Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalinkah

Problem z odbytem i stolcem. Co powinnam zrobić

Polecane posty

Gość lalinkah

Mój problem zaczoł się po porodzie. Jakiś czas po zaczęły mi dokuczać wzdęcia. Jednak nie budziło to mojego niepokoju. Potem zaczełam chudnąć, brak apetytu, biegunki na przemian z zaparciami. Zgłosiłam się do lekarza rodzinnego ten stwierdził hemoroidy podejrzewał pasorzyty (bardzo schudłam byłam wręcz wyniszczona) zlecił usg brzucha. Bez zmian wszystko wydawało się ok. Jednak gdy zauważyłam krew w stolcu, wypadanie odbytu (niewielkie) przy parciu i uczucie ciągłego parcia, udałam się do chirurga. W badaniu per rectrum (palcem) było ok ale ze względu na ta krew zlecił kolonoskopie i ta wykazała wrzód odbytnicy. Dostałam czopki i pobrano wycinki do badania. Wyszło że zapalenie jelit. (obfite jednojądrzaste nacieki A, B ) Teraz znów jest źle, nie zauważyłam krwi ale d wczoraj bardzo boli mnie brzuch, odczuwam silne parcie na stolec i nie moge jednocześnie go oddać. Niewiem już co mam robić, mam dopiero 24 lata. Strasznie się martwie.

Gość lalinkah
doradzi mi ktoś coś? Nie chcę na same święta udac się do szpitala :(

Gość Przeciez cie nie wyleczymy
Jedyne co mozesz zrobic, to skonsultowac z innym lekarzem jesli nie jestes zadowolona z leczenia.