Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koko-chanel

samotna wigilia

Polecane posty

Gość Koko-chanel

Jestem z facetem w zwiazku od kilku miesiecy. Jestesmy z innych miast- Karaków-Wawa. Dowiedziałam sie,że on w tym roku zostaje sam na wigilii, rodzina rozjechala sie w rozne strony. W zwiazku z tym, pytanie, co ja mam zrobic? Spedzam jak co roku wigilie w domu w swoim rodzinnym miescie.Zaprosilabym go,ale nie wiem, w sumie to tak krotko sie znamy, poza tym nikt nawet nie wie ze sie z kims spotykam, nie chcialabym stawiac rodziców w niezrecznej sytuacji, bo o tym chlopaku nic nie wiedza, poza tym wigilia to raczej rodzinna uroczystosc. Jednoczesnie jest mi glupio w stosunku do niego, smutno mi ze bedzie siedzial sam w domu w taki dzien... Co byscie zrobili na moim miesjcu?

Gość Feberka
A może spędzicie tę Wigilie razem u Ciebie lub u Niego ! A do rodziny pojedziesz w 1 dzień świąt

Gość dukanowa nowa
potraktuj go jako osobę w potrzebie a nie w kategoriach wypada/nie wypada powiedz rodzicom jaka jest sytuacja, na pewno zrozumieją. nieludzkim by było niezrozumieć.

Gość Koko-chanel
z 3 miesiace,ale to dziwny zwiazek, pracujemy w innych miastach, widzimy sie raz na 2 tygodnie, wiec... sama nie wiem czy zapraszanie go do swojego rodzinnego domu juz teraz jest dobre. To troche taki strzal z grubej rury, raptem spedzislismy tylko kilka wspolnych nocy, a tu juz rodzinna wigilia? co o tym mysliscie? w ogole to jak mam z nim porozmawiac o tym. O nic takiego nie sugerował, powiedzial tylko,ze w tym roku spedza swieta sam, a mi na te slowa zrobilo sie strasznie glupio i przykro. Jak z nim porozmawiac aby go nie urazic i wytlumaczyc,ze taka wspolna wiligia to chyba jeszcze za wczesnie...? HELP!

Gość Koko-chanel
a co do przyjazdu, to chyba nie da rady, bo w swieta nie dziala komunikacja, a ja nie mam samochodu, on tez nie ma. Odleglosc wawa-kraków jest spora... Jestem w czarnej dupie.

Jeśli dla chłopaka będzie za wcześnie, to odmówi. Proste. Naświetl sytuacje rodzinie,a później szykuj sie na dodatkowego goscia przy wigilijnym stole.

Gość Brzydzia30 w pomaranczy
Ja bym porozmawiala z rodzicami.Mozesz przedstawic jego jko przyjaciela,kolege zapros jego nie jako partnera ale kogos,kto samotny bedzie spedzal swieta u mnie kiedys byla kolezanka,ktora prawie nie znalam

pomimo ost.kłopotów na pkp to wawa z krakiem ma dobre połacznie kolejowe dla chcacego nie ma nic trudnego ... ale ok , rzucaj sobie kłody pod nogi nadal, wymyślaj i utrudniaj sobie decyzję :) tak po prawdzie to juz dawno podjełaś decyzje i najzwyklej na swiecie nie chcesz go na wigilii :D a nie chcesz przy tym wyjsc na zimna sukę i szukasz sposobu jak to rozegrać to tyle 🖐️

Gość regres ma racje
:)

nic na sile, facet ma rodzine, ktora mu sie wprawdzie rozjechala ale gdyby chcial spedzic z nia swieta to nie sadze zeby byl jakis problem. Widocznie ma ochote sam spedzic swiet albo chce sie pouzalac troche nad soba albo chce wziac Cie na litosc. Z tego co piszesz miedzy Wami nie ma czegos spektakularnego. Facet jest dorosly i nie mozesz miec wyrzutow sumienia z powodu jego wyborow zyciowych.

Gość gfhjdfeaoipnlmg
poczytaj po co się stawia dodatkowy talerz,ciekawe jakby ktoś obcy w ten dzień zapukał do Ciebie,pewnie byś zatrzasnęła drzwi przed nosem skoro nawet kogoś kogo znasz na Wigilii nie chcesz:O

jasne nic nie mow, w koncu to mezczyzna - domysli sie :D ech dziewczyny... po prostu go nie zapraszaj i juz, tak jak napisal Regres juz dawno podjelas decyzje, wiec nie ma co kombinowac

Gość Koko-chanel
nie o to chodzi, po prostu mam takich rodziców,ze oni sa przecwini zaparaszaniu osób, które sa dla nich zupelnie obcy. W koncu ich dom i ich zasady,a ja musze sie do tego stosowac. To nie jest tak,ze ja go nie chce, ale nie moge stawiac w niezrecznej sytuacji swoich rodziców, wiem,ze czuli by sie bardzo niekomfortowo. Oni wyznaja zasade: " moj dom, moja twierdza". Facet mojej siostry uczestniczył we wspolnej wigilli dopiero gdy sie hajtneli, a moja sytuacja bylaby dla nich co najmniej smieszna-3 miesiace spotkac i zapraszanie na wigilie...? Im to sie w glowie nie miesci... Co nie zmienia faktu,że jest mi z ta swiadomiscia strasznie zle, glupio sie czuje przed facetem i nie wiem jak mu delikatnie dac do zrozumienia jak wyglada sytuacja w moim domu...

Gość regres ma racje
czyli nie stawiacie dodatkowego talerza dla niespodziewanego gościa?

Gość a jak się robi jajka z cynamon
To po ch­uj (za przeproszeniem) zakładasz wątek i smucisz skoro decyzję podjęłaś? Dla posmęcenia czy tylko po to żeby ci ktoś powiedział, że masz rację?

upieranie sie przy postawie altruistycznej, ktora depcza pozbawieni empatii rodzice i bezduszne PKP upewnia mnie iz jest to prowokacja :D

Gość nic mu nie mow najlepiej
Wigilia to rodzinne spotkanie. Talerz sie daje symbolicznie. My dajemy dla osob bliskich, ktorych zabraklo przy stole :( Malo kto zaprosilby obcego w potrzebie z ulicy dona wigilijna kolacje do rodzinnego stolu. Rodzice maja prawo do bezstresowego spedzenia Wigoilii w gronie najblizszych i na pewno nie powinnas ich stawiac w sytuacji podbramkowej, ze glupio by im bylo odmowic. Mezczyzni nie sa tak sentymentali i on traumy nie bedzie mial od samotnego spedzenia swiat :P Niektorzy wcale nie swietuja...

spakuj mu pare pierogów ,wlej grzybowej w słoik,zapakuj opłatek i uderz do niego w Boże Narodzenie :D ucieszy sie przynajmniej ;)

Gość nic mu nie mow najlepiej
ale nie bez zapowiedzi :P Moze miec inne plany, a Ty pocalujesz klamke z ta swoja niespodzianka :D