzają się pomyłki?

Gość MAMAewyyyy
eh ja tez mam całą wyprawke róźowa. Za 8 tyg się okaze czy to dziewczynka. Ja mam jakies dziwne przeczucie ze to chyba jednak syn :/

mi z kolei synek wychodzi, ale jakoś zaczęłam od kilku dni mieć myśli, że jednak córa będzie.. ech ;) jakieś przedporodowe schizy...

Gość No to moja droga
A lekarze zapewniali Was w 100% ? Jakie miałyście usg? Pytam bo zielone pojęcie mam

Gość www....wwww
marionetka, fajne imię dla synka - Mieszko ;-) u mnie na kilka dni przed porodem lekarz mówił: "na 100 % chłopak! Widzi pani siusiaka? " a przy porodzie ten sam lekarz: "ma pani córeczkę" :-) :-) :-) na szczęście wyprawka była uniwersalna, a pomyłka na moją korzyść, bo bardzo chciałam dziewczynkę :-)

dziękuję :) No moja wyprawka niestety zawiera samochodziki i kolorki "męskie" :) Ale nie będę narzekać, jak pojawi się córa.. Tylko tatuś troszkę będzie zawiedziony. A co do pewności lekarza - stwierdził to na połówkowym mówiąc, że na 90% syn. Potem już nikt mi nic nie raczył powiedzieć, ale w poniedziałek być może inny lekarz wypowie swoje zdanie na temat płci :) Oby maluch pokazał co trzeba!

Gość u mnie zawsze
się zgadzało za pierwszym razem od początku chłopaczek a potem druga ciąża od początku dziewczynka nie było wątpliwości

Gość A ja myślę, ze
to nie USG się myli, a lekarz nieumiejętnie je odczytuje. Inna sprawa to ułożenie dziecka, jeżeli leży w pozycji uniemożliwiajacej stwierdzenie płci, a lekarz mimo to wspomina coś rodzicom, że myśli że to będzie... to dla mnie nie do pomyślenia. ja zawsze twierdziłam, ze nie będe się tak do końca nastawiała na płeć przepowiedzoną przez lekarza, a mimo to podswiadmie czekałam na tą córeczkę. No i ją mam;)

Czytając różne fora jednak pomyłki sie zdarzają. Czasem dziewczynki mają wyciągnięte i spuchniete wargi sromowe i wygląda na usg ze to chłopiec. U mnie wyszedł chłopiec ale mam nadzieję ze to pomyłka :) bo 3 wróżki mi wywrozyly corcie i bardzo bardzo bym chciała. Tak czy inaczej usg nawet te nowoczesne nie są w 100% pewne. Większość może sie nie myli ale nigdy nie ma pewności. I np robiac usg w 24 tc może być inna płeć widoczna a później po 30 tc inna bo każde dziecko inaczej sie rozwija i hormony też inaczej pracują u każdej kobiety. Przy drugim dziecku jeśli sie pojawi nie będę chciała znać pci bo za mało niespodzianek jest na tym świecie :) A wyprawka przecież może być neutralna, po urodzeniu można kupić resztę chyba ze ktoś ma bzyka na punkcie np różowego. Jest tyle pięknych kolorów dla dzieci.

Gość do poprzedniczki:):)
A nie czasem genitalia płciowe rozwijają się w określonym tygodniu ciąży? Nie mam dzieci ale w szkole nas tak uczyli, to tak jakby do 30 tyg ciąży dziecko tfu tfu nie miało paluszków a w 35 tc nagle wyrosły, chyba jakaś bzdura.....

Autorko, skoro lekarz w 22 tygodniu ciąży na usg 4 d stwierdził, że będzie dziewczynka, to wydaję mi się, że raczej dziewczynka. to USG 4 d jest bardzo dokładne. Owszem pomyłki się zdarzają, bo lekarz jest tylko człowiekiem, ale raczej nastawiałabym się na dziewczynkę

Gość qwteufdndklxpdp;
upupuup

Gość maggie_123_
Ja tez mysle, ze urodzisz dziewczynke. Mi w 20 tygodniu na zwyklym USG powiedzieli, ze bedzie dziewczynka i faktycznie sie sprawdzilo :)

Gość niusa
to stary temat z 2010r.