Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sneeze.........

Pomózcie!!!! Co robić? WAŻNE!

Polecane posty

Gość sneeze.........

Poszłam do ginekologa, tak kontrolnie, nic mnie nie bolało. Podczas badania okazało się,że mam zapalenie przdatków, dostałam silny antybiotyk, po 10 dniowej kuracji poszłam na kontrolę. Okazało się,że nadal mam zapalenie, dostałam kolejny antybiotyk i 10 dniową kurację. Ale żle się czuję, boli mnie dół brzucha, tył pleców, może coś z nerkami przez ten antybiotyk? Swędzi mnie całe ciało, dostałam łupierzu, choć nigdy w zyciu go nie miałam! ale najgorsze z tego wszystkiego jest ból żołądka, nudności i zaparcia, których przedtem nie miałam-nie załatwiam się już chyba z 4 czy 5 dni! Co mam robić? Kuracji przecież sama nie mogę przerwać, a do mojego lekarza jestem umówiona dopiero po świętach, co robić??? :(:(:( Może tak ma być? Sama nie wiem....:(

Gość sneeze.........
Doradźcie coś:( Powinnam dalej brać ten antybiotyk?

Gość FANSÓFKA reaguje na papkowanie
Fansófka się zaczyna wydłużać gdy ktoś specjalnie zaczyna papkować i tak na przykładzie fansófki od kluczy najpierw jest w uśpieniu widać jej dwa charakterystyczne spapkowane końce naprzeciw siebie: http://img183.imageshack.us/img183/7799/papkamt2.jpg ale gdy sie zacznie papkować odrazu zaczyna się wydłużać by ukuć papkującego. Może sie tak wydłużać w nieskończoność i jedyną ucieczką jest okno bo schowanie się np za drzwiami nic nie da fansófka ukuje. Są przypadki że ktoś wpadł na pomysł i wstawił radio do piwnicy gdzie było pełno maszyn i urządzeń oraz weter i puścił kasetę na której w całości było nagrane papkowanie i uciekł pierwsze minuty kasety były puste aby maił czas na ucieczkę i później odtworzyło się nagrane na kasecie papkowanie i powstał istny szał w tej piwnicy powychodziło pełno fansófek, kłótników, weter zaczął się uruchamiać samoczynnie wszystko intensywnie drgało pojawiła się gruba czarna laska do podpierania i wychodził z niej gwózdek a na przedsionku wiła się cynófka oraz pojawiły się celinki. Radio to posiadało autorewers więc papkowanie było nieprzerwane jedyna krotka przerwa to przeskoczenie autorewersu i puste miejsce na kasecie pozwalające na ucieczkę osobie podstawiającej radio. W takim przypadku wejście do takiej piwnicy to koszmar.

Gość ariees
Bierzesz coś oslonowego do antybiotyku?

Gość yutuit78
przeczytaj na ulotce co robic w razie wielu objawow niepozadanych. mozesz tez sprobowac zadzwonic do lekarza, albo isc po prostu do przychodni i wbic sie w jakas dziure, etc.

Gość istota myśląca czy nie
zajebisty podszyw a do autorki: antybiotyki dają takie objwy uboczne, jeżeli chodzi o przewód pokarmowy, jedyne co mogę zalecić to zmianę diety, jedz lekkostrawne rzeczy, kefiry, maślankę, naturalny jogurt, suszone śliwki ciepło się ubieraj, przy zapaleniu jajników najlepiej gdybyś poleżała kilka dni w łóżku i wygrzała brzuch termoforem, gdy skończysz antybiotyk idz do lekarza rodzinnego i zrób badanie moczu by sprawdzić czy nie masz jakiś problemów z pęcherzem, nerkami no i w przyszłości dbaj o to jak się ubierasz bo to pioruństwo lubi nawracać, wystarczy że znów się wychłodzisz

Gość istota myśląca czy nie
chętnie poznałabym podszywacza bo jego podszyw mnie urzekł

Gość ariees
Kefir, maślanka i jogurt owszem, ale nie bezpośrednio po lub przed spożyciem antybiotyku. Preparty mleczne, mlekopochodne zawierają wapno, które może zmniejszać wchłanialność, a tym samym działanie, antybiotyku. Jaki antybiotyk bierzesz?

Gość sneeze.........
Biorę Cipronex. Biorę też tabletki osłonowe. Najgłupsze jest to,że siędzę ciągle w domu i nie wychodzę już od dawna, bo nie pracuję, nie przemarzłam aż tak. A może wcale nie mam tego zapalenia, może lekarz sie myli? A na ulotce właśnie było napisane,że nie można przyjmować produktów z wapniem podczas kuracji. Więc nie piję jogurtów. Piłam przy poprzednim antybiotyku. Boję się powikłań,jeżeli nie doleczę tego to grozi mi bezpłodność? Nie rozumiem o co chodzi z tym podszywaczem???