Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shopgirl

Nudności i złe samopoczucie w ciąży:(co zrobić?pomóżcie

Polecane posty

Gość shopgirl

Witajcie jestem w 8 tygodniu i czuje się okropnie.Jakbym była na kacu .I słabo się czuje.Mam jeszcze studia i musze chodzic na zajęcia.Jestem na 5 roku.Mam nadzieję,że to niedługo minie..Może znacie jakieś dobre sposoby.Mam straszne ssanie w żołądku co 1,5 godziny musze cos zjęśc tylko boję się,że mogę przytyć:(już przytyłam 1 kg w cigu niecałych 2 tygodni!!

Jeśli chodzi o wymioty u mnie sprawdziła się coca-cola,niby nie zdrowe ale ja piłam,czułam się dobrze i dziecko zdrowe. A przekąski nie muszą być tuczące,kanapka chleba razowego+ser - pożywne i zdrowe albo owoce(teraz mandarynki,pomarańcze,banany kiwi).

Pić duzo wody i niestety jeść,często ale po troszku.U mnie było inaczej,bo na poczatku straciłam apetyt i zgubiłm 3 kg.Musisz sie przemęczyc,ja pracowałam i tez nie było lekko.Miałam nudności 24h na dobe .Wszystko przejdzie po 12-14 tyg.

Gość xxxxxxyyy
U mnie bylo podobnie - straszne nudnosci - a na punkcie kurczaka i czekolady kompletna fobia wystarczyly same te slowa by mi wszystko podchodzilo - w ciazy pracowalam i musialam sie jakos ratowac - mi pomagala mrozona bezkofeinowa kawa waniliowa ze Starbucksa, przegryzanie jakis ciasteczek owsianych - nieslodkich, jablka - ogolnie czesto i malutko , bo jak bylam glodna to mi bylo bardzo niedobrze, ale zbyt duze porcje to tak samo - czulam sie fatalnie i tak do konca ciazy :(