Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glllista

depresja? pomóżcie

Polecane posty

Gość glllista

Ktoś bardzo mi bliski ostatnio stwierdził, że jego życie generalnie nie ma sensu, że nie ma ochoty na nic. Bardzo chciałabym pomóc ale nie wiem jak? Domyślam się, że jeżeli mówi mi o takich rzeczach, to chce pomocy.

Gość a9ia9is
Staraj się być przy tej osobie, wspierać ją, ale się nie narzucać. Zapytaj, czy Ty mogłabyś mu/jej pomóc, a może chciałby zasięgnąć porady lekarza.

Gość glllista
Pytałam go. Chce mojej pomocy. I wiem, że to już dużo. Ale ja niebardzo wiem jak pomóc.

postaraj sie przekonac ta osobe by poszla do lekarza psychologa psychiatry sama zmagam sie z ta choroba juz dosc dlugo bronilam sie przed pojsciem do lekarza 2 lata zupelnie bez sensu, 2 ciemne lata mojego zycia, w ktorych nie zrobilam nic oprocz plakania a moglam wczesniej pojsc do lekarza...na terpaie, zaczac brac tabletki teraz wszystko jest inaczej :) ale to wlasnie bliska osoba namowila mnie na lekarza

Gość glllista
ivaa - był u lekarza, bierze jakieś antydepresanty ale odnoszę wrażenie, że mu nie pomagają:(

Gość jeśli ta osoba
nie jesr chorą/kaleką przykutą do łóżka, to masz tu kilka linków do zastosowania: , nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, urodę, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263