Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Eurydykaaa

Nowotwór żołądka- pomocy

Polecane posty

Gość tytyt
Co chcesz wiedzieć?

Jak się objawia? Czy da się jakoś leczyć czy jedynym sposobem jest wycięcie żołądka? Wszystko chce wiedzieć. I ogółem pogadać na ten temat, wyzalic się

Bo właśnie się dowiedziałam że u mojego ojca go wykryli, ale on sam nie chce mi wiele powiedzieć

Gość tytyt
Rozwija się bezobjawowo....potem nagły brak apetytu, nudności, wymioty, dużo wydzielanej śliny, osłabienie, omdlenia, chory praktycznie wymaga kogoś do opieki cały czas. Trzeba gotować specjalne zupy, unikać mięs. Duży spadek wagi, bo chory nie ma w ogole apetytu, ma nadwrażliwość na zapachy, jednym słowem wszysto mu śmierdzi. Jesteś chora? Czy ktoś z rodziny?

Gość tytyt
Najlepszym sposobem jest wycięcie zajętego chorobą fragmentu żołądka. Jak się nie da to chemioterapia.

Gość vmbjieow
ile ma lat ojciec? Mój dziadek też umarł i boję się że to jest dziedziczne.

Gość mozna wyleczyc jak wczesnie
moja sąsiadka miała ,z tym,że sama zrezygnowała z chemioterapii.Zyła rok ,pod koniec brala silne tabletki na potworne bole zoladka ona zbyt pozno trafila do lekarza ,bo ponoc ten rak we wczesnym stadium jest wyleczalny.Jakie stadium ma Twoj tata?

Gość tytyt
Tata pewnie nie chce Cię martwić, dlatego nie możesz nic z niego wyciągnąć. Ale nie martw się, rak to nie wyrok śmierci, trzeba się rodzinnie zmobilizować i wręcz tryskać optymizmem (wiem, że to bardzo trudne!!!!), zarażać chorego radością i nadzieją, nastawienie to 90% sukcesu.

Gość tytyt
PRZESTAŃCIE PISAĆ DZIEWCZYNIE O PRZYPADKACH ŚMIERTELNYCH!

Wiem że ojciec od dawna miał problemy z oddźwiernikiem... Ale nie myślałam że to coś poważnego bo wyglądał naprawdę dobrze... Kurcze nic na ten temat nie wiem, w necie wyczytałam tyle co i ty mi napisałeś...

a dlaczego ? lepiej jest ukrywac ,że w poznym stadium jest nieuleczalny ? nikt nie jest glupi i wie ,że nie kazdy rak to wyrok ,ale pozno wykryty konczy sie smiercią.

Gość tytyt
tata wymiotuje, ma problemy z łaknieniem, mdleje? Jesli nie, to może byc wczesne stadium.

Gość vmbjieow
tata pił, palił, lubił słone potrawy,gorące? jadł mało warzyw,czy tak mu się zrobił bez przyczyny?

Tytat spokojnie, ja jestem świadoma że to jest śmiertelne. Ale oni piszą prawdę... I to jest podobno dziedziczne.

Gość tytyt
Miałaś taki przypadek w najbliższym twoim otoczeniu? Jak nie, to się zamknij, bo nie wiesz, co mówisz.

nie zawsze smiertelne ,zalezy od stopnia ,na ogol 3 i 4 juz zle rokuje

Tata kiedyś palił ale od 3 lat nie... Je słone i rzeczywiście mało warzyw i owoców. Wymiotuje ale nie mdleje

Gość mój mąż też
miał raka zołądka 3 lata temu/wrzody z tkankami nowotworowymi/ ma wycięty kawał żołądka,byl 8 m-cy na L-4,wrocił do pracy, nie mial chemoterapii,przyjmuje codziennie Helicid najgorsze to to,ze znów popala sobie i jestem zbulwersowana jego brakiem silnej woli po takiej diagnozie-brak mi słów

Gość tytyt przestan klamac
tytyt przestan pieprzyc i traktowac raka jak katar.Autorka wie na czym stoi i zapewne uslyszy prawdę od lekarza ,lepsze to niz klamstwo,że wyjdzie z tego a potem trach i wielki placz ,bo mial zyć.Lepiej spodziewac sie najgorszego i cieszyc gdy uda sie wyleczyc ,bo wiesz te pierdoly ,ze jak sie ma nadzieję,to jest szansa na wyleczenie juz dawno zosaly podwazone. moj wujek tryskal energią,leczyl sie terpią gersona,pelen nadziei i zapalu...zmarł po 3 miesiacach na raka pluc.

Gość no kurcz kurcze
ile lat ma twój tato ?

autorko ,wszystko zalezy od stopnia rozowju raka.Przeczytaj rozpoznanie ,ja Ci przetłumaczę czy jest szansa czy pozostaje opieka paliatywna

Gość tytyt
do: tytyt przestan klamac Szkoda słów na takie gadanie... Bierz się do roboty, rozpoznaj stadium i opisz rzeczowo, jak ma wyglądac opieka paliatywna. A potem zostaw ją z poczuciem, że jej pomogłeś/ pomogłaś. To takie .... ludzkie, prawda? Eurydyko - trzymaj się i nie poddawaj :-)

Szczerze to ja nie wiem jak jest. Tata nic mi nie chce powiedzieć... Wiem niewiele dlatego szukam tu jakiś rad, wsparcia... Dowiedziałam się przez przypadek a jak zapytałam czy to prawda to popłakał się i powiedział że tak ... Ale badań nie chce mi pokazać.

Gość no kurcz kurcze
o kurcze taki młody człowiek

tytyt ,jestes 100 lat za murzynami i tyle Eurydytka ,sprobuj wyciągnąc kartę ,znam łacinę ,więc jak opiszesz przetłumaczę i będzie jasne jakie stadium. Zresztą poznasz po zaleceniach ,jesli nie będą probowac leczyc ,to wiadomo co i jak.Powtarzam ,jesli wczesne stadium DA RADĘ WYLECZYC :)

Gość tytyt
Wolę być 100 lat za murzynami, niż mieć takie myślenie, jak ty.

Gość tytyt
Eurydyka, daj spokój, idź do jakiegoś lekarza, jeśli już koniecznie chcesz wiedzieć, a nie zdawaj się na wiedzę jakiegoś nawiedzonego łacinnika...............

Gość Szeregowy Badziągwiak
OFE i ZUS się cieszą