Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czyjestmozliwe

niedoczynnosc tarczycy-czy jest mozliwa

Polecane posty

Gość czyjestmozliwe

w moim przypadku. opisze troche o sobie biorac pod uwage te aspekty ktore sie bierze przy diagnozowaniu tarczycy -TSH 1,4 czyli w normie -sa okresy wzmozonego wypadania wlosow ale zaraz odrastaja nowe, wlosy mam blyszczace nie rozdwajaja sie sa przetluszczajace nie stosuje zadnych odzywek -wyprozniam sie codziennie choc sa odstepstwa np 2 razy dziennie, albo innym razem co 2 dzien -okres mam regularnie cykl 28 dniowy, krwawienie 5-6 dni na poczatku obfite przez 2 dni potem ujuz mniejsze -figura typowej gruszki gura szczupla dol ze sklonoscia do tycia. dosc latwo chudne pod warunkiem ograniczenia slodyczy i chleba -jestem raczej nerwus mam wtedy szybki puls nie wiem czy w takiej sytuacji jest mozliwa nie doczynnosc tarczycy. od kilku miesiecy mam problemy ze sciegnami w dloniach. reumatolog wyslal na badania ktore nic nie wykazaly. odeslal do ortopedy ale zasugerowal tez ze moze to byc przy niedoc\ynnosci tarczycy. lekarz rodzinny dal mi wiec skierowanie na tsh ktore wyszlo dobrze ale czytalam gdzies ze to o nicym jeszzcze nie swiadczy

Gość kak
Kilka opisanych dolegliwości być może świadczyć o schorzeniu gruczołu tarczycowego. Aby to potwierdzić, albo rozwiać wątpliwości, to najpierw trzeba udać się do lekarza, a potem wykonać badania. Na podstawie otrzymanych wyników badań, oraz przeprowadzonego wywiadu lekarz określi stan twej tarczycy. Jeśli zinterpretuje wyniki w ten sposób, ze ma podejrzenie schorzenia tarczycowego, to wówczas trzeba wykonać dokładniejsze badania, a potem podjąć kurację leczniczą. Mogę wspomnieć, że objawy niedoczynności tarczycy czasem mogą powodowaqć trudności w rozpoznaniu tego schorzenia. Okazuje się bowiem, ze zmęczenie, i senność wcale nie musi być oznaką schorzenia tarczycowego. Może być wynikiem sezonowego obniżenia aktywności. Więcej na temat objawów niedoczynności i leczenia znajduje się na stronie http://tarczyca.net.pl/2010/06/26/wszystko-co-musisz-wiedziec-o-niedoczynnosci-tarczycy/