Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola12345

jaki telewizor wybrac

Polecane posty

Gość ola12345

lcd plazma czy led?Prosze o opinie uzytkowników posiadających tv

wolałabym zainwestować w co innego, niż w TV, szczególnie teraz, bo chodzą słuchy, że niedługo plazmy znacznie stanieją

Gość lepiej kup sobie coś innego
trzeba wpisać treść wiadomości więc wpisuję

Gość ola12345
a co proponujesz? Przeciez plazmy już są tańsze o około 1k

Gość kto zna austalijski
kup sobie drewnianą tutkę :)

Gość ola12345
drewnianą tutkę już mam teraz czas na technologię

Gość ola12345
rover zmieniłam na taki z przedrostkiem land

mają jeszcze stanieć, tak się mówi możesz zainwestować w jakiś zajebisty sprzęt grający, albo coś w wystroju domu zmienić, albo wrzucić kasę na wysoko oprocentowane konto i czekać na jakiś lepszy pomysł

plazmy są prądożerne, mają krótszą żywotność, ale lepszy obraz lcd - odwrotnie led - to też są lcd, z nieco lepszym obrazem niż zwykłe lcd, ale nadal gorszym od plazmy i są troche droższe. led opłaca się kupić tylko w technologii FULL LED plazma bardziej nadaje się do tv cyfrowej do kablówki lepszy lcd/led

Gość ola12345
dzięki nareszcie jakieś konkrety a jaki tv masz lub co polecisz

ja mam LG zwykły lcd, kupowałem już jakiś czas temu gdybym miał teraz kupować wziąłbym LED (FULL LED, FULL HD) z Wi-Fi, dzięki czemu można połączyć radiowo TV z internetem, jeśli się ma sieć bezprzewodową, i przeglądać stronki na telewizorze :) wybierałbym między Samsungiem, Sony a Sharpem 🖐️

Gość ola12345
tylko z tego co wyczytałam to one mają podświetlenie led a nie ekran

Gość Mam Sony LCD
Jestem bardzo zadowolona, mam go trzy lata.Ma juz swoich nastepcow,Wtedy byl najlepszym jakie byly na rynku. Odbiera bez anteny (ma tam cos zabudowane). Podobno nie niszczy oczu i sie nie kurzy, jest neutralny.Poczekalabym z zakupem telewizora, bo juz pojawiaja sie 3D, ktore mozna ogladac bez okularow.Ja czekam jak sony go wypusci na rynek,to kupie, a poprzednika przestawiam wtedy do innego pomieszczenia. Przede wszystkim lubie duzy obraz w tej chwili mam 127 cm, nastepny kupie wiekszy. Plazmy sa tanie i przestazale, grzeja sie i biora dudzo pradu.

Gość ngdbfdc
jak ju zkupowac to OLED a nie jakis substytut zwanym led...

Gość Kup 3D, jest super
Idz do sklepu, i obejrzyj ten obraz.

Gość plazma lepsza
Zalety - więcej odtwarzanych kolorów; obraz jest bardziej naturalny - kolor czarny to czarny, a w LED to jakiś granatowy czy ciemnozielony - brak smużenia i pikselozy przy szybkich ruchach obiektów na ekranie - obraz jest jednakowo jasny przy różnych kątach patrzenia - cena jest niższa niż odpowiedników LED tej samej wielkości Wady - zużycie energii rzędu 350 W dla 42''. Jednak w TV Panasonic jest funkcja eko - dostosowanie jasności obrazu do jasności w pomieszczeniu, wtedy zuzycie spada do ok. 250W w ciemnym pomieszczeniu - full HD są tylko od wielkości 42''. HD ready w plazmach to nadaje się tylko do TV analogowej, która powoli odchodzi do lamusa