Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zoey

Tabletki antykoncepcyjne-problem

Polecane posty

Gość zoey

Witam, mam problem z tabletkami i jednocześnie okresem, a mianowicie, przez 3 miesiace ładnie zazywałam regularnie naraye i w tym miesiacu zmienilam na microgynon. Wzięłam pierwsza tabletke microgynonu zaraz po skonczeniu ostatniej tabletki naraya. I mam teraz problem bo nie dostałam okresu, a to juz 10 dzien od wziecia pierwszej tabletki. Czy powinnam ta pierwsza tabletke wziac w 1 dniu okresu a nie 1 dniu siedmiodniowej przerwy? Pomożcie prosze;/, bo wszyscy naokoło spekulują mi ciąże,aczkolwiek uwazam ze to niemożliwe, gdyz zabezpieczaliśmy sie z chłopakiem za każdym razem prezerwatywa. Dodam, że w czasie zazywania naraya okres zawsze pojawiał sie w 2/3 dniu 7 dniowej przerwy. Troche sie martwie. Czy to moze byc zwiazane z sama zmiania tabletek?

Przecież nowy rodzaj tabletek trzeba zaczać dawkować od pierwszego dnia najbliższej miesiączki. A najlepiej byłoby zrobić sobie jakąś przerwę... Idź do ginekologa, warto się przebadać i dopytać. Być może powinnaś rzucić tabletki na jakiś czas.

Gość zoey
właśnie cos mi się chyba pomyliło. Tabletki zazywam juz od 3 lat więc nigdy tka głupota mi się nie zdarzyła. To mogło wpłynąc na brak okresu?