Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mariah Mariah

To żałosne. Przyjaźnię się z facetem, którego kocham.

Polecane posty

Gość Mariah Mariah

Z jednej strony to wyższa forma masochizmu. Leżę przytulona do niego, oglądamy film, głaszczę go po włosach i wiem, że nie jest mój... On pisze mi sms-y jeśli wychodzi gdzieś z kimś innym, cieszy się gdy randka się uda, gdy pozna jakąs fajną dziewczynę. A ja gryzę wargi i radzę mu co ma zrobić. I tak już 3 lata. Z drugiej strony to najbliższa mi osoba, wie o mnie prawie wszystko, czasem mam wrażenie że czyta mi w myślach. Kocham go nie tylko jako faceta, ale przede wszystkim jako człowieka. Jest wyjątkowy, a takim ludziom nie wolno dać odejść. Co zrobiłybyście na moim miejscu? Kontynuować tą przyjaźń czy zerwać z nim kontakt dla własnego zdrowia psychicznego...?

Gość Mariah Mariah
Tak, byłabym. Rozważam to od dłuższego czasu, bo mam wrażenie, że w moim życiu stoję w miejscu. Uczelnia, uczelnia, praca, praca, weekend z nim i znów to samo. Całą uwagę poświęcam jemu, a potem obudzę się z ręką w nocniku. Kiedyś już powiedziałam mu, że ta nasza znajomość jest dla mnie destrukcyjna i że muszę odpocząć, minęło kilka miesięcy i się odezwał. Tęsknił. Wszystko wróciło do starego trybu.

Gość Mariah Mariah
aqq

Proponuje uświadomić go co czułaś przez cały ten czas i poprostu powiedzieć, że dłużej tak nie możesz i chcesz zerwać kontakt(skoro jesteś w stanie). Kto wie może on ma co do Ciebie też jakieś plany?

Gość Mariah Mariah
On wie co ja czuję, pocałował mnie wiele razy, nigdy nie odmówiłam... Poza tym gapię się w niego jak ciele w malowane wrota. Tyle, że on tego nie odwzajemnia więc nie ma sensu się uzewnętrzniać:(

skoro wie i nic z tego to daj spokój.. nigdy sobie zycia nie ułozysz bo bedziesz latała za nim, tym czasem on robi sobie z ciebie tzw. przytulankę, mam na mysli ze jak nikogo nie ma, kto sie nim interesuje to zabiera sie za ciebie.. odpusc sobie ;)

Gość wyluzuj czaszke
Następna uzalezniona...Cofasz sie kochana niestety...Jest tylko jeden sposób...Zmienic wszystko w tym temacie

A ja myślę, że w tym momencie jakbys sobie kogoś znalazła to on by wtedy pewnie nagle sobie uświadomił, że jednak też cos do Ciebie czuje .....

Gość DZIEWCZYNO MIALaM TO SAMO
nie pozwalaj na to! Popadniesz w depresję, odbierasz sobie szanse na normalne ułożenie sobie zycias musisz sie od niego UWOLNIĆ!!!!! Ja tez byłam przyjaciółką, czyli NIKIM! a on chodziła n randki, dopiero jak zakonczyłam kontakt ODŻYŁAM!!!!

A ja gryzę wargi i radzę mu co ma zrobić. I tak już 3 lata." i pewnie czekasz aż sie domyśli co do niego czujesz:D ?

Jeśli chcesz z nim być to tak jak ktoś wcześniej napisał: zacznij się spotykać z jakimś facetem albo jeśli nie chcesz to mu zacznij mówić, że Ci się jakiś podoba i że się spotykacie i przede wszystkim nie możesz być na jego każde zawołanie to wtedy zacznie o Tobie inaczej myśleć (że może Cię stracić, będzie zazdrosny) i to jest szansa dla związku. Jeśli oleje taką sytuację to możesz już się pożegnać z nadziejami, że czuje coś więcej do Ciebie i skończ taki układ bo się zamęczysz. Ps. jestem facetem i wiem że to działa :-)