Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

foto-kasprzak.pl

Zapraszam - fotografia ślubna

Polecane posty

Profesjonalna fotografia ślubna. Zdjęcia z pasją, sesje plenerowe, Fotograf - Foto Kasprzak, Konin, Ture, Koło, Łódź, Łęczyca, Tuliszków, Uniejów i okolice to wspaniałe miejsca do fotografowania. Z zakresu filmu mamy w ofercie realizację i montaż filmowo kinowy . Na życzenie klienta posiadamy animacje i wszelkiego rodzaju czołówki animowane, tzw. upiększające film np. czołówki oparte na znanych serialach itp.( M jak miłość i inne) Zapraszam

Gość Szukająca foto
Przecież te zdjęcia na stronie są wręcz ohydne i trudno tu mówić o profesjonalizmie. Czemu fotografowie starają się wciskać taki kit ludziom? Przykłady zdjęć do fotoksiążki to nawet trudno określić wiochą. Kto zresztą teraz robi fotoksiążki z ramkami, ozdobnikami i innymi chorymi udziwnieniami?

więc Ciebie nie zapraszam :) nie lubię ludzi wrednych i zazdrosnych a taką osobą jesteś Ty, choć dziękuje za Twoje jakże super opinie, które wskazują na Twój poziom inteligencji. Dziękuje i zapraszam :)

Gość Do foto-kasprzak
A ja nie lobię ludzi, którzy wciskają usługi podpisując je, że są profesjonalne. Zdjęcia na poziomie całkowicie amatorskich fotek. Nie znam się na fotografii, ale wiem, jakie zdjęcia są super, jakie ładne, jakie przeciętne, jakie amatorskie i jakie poniżej tego wszystkiego, co wymieniłam. Zdjęcia na stronie w portfolio są jedynie na poziomie amatorskim z małym plusem. Jeśli ktoś się tu ogłasza i pokazuje swoje prace musi się też liczyć z różnymi opiniami. Jeśli się obraża to właśnie to świadczy o jego inteligencji.

Gość kolego kasprzak
zdjecie sa naprawde kiepskie - z profesjonalizmem nie maja nic wspólnego, zdjecia z koscioła robione lampa na wprost, ohydne cienie za młodymi, fatalne kadry i kolory duzo nauki jeszcze przed Tobą... jednak mało sie nauczyłes przez te 31 lat... "Uwieczniamy w sposób profesjonalny zgodny z prawidłowymi regułami fotografii... " nie masz prawa tak pisać

Gość w sprawie.....
co to znaczy lampa na wprost? A może kolego krytykujący pokażesz swoje super zdjęcia? Z ochotą te zdjęcia ocenimy.

Gość kolego kasprzak
a skąd te cienie za postaciami?

Gość Rety czym.....
czym te zdjęcia były robione bo są jak z kompaktu. Co do tych cieni to ja już wolę cienie za osobami niż nowoczesne zdjęcia robione bez lampy błyskowej gdzie trudno rozpoznać osoby a oczodoły są najważniejszą częścią twarzy.

Gość Do strony Kasprzaka
Na stronie pojawił się napis ,,JAKOŚĆ ZDJĘĆ I FILMÓW UMIESZCZONA NA STRONIE WWW JEST GORSZA OD ORYGINAŁU ZE WZGLĘDU NA KOMPRESJĘ WYMAGANĄ NA STRONACH INTERNETOWYCH" Mam wobec tego pytanie. Czemu na stronach innych fotografów pomimo tej kompresji zdjęcia mają dobrą jakość?? Zdaje się ze kompresja nie zmienia kolorów.

Gość alimenty mam jej płacić?
dajcie już spokój z tymi fotografami, bo to się już nudne robi! ma gości stronę, na zdjęcia, więc i ma klientów, a to że jacyś pierdoleni pseudo znawcy będę pisać pierdoły i wyzywać go od bóg wie kogo to naprawdę nie ma znaczenia... a szczególnie dla par młodych nie ma znaczenia. amen :D

Gość Na forum......
Mylisz się kasprzak ma znaczenie i to spore znaczenie. Możliwe że masz klientów bo musisz mieć niezłe gadane. Po zdjęciach na stronie raczej jest to mało prawdopodobne aby byli klienci. Strona niedawno została opublikowana. Zdjęcia są koszmarkami nie mającymi nic wspólnego z profesjonalną fotografią. Internet daje możliwość porównywania a to porównanie wygląda bardzo mizernie dla strony foto-kasprzaka.

Gość Czasami tu bywam
To, że zdjęcia i filmy foto- kasprzak w portfolio są makabryczne to jeszcze nic. Makabryczna jest cześć opisowa strony. Tekst oferty- ,, Dużą uwagę przywiązuję do sesji plenerowej; utrzymuję ją w konwencji zdjęć spontanicznych, czasem lekko dynamicznych z minimalną ilością pozowanych kadrów. W kolorze oraz czerni i bieli. Wszystko w dobranej scenerii a całość okraszam szczyptą artyzmu. Wspólnie tworzymy Waszą pamiątkę. Całkowicie nie pasuje do pokazanych zdjęć. Wystarczy popatrzeć na pierwsza galerię ze zdjęciami plenerowymi. Gdzie w tych zdjęciach jest dynamika i spontaniczność młodych par. Gdzie jest ta minimalna ilość pozowanych zdjęć? Przecież ta część opisowa firmy w nawiązaniu do pokazanych zdjęć jest oszustwem i manipulowaniem ludźmi.

Gość Ups007
Ale wielkie mniemanie o swoich umiejętnościach. Czasami jednak warto podpatrywać innych zanim się coś zrobi.

Gość przegladnelam stronke
i stwierdzam uroczyscie ze ten pan nie powinien robic zdjec a ci ktorzy go zamawiaja na wesele sa chyba chorzy na umysle.Moja 15letnia corka robi lepsze zdjecia niz ten pseudo profesjonalista wychwalajacy sie jescze na forum jaki to on dobry nie jest.Makabroza po prostu.

Gość szageszfer
"Prace wykonywane są pod nadzorem mistrza fotografii" co dostał złoty medal na olimpiadzie na hawajach tak? co za dno...

Gość Zimowa truskawka
Zdjęcia jak przypuszczam są robione za darmo do portfolio na stronę. Nikt normalny za taką fotografię by nie zapłacił grosza. Pomijając techniczne strony zdjęć zdjęcia są wręcz brzydkie i pokazują młode pary w świetle karykatury. Ciekawe czy te pary, których zdjęcia są na stronie wyraziły na to zgodę. Fotograf wyznaje chyba zasadę że tak jak ,,śpiewać każdy może to i zdjęcia też każdy może robić.

Gość szageszfer
A zwróćcie uwagę jeszcze na jedną prawidłowość: im kto większy paprok tym większy beszczel (czasem wręcz cham) i tym łatwiej się obraża za krytykę (wystawionych przecież przez samego siebie do oceny) prac ;)

Gość za darmo zrobię lepsze
za darmo lepszym aparatem gwarantuje lepszą jakosc zdjęć zupełnie za darmo :D

Gość Obserwatorka tematu
Właśnie tacy fotografowie i pseudo profesjonalne firmy psują rynek usług fotograficznych. Wcale się nie dziwię, że głos zabierają też inni fotografowie. Dziwne jest, że są młode pary, które chcą podpisywać umowy z takimi partaczami. Prawdopodobnie decydują się, bo mają video i zdjęcia w jednym miejscu. Wszędzie się mówi i pisze, że taka usługa łączona jest najgorsza, bo nie wiadomo, kto ponosi odpowiedzialność za całość wykonanej usługi. Zawsze ten lepszy ciągnie tego gorszego. Potem głupio się przyznać, że kasa została wyrzucona w błoto.

Gość ale weźcie się odwalcie
od niego... niech facet robi to, co chce, co Wa internetowi frustraci do tego? pierdoleni znawcy hahaha już to widzę! zajmijcie się swoją profesją, a jeśli jest nią fotografia to zapierdalać po aparat i robić zdjęcia, a nie zgrywać mentora na kafeterii, co za porażka... A Pan się Panie Kasprzak nie przejmuje - foty nie w moim guście, ale klienci zawsze się znajdą :)

Gość Mija31
Polecam firmę Kasprzak. Zdjęcia bardzo ładne i całkowicie profesjonalne. Profesjonalne podejście do klienta i wieloletnie doświadczenie powodują że jest to jedna z lepszych firm na Polskim rynku. Na tej firmie nikt się nie zawiedzie. Naprawdę polecam.

Gość szageszfer
hahahahahaha jedna z lepszych firm na polskim rynku hahahah ;)))) Proszę bardzo - o to mamy nowy wymiar polskiej topowej fotografii ślubnej, ja pierdole ;D dziękuje naprawdę bardzo dziękuje, taki zastrzyk humoru był mi dziś rano bardzo potrzebny ;D no chyba, że ktoś zrobił sobie jaja tym wpisem, to już mi trochę smutniej, ale wolę myśleć, że tak jednak nie było ;D

Gość Mija31
szageszfer a może zaprezentujesz swoje zdjęcia i pokażesz wszystkim jaki z ciebie jest fachowiec. Jaką masz kulturę osobistą to już wszyscy czytający twoje wypowiedzi wiedzą. Czas teraz abyś zaprezentował swój profesjonalizm.

Gość szageszfer
Ale ja jestem zwykły wyrobnik, gdzie mi tam do takich kasprzyków, czy innych mistrzów fotografii bójcie się boga ;D A tak poważnie to było mistrzów fotografii wielu, lecz tylko nieliczny ośmielił się stanąć przy Szageszferu ;D Ludzie dajcie spokój, o stylu czy gustach to można rozmawiać w przypadku, kiedy fotografia spełnia podstawowe minimum przyzwoitości, tzn. zdjęcia są poprawnie naświetlone, normalnie ostre, poprawnie zbalansowane, wtedy to pozostałe elementy czyli np: sposób kadrowania, kompozycji czy obróbki, ogólna wizja - to można poddać opinii, gustom itp, a nie coś takiego.. Choć są pewnie osoby ślepe na fotografię czy też bez podstawowego wyczucia smaku i może im się szczerze spodobać taka propozycja, no ale to już wybaczcie, ponad moje siły ;D Mnie się nie podoba i już, pochwalił się autor to mogę wyrazić opinię, nieraz chwaliłem, bo lubię obejrzeć dobrą fotkę, ale tutaj to ja ja przepraszam ;D

Gość szageszfer
A co do mojej kultury osobistej: wyrażam tu czasem opinię, czasem może i w sposób emocjonalny, ale nikogo bezpośrednio nie obrażam, więc wypraszam sobie.

Gość a ja chętnie wykonam
szageszfer kiedy pisałam że zrobię foty za darmo bardzo kulturalnie sie wypowiadałes :D ja osobiscie nie mam nic do twojej "kultury" i oczywiscie zgadzam sie z tym co napisałes te zdjecia wołają o pomste do nieba hahahaaa ps. Ja nie jestem fotografem nigdy nie będę jestem spełniona zawodowo ale takie cos jak pan kasprzak pokazuje ja wstydziłabym się pokazać :p

Gość szageszfer
No chyba ci nie ubliżyłem osobiście? Wypowiedziałem się tylko o tego typu praktyce, komuś się nie chce ciężko pracować, latami szkolić warsztat, lepiej na warsztaty, potem za ślub gratis w zamian za portfolio, bezpiecznie bo jak gratis to można spieprzyć, a para, jeśli zamawia chociaż takiego co za darmo, to jednak czegoś oczekuje w zamian... fotek znaczy ;) No ale jak powyższy przykład pokazuje można zapłacić i też nic z tego ;)

Gość a ja chętnie wykonam
Niestety odkąd ceny za aparaty sa przystępne i dotacje z unii na rynku fotograficznym nagle przybylo "profesjonalistów" Osobiscie wolałabym zaprosic za darmo amatora jak takiego kasprzyka za kase :p Panie kasprzyk gdyby mi pan takie zdjecia zrobił to wydrapałabym panu oczy wydarła serce i zjadła wątrobe hahahaa

Gość szageszfer
Na całe szczęście najlepszym nawet aparatem i najlepszy obiektywem można zrobić kompletna kaszanę, wiec sama dotacja nie wystarczy, choć pewnie niejednemu pomoże. Spokojnie, ja wierzę w rynek i prawa nim sterujące, on sam to wszystko zweryfikuje i to może już za 2-3 lata ;)

Gość Grafik komputerowy
DO szageszfer-----ten rynek usług foto ślubnych już był w tym roku weryfikowany a przyszły jeszcze bardziej go zweryfikuje. Pary młode nie dają się już nabierać na fora internetowe, kreowanie udziwnionych zdjęć pamiątkowych i rankingi najlepszych fotografów. Wręcz unikają fotografów kreujących się poprzez fora internetowe i rankingi fotografów. Zbyt wiele osób się zawiodło na takich poleceniach i to poszło w Świat. W tym roku pojawiło się wiele spraw w sądach przeciwko fotografom i innym firmom związanych z organizacją ślubów. Jako grafik współpracuję z kilkoma fotografami i każdy mówi mi o swoich problemach i radościach. Najbardziej narzekają ci, co właśnie kreują się poprzez rankingi, i fora internetowe. Ci, którzy wolą kreować się poprzez portale ślubne, wyszukiwarki i reklamę poza internetem nie wyrabiają się ze zleceniami. Tych ostatnich cechuje też tajemnica chroniąca ich warsztat pracy. Najgorsi są ci fotografowie uważający się za najlepszych, którym ubyło zleceń i dla ratowania swojego budżetu organizują warsztaty fotograficzne. Dziwie się, że środowisko fotografów ich nie potępia, bo jest to wpuszczanie nowych osób na rynek usług foto ślubnych. Przykładem pozytywnym jest branża video, która potrafiła się skonsolidować i nic nie robi takiego, co by ułatwiało innym wejście na ich rynek usług.