Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mayybelline

DLA KOGO TE ŚWIĘTA BĘDĄ SMUTNE?

Polecane posty

Gość mayybelline

i dlaczego? dla mnie będą smutne bo nie wiem czy w ogóle będę miała Wigilię:(Mój ojciec pije a matka powiedziała, że jak to się nie zmieni to nie będzie robić wigilii. Rozumiem ją bo nie wyobrażam sobie siedzieć z nim przy jednym stole kiedy jest nietrzeźwy, składać mu życzenia i stwarzać sztuczną atmosferę:( Jednak jest mi przykro... A dla Was będą to smutne święta?

U mnie w domu tez ojciec ostro pije, w wigillie też. Mama jest chora na raka, ale czy to będą smutne święta? Opowiem Ci historię: Jakieś dwa miesiące temu mój kolega z klasy, wiek 22 lata prowadził samochód. Miał wypadek, jego mama i tata zginęli na miejscu, brat w ciężkim stanie trafił do szpitala. Jemu nic się nie stało. On będzie miał naprawde smutne świeta....

Gość mayybelline
No tak... rzeczywiście ... Każdy ma jakieś tragedie i problemy. Mi jest zwyczajnie smutno i przykro, bo jak zyję zawsze spędzałam razem z rodzicami Wigilię.

Gość Lilly E.
szkoda, że w obliczu takiej sytuacji Twoja matka nie zdecydowała się na rozstanie z męzem. Niepotrzebnie cierpią inni przez jego nałóg a być może zmobilizowałoby go to również do podjęcia leczenia. A tak? on czuje się bezkarnie a wy cierpicie

my sex...- i co z tego? to ma sie z tego cieszyć, ze nie jest w takiej sytuacji? nie mozna porównywać obu sytuacji. niektórzy mają normalną rodzinę, z którą chętnie siądą do stołu- dlaczego o tym nie wspomniałeś/as?

Gość będzie będzie ?
u mnie też chyba nie będzie bo rodzinka sobie chleje w najlepsze :O

Gość mayybelline
Lilly-- wiesz... ja już jestem tak zdesperowana, że sama namawiam moją mamą, żeby odeszła od mojego ojca, bo miłości tutaj jużnie widzę. Chyba nigdy nie widziałam. Moja siostra ma już swoją rodzinę a ja też jestem już dorosła i jakoś bym sobie poradziła. Ona tylko tak gada ale i tak od niego nie odejdzie. Nie mogę już dłużej wytrzymać z tym alkoholikiem. W całym domu śmierdzi wódą:(

Gość mayybelline
będzie będzie ?- u Ciebie pije matka i ojciec?

Gość nic juz nie ma sensu
U mnie beda smutne swieta, miesiac temu na moich oczach zmarla moja mama.Stracila nagle prytomnosc i umarla. Mam mysli samobojcze.

Gość mayybelline
nic juz nie ma sensu- jest mi przykro:( Jednak nie możesz myśleć o śmierci. Twoja mama na pewno by tego nie chciała. Musisz się jakoś pozbierać i zyć dalej. Wiem, że to tak prosto mówić

Gość smutne to...
Jak ja wam wszystkim wspolczuje..żal serce ściska gdy to czytam ! ;((

Gość nic juz nie ma sensu
nie potrafie sie pozbierac, mam prawie 30 lat i chce do mamy jak male dziecko, mama miala 55 lat! u mnie w domu na szczescie alkogolu nie bylo, moge sobie tylko wyobrazic ze musi byc to strasznie bolesne widziec tate pijacego:( Czy mozna taka osobe zmusic do terapii odwykowej?

Gość mayybelline
dla niego nie ma problemu. Kiedy mu sie mówi, że jest alkoholikiem to on mówi, że nie jesti że w każdej chwili może przestać pić. Typowy alkoholik, który broni się przed chorobą. Mój ojciec jest tak dumny, że nigdy w życiu by nie poszedł na terapie. Jestem już dorosła ale dalej mnie boli jak widzę kiedy chleje bez opamiętania. Sam... do lustra. Nie poszedł dzisiaj do pracy bo nie był w stanie. Codziennie rzyga ale to nie jest dla niego nauczka. Najgorsze jest to, że nie dość, że ja to przezywam to mama jeszcze do mnie przychodzi i żali się na niego i jeszcze bardziej się denerwuje. Zamiast jemu to wszystko wykrzyczeć to mówi mi:(

Gość komornik idzie
ja ma takie wesołe świeta od zawsze... pijany ojciec i awantury we wigilie... miła atmosłera świateczna:) miałem zone której sie znudziłem z nia tez świeta to była parodia... w pierwszą wigilie zamiast życzeń miałem awanture że dałem swojej matce talon sodexo za 50 zł ... ja mam ku­rwa wesołe zycie i jakie wesołe świeta!

Gość miss grey
pierwsze święta bez Luni...;( a poza tym beznadziejne i tak, bo nie cierpię tego udawania...

Gość znam.to.widziałam.to.
rozumiem Cie kochana doskonale, kiedys jak jeszcze moj ojciec zyl tez tak wygladaly moje swieta teraz jest wspaniale, bo jego juz nie ma wsrod nas ale zeby nie bylo zbyt kolorowo roztalam sie z "ukochanym" 4 dni przed wigilia, mam prawie 30 lat wiec nie szybko jesli w ogole ktos mnie pokocha szczescie...chwilo ulotna....

Gość ananananananna
nierozumiem jak mozna cieszyc sie ze smierci rodzica kim by on nie byl, pisac ze wspaniale ze go juz nie ma :-O... cieszyc sie ze smierci kogokolwiek! moje swieta tez beda beznadziejne bo na wigilii mnie nie bedzie, matka mnie zwyzywala od kurew ja tez powiedzialam jej troche obrazliwych slow. ojciec tez nie lepszy, bracia zreszta tez. wyjde bo nie bede udawala ze wszystko jest ok i nie zamierzam usiasc z nimi przy jednym stole. ale jesli ktokolwiek z nich by zmarl to moze nie ryczala bym dlugo ale cieszyc sie na pewno nie bede i pisac: wspaniale ze jego juz nie ma wsrod nas... :-O!

Gość Majciochy w grochy
a ja się cieszę mimo że spedze święta z matką schizofreniczką. Obok mnie będzie moja najukochańsza siostra:)

Gość beznadziejna moja sytuacja
a ja mam tak - niby na pozur wszystko ok, ale rodzina pozerantow jak co roku zasiadzie do stolu, sztuczne usmiechy, hipokryci,jedyny temat to pieniadze, kto ma wiecej,kto wiecej kupil,kto ma w ogole wiecej, ciagle porownywania itd....zygac sie chce :o Do tego docinki od wlasnej matki, ze jest emerytka, ma 1200zl emerytury,wiec jej ciagle malo a my z mezem mamy obowiazek ja dofinansowywac, nie interesuje ja, ze mamy duze oplaty+kredyt do splacenia, wykloca sie o wszystko, jest arogancka, na zwrocenie uwagi od razu reaguje wrzaskiem, echhh juz sie ciesze na te swieta :(

Gość efrvgrg
dla meni beda smutne bo nie jade do polski na swita bo nie jetm w stnie psyhicznym pokazac sie rodiznie w calkowitej rozsypace, nie potrafie, beda smutne bo osba dla ktore wszytko poswiecilam, kraj, sutdia i zycie, po 8 latach na 2 tygodnie przed slubem wznala mi ze juz sie ozenila 3 miesiace wczesniej po kryjomu ze szmata ktora widzila 3 razy w zyciu ... beda smutne bo clae zycie mi sie zawalilo i zostlam z tym calkiem sama

Gość b n jh23kjb
ananananananna czyzbys wychodziła z załozenia,ze niewazne jaki rodzic był,ale był i trzeba nawet drania opłakiwac,bo był rodzicem? Niestety nei kazdy człowkiek jest wart opłakiwania gdy umrze.NIestety sa ludzie z których smierci ejstesmy zadowoleni.

Gość beznadziejna moja sytuacja
efrvgrg -ja bym powiedziala, ze szmate to mialas kolo siebie i ciesz sie dziewczyno, ze takiego dupka sie pozbylas 😠 Boze, jak ludzie moga byc tak okrutni jak Twoj ex ? SZOK

Gość Majciochy w grochy
efrvgrg spędzisz święta sama? Nie sądzisz że lepiej jechać do Polski i skupić się na bliskich? Wiem że to żałośnie brzmi ale takie najprostsze sposoby są najlepsze:) Trzymaj się🌻

Gość efrvgrg
nie, lepiej nie, jestem w strsliwym dolku, placze clay czas, moi rodzice byli przeciwnie mojemu wyazdowi, gdyby wiedziei co sie stloa naprawde sluchalbym rzez 10 lat jak to nie powinnam robic tego i tmatego... musze sie wyzbierac zanim pojde ich odwiedzic... a sieta spedze samam, nie mam wyboru... bo nasi "przyjeciele" wybrali jego i jego nowa sikse

Gość smuttnażona
Dla mnie,a raczej dla nas te święta będą smutne,bo w zeszły poniedziałek pocohowaliśmy męża mame :(

Gość mayybelline
to przykre, że tyle ludzi będzie miało smutne święta. To powinna być radosna chwila, niestety proza zycia jest zupełnie inna.

Gość mayybelline
up