Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sigga

pomoc w sprawie kosmetykow

Polecane posty

prosze poratujcie i powiedzcie, jaki krem nawilzy bardzo sucha skore twarzy. Smaruje nivea soft i babydream rossmanowskim na zime ale skora jest sucha jak pieprz i sie luszczy. Okropnie to wyglada. a druga sprawa to korektor maskujacy since. Wkurzylam sie bo kupilam korektor maybelline za 3 dychy wczoraj. Myslalam, ze bedzie ok, ale wyszczerbila sie szczoteczka a poza tym nie zakrywa tych sincow. Poradzicie cos?

Gość podbiję....
Dobrze nawilża i natłuszcza krem Ziaja oliwkowy, ja jestem bardzo zadowolona z niego.

kiedys tez sie nim smarowalam, moze warto pwrocic tym bardziej ze taniutki;) a korektor-moze cos ktos polecic?

Gość ja mam z sorayi
i jestem zadowolona. kup sobie jakis tlusty krem

Gość ja mam z sorayi
ja osobiscie z maybelline jestem zadowolona. ale mzoe sporoboj jakis mineralny korektor?

Gość kosmetyczka z poznania
jeżeli chodzi o korektor na since pod oczami jezeli autorce chodzi o takie to najlepiej zeby korektor był bardziej płynnej niz stałek jonsystencji i jezeli since sa fioletowe to odpowiedni bedzi korektor o ton jasniejszy od kolory cery o lekko zółtawym odcieniu najlepej z drobinkami odbijajacymi światło jezeli zas since maja bardziej czerwony odcien to dobry bedzie korektor w odcieniu zielonkawym co do kremu to warto zaopatrzyć sie w dobry tłusty krem na sucha skóre i zime idealny:)najlepiej zeby był to krem bez wody

Wlasni kupilam mineralny maybelinne. I to jest niestety bubel jak dla mnie. Szkoda mi tylko tej kasy.

Gość niezalogowana furgonetka
MOJA KOELZNKA UŻYWAŁA NA SIŃCE KOREKTORA Z LANCOME, ALE DROGI JEST PONAD 100:/

Ja używam korektora z maybelline everfresh dostałam go kiedyś gratism do tuszu i dla mnie jest rewelacyjny.Z moimi sińcami sobie radzi wyśmienicie,a są niemałe...

Kosmetyczka z poznania-a moglabys cos zaproponowac? mam fioletowe since, drugi korektor ktory sobie z nimi nie poradzil... co do cery, mam bardzo jasna, sklonna do rumienienia sie, naczynkowa.

na since bardzo dobre sa okłady ze swietlika i zele z arniki a takze moze to troche kontrowersyjne mas albo krem na hemoroidy albo zylaki np heparin gwarantuje ze po tyg stosowania since beda o niebo mniejsze

slyszalam, ze everfresh jest bardzo dobry, ale go wycofali i nigdzie go nie znajde. A na pewno nie w Polsce.

Gość niezalogowana furgonetka
ta koelżnka też miala bardzo jasną , miała korektor w pędzelku z lancome, tai w srebrnym długopisie

Gość 66346346
przede wszystkim rób sobie peeling skóry na twarzy - sam krem nie zniweluje już złuszczonej skóry, najpierw ją wyczyść peelingiem, żeby zszedł martwy naskórek, potem dopiero nawilżaj kremami

A np. ten hearin nie zaszkodzi na tam w niczym.Mam zele z flosleku, ale sa bo sa, nic nie robia z tymi sincami.

Niestety na razie nie moge pozwolic sobie na wydatek ponad stu zł na korektor ale gdy przybedzie gotowki, moze sprobuje;)

Gość movvom
żele pod oczy wysuszają skórę, więc daruj je sobie, zwłaszcza zimą...

bardzo dobry revlon i mary kay cena ok 50zł ale warto

movvom zel na noc a na dzien krem nawilzajacy

Gość kasia___20
Ja miałam na skórze przesuszone wręcz placki, pod słońce okropnie to wyglądało. Zaczęłam robić peeling, jakieś 2-3 razy w tygodniu. Krem Vichy na noc i na dzień (żeby nie przepłacać, kupowałam w próbkach i przelewałam do starych pojemniczków po kremach. Teraz mam gładką skórę, bez suchych placków. Sińce pod oczami tez mam, ale do tej pory nie znalazłam sposobu na ich usunięcie.

Everfresh jest na allegro za 10zł.Co do kremu to tak jak wyżej ktoś pisze,najpierw peeling,ja bym jeszcze polecała maseczkę, a potem krem.Jeśli nadal będzie sucha to polecam krem specjalny emolium,do kupienia w aptece.

Wlasnie cera po zrobieniu peelingu mi sie tak luszczy;/ wczesniej az tak zle nie bylo. Moze ja sobie ten everfresh faktycznie na allegro zamowie. Podjelam walke z cieniami wiec musze ja wygrac:D

Gość ghfhch
a może użyj czegoś co jest dla naprawdę suchej skóry, np. do łokci? Polecam Avon Planet Spa krem do łokci i stóp - na wizażu dziewczyny pisały, że używają go w sumie na całe ciało. Ja używam tylko na łokcie i stały się one gładkie juz w sumie następnego dnia po pierwszym uzyciu, krem jest naprawdę rewelacyjny. A jak pachnie!!! Jak mleczne cukierki