Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nic sieee nie znammm

mleko bebilon- jak rozrabiać

Polecane posty

jestem mloda mama, karmie syna bebilonem. Mleko kupuje w puszcze i mam wrazenie ze je zle przygotowuje. Przygotowana wode wlewam do buteleczki i czekam az ostygnie po czym dodaje mieszanke i roztrzepuje. Na puszce napisane jest, ze najlepiej zeby ta odstana woda miala okolo 40 stopni..... i skad ja mam wiedziec ze ona ma te 40 st. Czy jesli robie to mleko w temp. nizszej niz te ok. 40 w letniej to ono sie jest zle??? jak wy przyrzadzanie mleczka?

Gość nio nio
no oczywiście że nie czekam na te 40 st daję letnie i już i tak się proszek rozpuści(nawet i w zimnej, oczywiście takiej nie daję, ale wiem bo niektóre dzieci takie piją)

aha, bo juz sie martwilam, ze takie rozrobione w letniej wodzie bedzie szkodliwe dla noworodka

Gość nio nio
nie zaszkodzi, ale oczywiście ma być przegotowana ta woda....u nas dla noworrodka na żywcu robiłam, potem ok 3 miesiąca na zwykłej gotowanej kranówce i też nic sie nie działo

Gość gyyyyyyyy
ja robiłam zawsze tak jeśli chciałam 120 ml mleka to 80 ml wlewałam zimnej wody przegotowanej i 40 ml gorącej wody, woda gotowa do mleka nigdy nic mi się nie tworzyło