Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

foto-kasprzak.pl

Zapraszam - fotografia ślubna

Polecane posty

Gość szageszfer
Grafik masz racje - stworzyli sobie jakieś rankingi i w nie uwierzyli, jak dzieci. "Dzień dobry nazywam się tak i tak i tak, jestem na tym i tym miejscu Rankingu Fotografów Ślubnych RP" co to za ranking i kto go sobie stworzył? ;D Wszystkie tego typu fora to towarzystwa wzajemnej adoracji i poprawiania ego, gdzie publicznie głaszczą się nawzajem po pupciach, a po kryjomu zawzięcie rywalizują między sobą ;) Pary młode początkowo się nabierały, bo faktycznie można tam spotkać dobrych fotografów, ale oprócz nich całą rzeszę dorobkiewiczy bez własnego stylu, takich co to tu podpatrzą, tam coś odgapią, tu się zarejestrują, a tam pogłosują na siebie w rankingach. Wesel będzie mniej. Ci najdrożsi i najlepsi zostaną, bo ludzie bogaci, których na tych fotografów stać nie mają często ani czasu ani ochoty szukać i porównywać - oni chcą mieć najdroższego - bo co powiedzą znajomi, fotograf za 3 koła to obciach. Ci drodzy i słabi będą mieć gorzej, ale że głupota jeździ na 4 kołach Jaguara to i czasem coś im skapnie. Rynek zweryfikuje głównie tych, którzy robią źle i w średniej półce cenowej, bo ci, co robią byle jak i za byle pieniądze zawsze znajda naiwnego. Natomiast fotografowie solidni, mający już jakąś pozycje na rynku choćby lokalnym, wypracowywaną przez wiele lat mogą być raczej spokojni ;) Co do kamerzystów, ktoś tu pisał że fotografowie się kłócą hehehe polecam forum fotonu: http://foton.kalisz.pl/forum/viewforum.php?f=1 tutaj dopiero zobaczycie poziom dyskusji jak z rynsztoka ;D W video pojawiły się nowe możliwości, prawdziwa rewolucja, czyli aparat, który kręci lepsze filmy niż większość kamer, co prawda nie jest łatwo nad tym zapanować, ale jeśli ktoś poświęci trochę czasu i włoży w to trochę serca, to może być spokojny o zlecenia. Dotyczy to i samych fotografów ;) Żeby sobie wyrobić jakąś tam renomę trzeba lat pracy, konsekwencji w budowaniu własnego stylu, ale i otwarcia na nowe, bo chociaż co jakiś czas wybuchają nowe mody, to najczęściej szybko się kończą, a klasyczne, tradycyjne piękno bez epatowania udziwnieniami i szokowania wyuzdaną oryginalnością obroni się zawsze, amen ;)

Gość mikaya27
po przeczytaniu początkowych postów chciałam stanąć w obronie fotografa, ale po obejrzeniu galerii niestety powiem szczerze że nie mogę i zamówiłabym tejże usługi na swój ślub, sama amatorsko pstrykam, i kurcze moje zdjęcia są nieperfekcyjne ale ostre chociaż, a nie przyszłoby mi do głowy żeby robić to zawodowo, bo znam swoje miejsce

Gość szageszfer
No ale wiesz, nie każdy ma w sobie tę obowiązkową dawkę samokrytycyzmu, wystarczy, że co drugie słowo na stronie to "profesjonalnie" i myśli, że oferta gotowa.

Gość przygotowania w toku
Możecie ocenić te fotki? Zastanawiam się nad tym fotografem na swój ślub www.lukaszmarciniak.pl :)