Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bleufille

Niemowlę płacze przy oddawaniu kupki

Polecane posty

Mój Karolek ma dziś 5 tyg. od kilku dni bardzo płacze, stenka, napina się i wydaje mi się, że cierpi przy oddawaniu stolca. Jednak kupki są takie jak zawsze, żółte. Ale może to jednak coś z mojej diety to powoduje, ponieważ karmię piersią? Wiecie coś na ten temat?

a może zjadłaś coś nowego i mu nie podeszło, spróbuj go przepajać troszkę wodą (1-3 łyki) co jakiś czas to może pomóc

jak tak stęka i nie może zrobić to przygnij mu nóżki trochę do brzuszka a drugą ręką ściśnij brzuszek , albo pomasuj mu trochę brzuszek w kąpieli, to też powinno pomóc się wypróżnić

Gość antypatologia
Nie rozumiem...Danuta Stenka?

No nie wiem czy przepajać, karmię go tylko moim mlekiem i nie chcę kombinować z dokarmianiem i dopajaniem. A czy zjadłam coś nowego, hmm.. w sumie cięzko powiedzieć, wczoraj troche więcej czekolady. Może to...?

Mój Mały ma niecałe 2 tygodnie i też ma problemy z wypróżnianiem. Noce nieprzespane. Porady jakie dostałam: - ciepłe okłady na brzuszek - ze zwilżonej pieluszki - masowanie okrężnymi ruchami - przed karmieniem ułożyć dziecko na brzuszku niech poleży z 5minut - na brzuszek przykładać pieluszkę z kilkoma kroplami amolu - tylko z tym ostrożnie, żeby nie poparzyło skóry - jak już ma naprawdę duży problem to wtedy środki z apteki - czopki, herbatki itp Nie wiem czy to działa, ale próbować warto.

Gość mam czujnik gazu
na bank ta czekolada

Gość patryk i dominik
Masz odpowiedz od czekolady!!!!!

Moja córka miała podobnie, płakała przy oddawaniu stolca, który wcale nie był twardy... Neonatolog powiedziała, że malutkie dzieci odczuwają często ból jelit, z powodu słabej jeszcze perystaltyki. I w sumie niewiele można maluchowi pomóc, niestety. Mija z czasem :) Niemniej jednak można jak najbardziej zastosować powyższe rady :)

A jedzenie czekolady podczas karmienia się ogranicza ze względu na możliwość uczulenia. Na złe wypróżnianie wpływają groch, fasola, pestkowce itd. Czekolada, cytrusy, mleko to produkty mogące spowodować uczulenie a nie zatwardzenie... Także nie czekolada jest powodem, a natura.

Gość matraina
czekolada moze powodowac wzdecia...zjedz troche jabka...one zawsze pomagaja na zatwardzenia...tylko jedno...a nie kilo;)...i sprobuj porobic maluszkowi cwiczenia..podginaj norki do brzuszka, albo zrob mu delikatnie rowerek...tzn poloz go na pleckach i ruszaj nozkami..powinno pomoc

Stenka...??????????????????????????????????? Nie wytrzymam.. :) Sorry, ale z Ciebie głąb, autorko ;))))

Gość gość
To nie zabieraj mu! Ty bys nie płakała gdyby ktoś zabierał ci kupke?