Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMAewyyyy

CO sądzicie o imieniu Ewa????

Polecane posty

Gość MAMAewyyyy

Chcę nazwać moją córeczkę Ewa, co sądzicie o tym imieniu?

Gość jgjhgfhjuy
choyowe

Gość ariees
Ewa spadła z drzewa :P

Gość MAMAewyyyy
A jaki niby nie jest hujowe???

Gość vsdcbfvngmbhnljk
ładne, tradycyjne, wiecznie modne :)

Gość cmentarz dla zwierzaków
Ewa-KurEwa i tyle

Gość nie słuchaj ich
ja nie wiem skąd tyle zlosliwosci na tym forum, bardzo ladne imię, wcale nie oklepane w dzisiejszych czasach tak jak np julcia, chociaz nic nie mam do tego imienia, nie kieruj się opiniami innych i nazwij swoje dziecka jak Tobie się podoba:) A imieniem na pewno nie skrzywdzisz dziecka

Gość nie słuchaj ich
do cmentarz czy jakos tam: do kazdego imienia mozna wymyslec rym, nie trzeba byc geniuszem, na twoje imię tez by się cos znalazlo:0

Gość sssssas
rowniez mysle o ewie na imie dla corki

no dawno nie slyszalam zeby ktos tak nazwal coreczke. czemu nie napewno nie bedzie teraz wielu Ew.

Ja mam na imię Ewa ;] i dobrze mi z tym. Znam dziewczynkę o tym imieniu - cudowne dziecko. Poza tym jest to typowe polskie imię, ale nie aż tak strasznie oklepane jak na teraźniejsze czasy, bo teraz to inne są arcymodne. Ewa to imię praktyczne, proste i ładnie się zdrabnia. Nigdy nie doświadczyłam przytyków z tytułu mojego imienia.

Gość MAMAewyyyy
:) Teraz co druga dziewczynka to Nikola albo Wiktoria. A Ew i Ań jest mało :) przynajmniej takich małych........

Gość vsdcbfvngmbhnljk
imie ma Tobie się podobac i nie sugeruj sie kafe. tu są gusta i guściki :P mnie bardzo się podoba i mile kojarzy :)

Gość wdertyu
co Ewa to jakaś menda ale to twój wybór.Poza tym bedzie skrzywdzona na całe życie imieniny w wigilie.Nigdy nie bedzie to jej święto.

a ludzie to naprawde nie maja co robic tylko chodzic po forach i albo sie madrowac albo obrazac innych. A Ewa jest fajne tez w tej kwestii ze mala dziewczynka - Ewci, Ewusia, Ewunia i dorosła kobieta - Pani Ewa brzmi ladnie

Gość MAMAewyyyy
Pracuje w przedszkolu i wiem jakie terazimiona najczęściej są nadawane. Oprócz tych które wczesniej wymieniłam królują Julie, Amelie, Aleksandry, Natalie, Oliwie i Zuzie. A gdzie się podziały takie imiona jak Anna, Ewa, Katarzyna???

Gość buuuuuuuuuuuuuuu
wszystkie ewki jakie znam to k.u.r.wi.s.z.ony, powaznie. z tym kojarzy mi sie iie ewa. hoojowe

no nie moge ze niby dziecko bedzie skrzywdzone bo imieniny ma w wigilie. bu haha. jak juz sie tym sugerowac to przynajmniej zawsze wszyscy beda o imiennach pamietac. Ja np urodzilam sie w wigilie i nie czuje sie jakos skrzywdzona przez rodzicow.

Gość teżEWaaa
piękne imię , nie żałuję. Tym bardziej że mam krótkie nazwisko , pasujące do imienia. Ale : imieniny obchodziłam dopóki byłam dzieckiem. W wieku dorosłym , niestety jest Wigilia !!! Malo kto pamięta o moich imieninach. Ale jest to piękne imię i w latach nastoletnich doskonałe do podrywu, temat się zawsze znajdzie :) Śmiało !!!!

mari-onetka - racja, źle się wyraziłam. Chodziło mi o to, że funkcjonuje od wieków w Polsce i nie jest naleciałością z innych krajów typu inne teraz nadawane dzieciom imiona. Źle skonstruowałam zdanie ;] A co do tych Ewek-Kurewek to się leczcie. Jakieś zryte macie otoczenie, skoro tylko takich ludzi znacie.

Gość MAMAewyyyy
Nawet Chińczyk wypowie imię Ewa. :)

Gość kas_luk
Moja córcia ma na imię Ewa i gdzie ktoś nie zapyta o jej imię to jest zachwyt, że w końcu imię , którego nie słyszy się na każdym kroku :)

moja mama ma tak na imię i gdybym miała córkę, to na pewno dałabym jej imię po babci...jeśli nie na pierwsze to na drugie na pewno :). Dla mnie to imię stylowe, dla damy...moja mama jest damą bez wątpienia :)

Gość Elawawa123
Uważam że to bardzo ładne imię....Ewcia....dobrze mi się kojarzy znam trzy Ewy i są bardzo fajne;)pozdrawiam

Gość Ewcia_lips
Jestem szczęśliwą posiadaczką tego imienia :)piękne i kobiece...nie jest rozpowszechnione.zawsze byłam jedyna Ewą w klasie :)i git. Ewy obchodzą imieniny w piękny dzień...wszyscy zapamiętają taką datę :) ładnie się zdrabnia :Ewcia ,Ewunia-same plusy :)

ewa......hmm..........mi sie kojarzy z ADAMEM I EWĄ . nie dalabym tak na imie. zreszta podobno kazde ladne imie jak sie ladnie mowi :)