Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pufcia

Jakie potrawy z okazji świat?

Polecane posty

Gość pufcia

Co przygotowujecie na swieta?

Gość AnaStazyjA
Cos z eschabu ale nie mam pomyslu.Moze tarfia tu jakies kucharki

Gość ja jak nie chce mi sie babrac
w wigilie: barszcz z uszkami, ryba + 2 rodzaje sałatek, kapusta z fasolą i grzybami, śledzie w różnej postaci, kompot z suszu, ciasto, soki, owoce w Boze Narodzenie: na obiad schab pieczony w całości + ziemniaki + sałatka, jak ktos bedzie mial ochote to ciasto W reszte dni co mi wpadnie do głowy ale pewnie bedziemy jesc to co zostanie bo szkoda wyrzucać. Ogólnie oprócz obiadów beda 3 rodzaje sałatek, ciasta, swojskie wędliny wedzone, śledzie i wiele innych. Muszę kogoś zaprosić bo we 2 nie zjemy tego wszystkiego :) Sylwestra i Nowy rok spędzamy u znajomych więc przygotuję jakąś sałatkę, może ugotuję bigos i upiekę ciasto.

Gość fraux
Na pewno schabik ze śliwką- tego nie może zabraknąc, jeszcze może sam schabik pieczony:)

Gość na wigilię tradycyjnie
a na święta gęś i schab ze śliwką. Ale nie z fixa ;)

Barszcz z uszkami pierogi karp ślledzie kluski z makiem fasola biała makówki czasami

Schabik ze śliwką, rolada z bociunia i bigos.Wigilia tradycyjna.Obiadów w Święta nie gotuję.

Jeśli coś ze schabu a ma się świątecznie kojarzyć to może bitki w sosie grzybowym? Albo schab po cygańsku,zapiekany z pieczarkami i żółtym serem?

Gość amoksena
Jak zrobic ten schab po cygansku?

Kroisz schab na plastry,lekko rozbijasz,solisz,pieprzysz,obsmażasz na patelni.Na tak opieczony schab dajesz uduszone z cebulką pieczarki pokrojone w drobną kosteczkę.Na wierzch dajesz plaster sera żółtego i cały pakiet zawijasz w folię aluminiową.Zapiekasz w piekarniku. Ja zapiekałam kiedyś na patelni.

Gość Kto ma
Jeszcze jakies pomysly?