Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Traja82

WRZESIEŃ 2011

Polecane posty

bylam dzis u gina. wyszlam lekko podłamana bo ze względu na niereguralne cykle, ciezko okreslic mu cokolwiek a usg nie wykazało nic. powiedzial ze albo wczesna ciąza albo pozamacziczna ..... :(( zrobilam bete, wyniki we wt... wykoncze sie nerwowo, slowo daje. nast wizyta za 3 tyg...

Gość AriCud
koniec!przeczytalam do konca cale formum:)) ufff Ja dzisiaj zaczelam 7 tydzien, termin na 16 wrzesien, ale to sa tylko moje wyliczenia, poniewaz na mojej wczorajszej, pierwszej wizycie w zasadzie niczego sie nie dowiedzialam. Gin bardzo sympatyczny,ale taki express.. Zbadal mnie "recznie" i oznajmil "jest ciaza",skierowal na 8 badan i to wszystko. Np. badanie na toksoplazmoze zakreslil dopiero wtedy gdy o nia zapytalam (mamy 3 kicie). Rozwial za to moje obawy co do malin-mozna jesc i pic bez obaw!usg niestety mi nie zrobil:( a to 7 tydz. wiec moze juz bym uslyszala bicie serduszka:( Nastepny termin 16.02-to juz bedzie 10 tydz!Wiec musze cos podzialac, zeby mi becikowe nie przedpadlo czasem..mysle czy zrobic te bete czy nie..ale moze faktycznie po co sie stresowac jesli bedzie za male albo za duze..chyba to oleje..lece odpoczac na tvik, nozki do gory dam i relaxik! Jest tu jeszcze jakas Ślązaczka??:)

Gość Ona92
ja mam drugą wizytę 9 lutego i też się boję że to pozamaciczna. ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. tymczasem uciekam do łóżka, jutro muszę wcześnie wstać. dobrej nocy Wrześniówki ; *

witam, AriCud-dobrze pamiętasz-OM była u mnie 9.12 a malucha zmajstrowaliśmy 25.12:)ja już byłam na USG-tak więc wg.wyliczeń gina i urządzenia dzisiaj jestem w 6tc2dzień. felicity -odnośnie ciąży pozamacicznej-gin podczas robienia USG jest w stanie określić,gdzie ciąża jest umiejscowiona.mi pod koniec 4 tyg powiedział,że jest wewnątrzmaciczna.powiedział,że ciąża młoda-ale wszystko ok.tak więc pójdź może do innego lekarza.może ten sprzęt jakiś stary miał? na kolejna wizyte idę w poniedziałek,ale zmieniłam lekarza-bo ten u którego byłam w żadnym szpitalu nie pracuje,tak więc zapisałam się do innego. pozdrawiam

Gość magdaaa111
Witam! Dawno tu nie pisałam, ale czytałam topik na bieżąco :) felicity - nie przejmuj się na zapas! Na pewno następna wizyta będzie już konkretniejsza i uzyskasz więcej informacji a jak nie, to zmień lekarza ;) AriCud - mi też na pierwszej wizycie gin nie zrobił usg (ale to było NFZ), potem poszłam prywatnie i od razu było robione USG, był to wtedy 5 tydzień i usłyszałam wtedy bicie serduszka a termin mam na 12. 09. Tak z ciekawości co chcesz działać w sprawie tego becikowego? Bo ja chyba jakaś niezorientowana w temacie. Trzeba coś ekstra załatwiać? Czy wystarczy po prostu chodzić do ginekologa :D Słyszałam jedynie coś o 2 pierwszych miesiącach, że jak w tym czasie się nie zorientujesz, to koniec z becikowym. Ja jestem ze śląska :) nutella - mój gin pracuje w szpitalu też, ale np moja koleżanka podczas ciąży też do niego chodziła, ale rodziła akurat jak nie mial dyżuru, mimo wszystko, jak tylko zjawił się na oddziale to od razu do niej poszedł pytać co i jak, więc widać, że interesuje się pacjentką :D

czytałam ze do końca tego roku nie ma zasady, u lekarza do 10 tygodnia :) też jestem ze Śląska! :)

cześć dziewczynki ;) ja też już po wizycie, wczoraj byłam u gina ciąża potwierdzona. Zrobił mi usg i było widać i dzidzia i serduszko i nawet było je już słychać. Karta ciąży założona więc czuję się już pełnoprawną mamą ;)

AriCud z tego co mi wiadomo żeby dostać becikowe trzeba być pod opieką lekarza przed 10 tc i wystarczy że jest to wpisane w twojej karcie bo na jej podstawie gin wypełnia zaświadczenie po porodzie

Gość AriCud
Dzien dobry mamuski:) magdaaa111- z tym becikowym- moj gin nie zalozyl mi jeszcze karty ciazy, a nastepna wizyte mam 16.02 czyli bede juz chyba w 10 tyg.Musze wiec sie zorientowac, czy te karte da sie jakos zalozyc w miedzyczasie. W poniedzialek ide po wyniki badan to sie popytam nutella1509- ja tez mojego lekarza wybralam wlasnie glownie dlatego ze ma praktyke w szpitalu, ale ja jestem dosc pechowa i cos czuje, ze jak ja bede rodzic to nie bedzie mial dyzuru..achh damy rade! Kochane!!!- jak dodajecie na dole te wpisy, ta inna drobniejsza czcionka???tez bym sobie cos chciala dopisac!:) Ok, wracam do pracki! Milego dzionka!

AriCud żeby dodać opis: - wchodzisz Moje konto - logujesz się -przenosi Cię na strunę Preferencje - tam na dole jest Sygnatura/Stopka i obok puste okienko -wpisujesz w to okienko to co chcesz żeby się wyświetlało pod postami -klikasz Potwierdzam GOTOWE ;)

Gość liljanka
zawiesili ten wymóg z 10 tyg.do końca tego roku,nawet te coprzez to nie dostały becikowego w zeszłym roku,teraz mają wnioski powtórnie złożyć i dostaną.Wystarczy akt urodzenia

witajcie kochane ; * . co u Was ? jak się czujecie ? . ja dobrze, właśnie wcinam pyszny rosół mojej mamy ; ) . opowiadajcie co u Was , jak fasolki ?

Gość liljanka
dziś mam wizytę u gina wieczorem,wyniki badań już mam,toxoplazmoza jest wynik niepewny,chociaż nie mam w domu kota....podobno można zarazić się nie dogotowanym mięsem lub niedomytymi owocami.Zobaczymy co lekarz powie. Ogólnie zrobiłam się zamulona,śpiąca i nic mi się nie chce,nawet wchodzić na forum :)

ja mam kota niestety i się boję o tą toksoplazmozę . na razie badań na to nie miałam zleconych ale poproszę gina o to .

wyniosłam rzeczy z pokoju z remontu ;] podkurzyłam, umyłam podłogę ha! ;) jest ze mniebstraszny śpioch ;) ale poprawił mi się gust muzyczny ^^ słonko pięknie świeci :) wieczorkiem może pojade z bratem do Wisły :)) fasolka mi nie dała spac od 4 do 6 .. :(

ja mam totalnego lenia a jeszcze męczy mnie przeziębienie i nic konkretnego nie mogę zażyć więc pozostaje tylko czekać aż organizm sam się z tym upora ;/

nie :) chyba mnie raczej zołądek bolał z żelek ;P

Gość AriCud
Ja czuje sie dzisiaj wysmienicie!W ogole nie zapeszajac na razie czuje sie bardzo dobrze. Przede wszystkim nie mam nudnosci (tylko jednen raz mialam, jak najadlam sie z samego rana smazonego oscypka..):) , nie jestem senna, ani bardziej zmeczona- to dla mnie istotne, poniewaz chcialabym jak najdluzej pracowac. Bola mnie tylko troche piersi, ale proporcjonalnie do bolu rosna:) wiec okejos! Przez ostatni tydzien bolal mnie troche brzuszek, ale mialam sporo stresujacych sytuacji i mysle, ze bylo to bardziej na tle nerwowym. Teraz codziennie pije rumianek i jestem duzo spokojniejsza. Acha- jedyne co mnie meczy- to masakra z cera, boziu istne spustoszenie!! Dlatego mysle, ze moze to dziolszka:) bo poki co odbiera mamie urode na maxa. Chcialabym pierwsza dziewczynke, a Wy? Macie jakies pragnienia, czy jest Wam obojetne jaka plec?

Gość AriCud
ania_d- dziekuje za pomoc z opisem ;)

też bym chciała córeczkę :) ale czuje, że będzie synek ;P

Witajcie :) czy mogłabym do Was dołaczyc? Termin mam na 3 września wg OM a wg USG na 13 września :)

Gość ANIELKA1
WITAJCIE MAMUSKI.MOGĘ SIE DO WAS DOLACZYC,W SRODE POTWIERDZILAM U LEKARZA ZE JESTEM W CIAZY ,TERMIN PORODU MAM NA 26 WRZESNIA.JEST TO JUZ MOJA DRUGA CIAZA,MOJE PIERWSZE DZIECKO BEDZIE MIALO TEAZ 2 LUTEGO 2 LATKA-JEST TO CORCIA.TROCHE SIE OBAWIAM JAK SOBIE PORADZE.

Gość AriCud
W takim razie witamy 2 nowe mamusie!!!:)

Ja jestem także w drugiej ciązy, mój synek ma prawie 7 miesięcy ;) Ale to nie była wpadka, ani jedno ani drugie. Chciałabym teraz córe... :)

Gość maja 242424
I myślisz ,że ktoś ci uwierzy że to nie była wpadka.Nikt o zdrowych zmysłach nie pakuje się tak szybko w drugie dziecko.