Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klemoska

DO MAM.. WIECIE MOZE?? (ŁOŻYSKO)

Polecane posty

Gość klemoska

Wiecie może co oznacza że łożysko jest na scianie tylnej przechodzi w dno macicy wg Grannuma 0 stopni? To dobrze czy nie?? tak powinno być? Bo ja taka byłam przejeta i troche zestresowana że nawet nie zdazyłam zapytać.. Choc z drugiej str to chyba by mi powiedziala ze jest coś nie tak.. ehh wariuje już.. jakby co to sorki za głupie pytanie ale moze Wy bedziecie wiedziec lub mialyscie tak samo..

Gość te stopnie to dojrzalośc łożys
ka jak jest 0 stopni to dobrze znaczy ze sie nie starzeje. Pewnie to jakaś wczesna ciaza no nie? Jak jest 3 stopień to znaczy ze juz nieciekawie z lozyskiem.

jeżeli dobrze pamiętam, to na ostatniej wizycie lekarz mówił mi, że łożysko prawidłowo umiejscowione na ścianie przedniej, ale nie jestem pewna czy dobrze zapamiętałam

Gość nie wiem moze
dno macicy jest na górze ( w okolicach pępka w pózniejszej ciązy - bo macica się rozciaga) Sciana tylna czyli prawidłowo - łozysko na tylnej scianie umozliwa badanie usg Łozysko na przedniej zakrywa i usg nie mozna zrobic Chyba ok , jezeli lekarz nic nie mówił to pewnie jest dobrze Ja jestem laikiem tak ze nie bierz tego na powaznie , ale chyb powinno byc ok Jesli lekarz nic nie powiedział to nie powinnas się martwic

Gość klemoska
Jestem w 32tc

właśnie doczytałam, że położenie łożyska zarówno na przedniej, jak i tylniej ścianie jest prawidłowe; jeżeli jest na przedniej, to ważne żeby było wysoko-tak jest u mnie, jak znajduje się nisko, to jest wtedy łożyso przodujące i może stanowić wskazanie do CC

Gość tesia tesia
Dziekuje :)