Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 przed艣lubny zastanawiacz

wesele w stulu rock-metal???

Polecane posty

mam takie pytanie. coraz bardziej sk艂aniam si臋 do 艣lubu z moj膮 dziewczyn膮 i rozmy艣lam sobie na razie lekko nt. 艣lubu i wesela. i taka kwestia mnie nasz艂a ot贸偶 wraz z moj膮 mi艂膮 s艂uchamy rocka i metalu. Cho膰 nie wygl膮damy na jakich艣 czarnuch贸w - nie nosimy skor, glan贸w, ja nie mam d艂ugich pi贸r - og贸lnie prezentujemy si臋 normalnie. i zastanawiam si臋 czy mo偶na/wypada zaprosi膰 na wesele kapel臋 rockow膮 graj膮c膮 covery - klasyk臋 rocka i r贸偶ne fajne numery. Tylko nie wiem co by pomy艣leli zwolennicy disco polo ze znajomych, starsi ludzie, dalsza rodzina itp. Ja i moja dziewucha nigdy nie bawimy si臋 przy muzyce tanecznej, co艣 tam mo偶e mogliby艣my i pl膮sa膰, ale ze znajomo艣ci膮 tanc贸w u nas komletne zero, najwy偶ej pogo i jakie艣 improwizacje. czy takie nietypowe wesele mia艂oby sens? czy jednak nie warto - i uczy膰 si臋 ta艅czy膰 walca itp. ;) i prze偶y膰 zesp贸艂 graj膮cy muzyk臋 "dla wszystkich"? ps. kumpel z kt贸rym gada艂em, wieczny kawaler, zaproponowa艂 偶e specjalnie dla mnie m贸g艂by zagra膰 tam "Highway to hell" AC/DC :D

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 g艂ucho wsz臋dzie
ch臋tnie wybra艂abym si臋 na tekie wesele :) wiadomo i tak, 偶e sie wszytstkim nie dogodzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wysy艂am odpowiedz jejeje
ale chcecie mie膰 ca艂e wesele utrzymane w stylu rock czy tylko muzyk臋 rockow膮 mie膰? bo to dwie r贸zne rzeczy s膮 Zawsze mo偶ecie zaprosi膰 Dj kt贸ry b臋dzie mia艂 i takie (disco-pop) weselne piosenki i takie w Waszym gu艣cie ave

Udost臋pnij ten post

hmmm chyba raczej z muzyk膮 rockow膮, a co rozumie膰 poprzez ca艂e wesele w stylu rock? no bo stroje to raczej normalne - ja garnitur ona bia艂a suknia. np. wykonanie "Cudownych rodzicow mam" w stylu death metalu z growlem by wypada艂o? ;)

Udost臋pnij ten post

@ meredith-m ja tak nie twierdz臋, to m贸wi m贸j kumpel - bardzo sceptyczny wobec instytucji ma艂偶e艅stwa :D

Udost臋pnij ten post

Tez bym na takie poszla;) Ale nie przejdzie to do konca bo musisz myslec tez o swoich gosciach, w koncu wesele jest dla gosci. Musisz zroznicowac muzyke, zeby odnalezli sie w niej i mlodzi metalowcy i starsi z pokolenia Czerwonych Gitar:) w przeciwnym razie ci starsi lub nie lubiacy ostrzejszej muzyki znudza sie, zmyja z wesela i na koncu obgadaja.

Udost臋pnij ten post

Cz艂owieku zosta艅 moim m臋偶em porzu膰 sw膮 zacn膮 kobiet臋 dla mnie :P Gdybym za jakie艣 milion lat znalaz艂a sobie faceta i planowa艂a 艣lub to w艂asnie b臋dzie on w stylu rock'nrollowym. nie m贸wi臋 tu o 偶adnych slayerach czy vaderach, ale co艣 w艂asnie w stylu starego dobrego rocka, jakie艣 lynyrd skynyrd, albo co艣 w tym stylu. Bo偶e, marzy mi si臋 bycie na takim w艂asnie weselu. Te wszystkie odpustowe imprezy weselne na jakich by艂am skutecznie zniech臋caj膮 mnie do tanecznego disco polo i wiejskich przygrywanek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chtyzantema
Jestem jak najbardziej ZA chcia艂abym mie膰 takie wesele je艣li kiedykolwiek zdecydowa艂abym si臋 na 艣lub ;] Tylko przemy艣l czy i go艣ciom b臋dzie si臋 taka formu艂a podoba膰. Czy wi臋cej b臋dziesz mie膰 na weselu bab膰, cio膰 i wujk贸w kt贸rzy gustuj膮 w disco polo czy wi臋cej m艂odych znajomych s艂uchaj膮cych rocka ? Mo偶na p贸j艣膰 na kompromis: polski rock z lat 60 i 70 dla pokolenia rodzic贸w, rock wsp贸艂czesny, 艣wiatowy dla m艂odych ludzi, ale Vedera to mo偶e jednak sobie darujcie ;]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ioooo
Fajny pomys艂, ale musicie bardzo dobrze dobra膰 utwory -偶eby nie by艂y za ostre. Zastan贸wcie si臋 czy nie przeple艣膰 ich z jakimi艣 tanecznymi (ale nie disco polo -co艣 bardziej w stylu Jantar, Czerwonych Gitar, albo muzyki kabaretowej. Wszystkiego Najlepszego :)

Udost臋pnij ten post

wiesz co, powiem Ci tak. Je艣li nie jestes na codzie艅 a偶 takim zapalonym metalowcem i nie demonstrujsz tego w spos贸b wr臋cz rzucaj膮cy sie w oczy innych (czyli czarne stroje, glany, dlugie wlosy itd...) to my艣l臋, 偶e nie masz co przesadzac i wtrynia膰 to na wesele bo ludzie nie b臋d膮 na to przygotowani. Poza tym zastan贸w si臋 czy Ty np. chcia艂by艣 sie znale藕膰 na weselu, na kt贸rym by艂o by grane tylko disco polo, po para m艂oda tylko taki zesp贸l wynaj臋艂a bo uwielbia ten rodzaj muzyki? Podejrzewam, 偶e zni贸s艂 bys te 'majteczki w kropeczki' do drugiego ciep艂ego dania, a potem zm臋czenie materia艂u i won. Tak samo podejrzewam mog膮 sie poczu膰 starsze osoby, czy nawet tu nie chodzi o wiek tak do ko艅ca tylko o gusta...ka偶dy ma inne, i o ile mo偶e w ramach 'fanaberii' M艂odych prze艂kn膮膰 2-3 takie piosenki, to ju偶 wi臋cej po prostu nie b臋dzie m贸g艂 s艂ucha膰, je艣li to akurat nie b臋dzie w jego gu艣cie. Niezale偶nie od tego, czy b臋dzie to disco polo czy heavy metal czy rock. Wesele pod wezwaniem tylko jednego typu muzyki nie jest dobrym pomys艂em. ale ale ale skoro masz koleg臋, kt贸ry zdecydowanie jest ch臋tny pokazac swoje umiej臋tno艣ci rockowe to wykorzystaj to jak najbardziej i ZDECYDOWANIE j)a bym go wzi臋艂a na wesele i uraczy艂a go艣ci ze 2 piosenkami rockowymi w jego wykonaniu :) Mysl臋, 偶e ta propozycja jest super i na pewno roz艣wietni i zajdzie w pami臋膰 tkai wyst臋p wszystkim go艣ciom niezale偶nie od gusta :) niee zm臋czy ich a zdecydowanie urozmaici i b臋dzie taka wstawka czyms innym niz jak na typowym weselichu. Jesli masz znajomych takich rockowcow, ktorych rowniez zaprosisz to mo偶ecie w贸wczas w k贸艂ku zata艅czyc 'po swojemu' i b臋dzie fajnie :

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Don_Alfonzao
Przyj臋cie weselne robi si臋 dla go艣ci. Je艣li b臋dzie Ci pasowa膰, gdy Ty i Twoja 偶ona b臋dziecie wyprawia膰 swoje "improwizacje" przy Highway to hell, a wi臋kszo艣膰 go艣ci nie b臋dzie w og贸le tego czu膰, to co prawda Wasza sprawa, ale wg by艂oby to bardzo dziwne i nieeleganckie. Wesela rz膮dz膮 si臋 swoimi prawami, ka偶dy mniej wi臋cej wie, czego oczekiwa膰. I 偶eby nie by艂o - s艂ucham rocka i metalu, kiedy艣 by艂em zapalonym metalem p贸藕niej mi przesz艂o bo odkry艂em, 偶e mam szersze horyzonty i jest wiele innej 艣wietnej muzyki poza ci臋偶k膮 muzyk膮 gitarow膮. Oczywi艣cie mo偶na wple艣膰 tu i 贸wdzie, przemyci膰 jaki艣 rockowy kawa艂ek, ale ca艂膮 imprez臋 weseln膮 robi膰 w tym klimacie moim zdaniem gruba przesada.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 edewrfwef
a ta Twoja dziewucha wie, 偶e piszesz o niej dziewucha?

Udost臋pnij ten post

witam ponownie, dzi臋ki za wszelkie uwagi - musz臋 to jeszcze raz przeczyta膰 na spokojnie wieczorem bo teraz tylko rzuci艂em szybko okiem. czy ona wie, 偶e pisz臋 "dziewucha"? r贸偶nie j膮 okre艣lam m贸wi膮c do niej np. Ty moja dziewojo - cho膰 rzadko - i jej to nie przeszkadza. Wczoraj pomy艣la艂em 偶e mo偶e zrobi膰 tak - najpierw wesele jest normalne - ta艅ce i piosenki typowe dla wesel Ale gdy ju偶 dzieci p贸jd膮 spa膰, starsi te偶 podzi臋kuj膮 za zabaw臋 z uwagi na niemo偶no艣膰 oszukania organizmu, par臋 os贸b za艣nie pijana przy stoliku ;) - wtedy kapela "bia艂omisiowa" znika ze sceny a wkracza zesp贸艂 rockowy - i jedziemy - klasyka rocka, ale tez konkretne darcie mordy i szarpanie strun... i bawimy si臋 tak do rana. My艣la艂em by wtedy mo偶e wyzby膰 si臋 garnitur贸w i sukienek a przyodzia膰 czarne koszulki, spodnie moro, glany, trampki itp Zamierzam wst臋pnie zaprosi膰 niema艂膮 liczb臋 rockmen贸w i zwolennik贸w rocka wi臋c nie b臋d臋 si臋 bawi艂 sam, byleby wcze艣niej nie odp艂yn臋li, ale to ju偶 si臋 ich po cichaczu poprosi o w miar臋 kulturaln膮 zabaw臋 w pierwszej cz臋sci zabawy. jak Wam sie podoba taka koncepcja? PS. Czy ladypankowe Zwasze Tam gdzie Ty nadawa艂oby si臋 nawet na zupe艂nie nierockowe wesele?

Udost臋pnij ten post

o kurde, chyba jak dla mnie to by by艂o przegi臋cie ju偶, przecie偶 nie wszyscy 'starsi' si臋 zmyj膮, dzieci tez niekoniecznie...no chyba 偶e o 3 nad ranem powiesz: a teraz dzieciom i starcom dzi臋kujemy, i wjedzie kole艣 a'la James Hetfield, zatrznie trzepa膰 pi贸rami i wygrywa膰 riffy na wio艣le ;) to by by艂o dobre na poprawiny, ale chyba na w艂asnym weselu odpu艣膰 sobie to moro i glany.

Udost臋pnij ten post

Lady pank itp zawsze nadaja sie na wesele :) Fajnie tez ludzie bawia sie przy muzyce lat 80-tych i 60-tych, wiec naprawde tych bialychmisiow nie musi byc za wiele, zeby rozkrecic imprezke ;) Zreszta ostatnio gadalam ze swoim DJ i mowilam mu, ze disco polo ma byc w minimalnej dawce to od razu mi powiedzial, ze on wie i ze glownie skupia sie wlasnie na muzyce tanecznej z lat 80-tych, czyli jakis modern talking i te klimaty. Co do tych mocniejszych gran to musicie obgadac z narzeczona i sami wiecie jakich macie gosci i co im sie spodoba. Bo moze byc tak tez, ze np. o 2 zaczniecie walic po strunach i sporo gosci poczuje sie w jakis sposob wyproszonych z wesela, na zasadzie "teraz nasze klimaty a wy mozecie isc juz spac ". A moze w ogole wynajmijcie jakis super zespol, ktory glownie Wam pogra jakies fajne rockowe "delikatne" kawalki. Moj fotograf opowiadal nam, ze byl na weselu, gdzie byl taki zajeb... zespol i normalnie ludzie non stop sie bawili jak na koncercie, mowil, ze nawet z podestu skakali :D :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dens
Mnie by si臋 takie wesele podoba艂o-ja na swoim weselu zapowiedzia艂am kapeli,偶e nie wolno im zagra膰 nic z disco polo czy podobnego g贸wna i dostosowali si臋-by艂o git.

Udost臋pnij ten post

Oczywi艣cie, 偶e nic z艂ego by w tym nie by艂o. A poza tym to Wasze wesele, najwa偶niejszy dzie艅 w Waszym 偶yciu i powinni艣cie urz膮dzi膰 je tak aby Wam sprawi艂o to przyjemno艣膰. A zastan贸w si臋, czy jak rodzina urz膮dza jakie艣 swoje przyj臋cie to zwraca uwag臋 na to, 偶e Ty nie lubisz tradycyjnej muzy tylko metal??? W膮tpi臋!!!! Zapro艣 jaki艣 porz膮dny metalowy zesp贸艂 na Wasze wesele i bawcie sie dobrze....keep on rock You

Udost臋pnij ten post

Moje wesele b臋dzie muzycznie w stylistyce rockowej + jakie艣 tam lata 70, 80 + lekko jazzowo + jakie艣 fajne popowe standardy. Zero disco-polo, 偶adnych z艂otych kr膮偶k贸w, 偶adnych cudownych rodzic贸w... (chocia偶 jakby to wygrowlowa膰 :D) Wychodzimy z za艂o偶enia, 偶e to nasza impreza i zapraszamy tylko ludzi, kt贸rych chcemy zaprosi膰 (bez my艣lenia "skoro zapraszamy ciocie krysie, to musimy te偶 ciocie marysie i wujka zdzisia, bo sie obra偶膮). Ludzie, kt贸rych chcemy zaprosi膰 znaj膮 nas dobrze i wiedz膮, czego sie spodziewa膰. To, co sobie reszta pomy艣li, zwisa nam i powiewa :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 skoro go艣cie maj膮
sobie zap艂aci膰 za imprez臋, to wypada艂oby liczy膰 si臋 z ich gustami. :p Metal dla os贸b, kt贸re nie s膮 fanami tej muzyki, jest bardzo g艂o艣ny i m臋cz膮cy i je偶eli b臋dzie grane tylko co艣 takiego, to wi臋kszo艣c go艣ci si臋 szybko zmyje. No, chyba 偶e zapraszacie samych metalowc贸w na harleyach, to wtedy tak.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Effka666
Wgl nie rozumiem takiego ogl膮dania si臋 na innych. A co was jacy艣 go艣cie obchodza ... Ja z moim ch艂opakiem (dzi艣 m臋偶em) zrobili艣my w ca艂o艣ci rock'n'rollowe wesele. Tzn .. w sumie brak wesela, bo oby艂o si臋 bez jakich艣 specjalnych go艣ci. Muza rock i metal tak jak lubimy, on ubrany w sk贸rzane portki, kowbojki (trampki na zmian臋), t-shirt i sk贸rzan膮 kurtk臋 , ja - czarna sukienka z 膰wiekami a nie jaka艣 beza bia艂a. Na pierwszy taniec KISS - Forever ... A zamiast limuzyny - harley ;) I bez t艂um贸w - nikt nie b臋dzie chla艂 za moje pieni膮dze :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak tak tak tak tak
Pewnie, 偶e bym posz艂a. Je艣li b臋d膮 covery klasyk贸w rocka, to i pokolenie Waszych rodzic贸w si臋 w tym odnajdzie. A dziadkami nie ma co si臋 przejmowa膰, bo oni i tak nie ta艅cz膮 i z wesela wychodz膮 zwykle jako pierwsi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
By艂am kiedy艣 na weselu, gdzie w艣r贸d zaproszonych go艣ci byli cz艂onkowie jednego bardzo znanego polskiego zespo艂u rockowego.Troch臋 po p贸艂nocy chwycili za instrumenty i rozkr臋ci艂 si臋 mini koncert :D Tak w ramach niespodzianki dla pa艅stwa m艂odych. Trwa艂o to z godzin臋, grali swoje kawa艂ki, ale nie tylko. M艂odzie偶 si臋 bawi艂a jak na klasycznym koncercie, starsi albo przygl膮dali si臋 z zainteresowaniem, albo mieli chwil臋 oddechu :) Zreszt膮 na pierwszy taniec r贸wnie偶 ten zesp贸艂 zagra艂 swoj膮 piosenk臋. Ale normalnie klasyczna kapela weselna te偶 by艂a - i wszyscy byli zadowoleni :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zankyou
Jasne, 偶e wypada :-) Zawsze mo偶na postawi膰 na kompromis i wybra膰 takie utwory, przy kt贸rych ka偶dy powinien si臋 dobrze bawi膰. Behemot czy Kat zostawi艂abym na imprez臋 ze znajomymi... :-) Stworzy艂am na Spotify tak膮 w艂a艣nie list臋 poslkiego rocka (troch臋 reggae) na wesele: spotify:user:11127475806:playlist:4VpA3LoggscjuirTujP218 Mo偶e si臋 przyda :) 呕ycz臋 cudownych wesel! www.zankyou.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 myu tez chcielismy takie
wesele. Nawet mielismy dobra droga kapele na oku (naprawde artysci). Ale... pomyslelismy, ze trzebva jednak zrobic, by ludzie byli zadowoleni. Wzielismy normalny zespol grajacy wszystko, ale taki nieco lepszy (nie jakichs bubkow co wala z keyboarda, tylko kapele instrumentalistow 6 osob wokal damski i meski). Ludzie - goscie - byli zachwyceni, do dzis z naszego wesele wszyscy wspominaja jak super sie bawili, bo zespol byl boski (jakby co - nazwa to TerazLive) i naprawde nie zalujemy decyzji. Malo tego - powiedzielismy paru osobom, ze mielismy plan taki jak autor - kazdy mowil, ze dobrze, ze sie nie zdecydowalismy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
przeciez oprocz typowych rabanek sa rockowe utworki klasyki, ktore znaja wszyscy, joplin, henrix, czy nawet czerwone gitary...wiec mysle ze spokojnie obedzie sie bez bialego misia :P

Udost臋pnij ten post